BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Midsommarkransen / Telefonplan

Tellusborgsvägen 92, vån 2

  • 1 rum och kök
  • 37 kvm
  • 2.495.000 kr /Bud
Värdera din bostad

Beskrivning

SOLDRÄNKT BALKONG I SÖDERLÄGE!

- Fantastiskt ljusinsläpp genom stort fönsterparti i söder
- Alla tänkbara moderna bekvämligheter som diskmaskin, tvättmaskin, golvvärme och hiss
- Modernt kök med diskmaskin
- Helkaklat och stilrent badrum med tvättmaskin, golvvärme och handdukstork
- Sovalkov om 140 cm
- Balkong i söderläge som fullkomligt badar i sol
- Stor och stabil förening som äger marken, har låga avgifter och fördelaktigt pris för bredband och gym
- Centralt belägen i Midsommarkransen/Telefonplan där det kryllar av trevliga restauranger, mysiga caféer och charmiga butiker
- Utmärkta kommunikationer med endast tre minuter till tunnelbanan som tar er vidare till Södermalm på fem minuter

Varmt välkomna till denna ljusa och välplanerade 1,5:a attraktivt belägen i idylliska Midsommarkransen/Telefonplan. Bostaden utmärker sig med ett fantastiskt ljusinsläpp genom det stora fönsterpartiet i söder som låter dagsljuset flöda in fritt, en öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum, en hög modern standard genomgående i hela lägenheten samt en soldränkt balkong i söderläge. Vidare erbjuds ni ett fräscht kök med diskmaskin, ett helkaklat badrum med tvättmaskin, handdukstork och golvvärme samt en praktisk sovalkov om ca 140 cm. För den som vill finns möjligheten att bygga en sovrumslösning med snyggt industriglasfönster, se alternativ planritning.

Brf Insteget är en stor och stabil förening som äger marken (=ej tomträtt), har låga avgifter och ett fördelaktigt avtal för fiberbredband via Ownit. I föreningen finns det två stycken tvättstugor, fyra stycken hissar, parkeringsgarage samt ett fräscht gym med rabatterade priser för föreningens medlemmar. Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett källarförråd.

Här i Midsommarkransen/Telefonplan bor ni i charmiga kvarter som erbjuder ett gediget utbud av mysiga caféer, kvalitativa restauranger och trevliga butiker. Kommunikationerna är utmärkta och tunnelbanan tar er vidare till Södermalms härliga puls på endast fem minuter och till T-centralen på 14 minuter.

Missa inte denna, anmäl ditt intresse via mäklarens hemsida!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök . Våningsplan 2 av 6, hiss finns. Lägenhetsnummer 1222. Föreningen Brf Insteget.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.495.000 kr /Bud. Månadsavgift 2 417 kr (Värme, Vatten ingår).

Driftskostnad

Totalt 417 kr/mån (5 000 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 167 kr/mån. Antal personer: 1. Driftskostnaderna är individuella och kan skifta beroende på förbrukning, avtal och antal boende i lägenheten. Angivna driftskostnader är enl schabloon.

Byggnadsår
2012

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Föreningen äger fastigheten Tvålflingan 11 i Hägersten som består av ett flerbostadshus med adress Tellusborgsvägen 90-92. Föreningens byggnad, som uppfördes 1972, har genomgått en ombyggnation som var klar 2012. Föreningen omfattar 255 bostadslägenheter, fördelat på 190 stycken 1:or, 64 stycken 2:or och en trea samt tre lokaler och tio bokaler.

Renoveringar
Genomförda:
2020 - Föreningen har genomfört obligatorisk ventilationskontroll och stamspolning. Godkänt resultat.
2022 - Byte av fjärrvärmecentral, införde matavfallssortering, tillsyn av föreningens skyddsrum utförd av MSB, obligatorisk ventilationskontroll utfördes

Föreningen följer sin underhållsplan och planerar följande åtgärder under de närmaste 5 åren:

2023 - OVK-besiktning
2024 - Underhållsåtgärder i gemensamma utrymmen och låssystem
2025 -
2026 - OVK-besiktning och rengöring av ventilationskanaler samt underhåll av dörrar och byte av tvättstugeutrustning
2027 - Målning av fasader och tak, underhåll av garageport, samt underhållning av gemensamma utrymmen

Föreningens ekonomi
Föreningen genomförde en avgiftshöjning på 15% fr.o.m. 2023-01-01, främst pga. ökade driftskostnader. Detta är inräknat i angiven avgift. Föreningen äger marken(ej tomträtt) samt har tre lokaler som genererar goda intäkter. Föreningens belåningsgrad är ca 9 938 per/kvm. För mer information om föreningens ekonomi se bilagd årsredovisning 2022.

Gemensamhetsutrymmen
Två bokningsbara tvättstugor som medlemmarna får nyttja med fyra tvättmaskiner, tre torktumlare, ett torkskåp och en mangel i respektive tvättstuga. Det finns även cykelrum och barnvagnsrum, separat sophus för hushållssopor (kommunal återvinningsstation finns vid Tellusborgsvägen 53) och en innergård med bänkar, planteringar och öppna ytor för avkoppling. Gym finns i fastigheten med rabatterat pris för föreningens medlemmar.

Tv och Bredband
Digital-tv kan levereras av Viasat eller Canal Digital och tecknas separat.
Fiberbredband levereras av Ownit med bra priser för föreningens medlemmar, 100 Mbit/s kostar 89 kr/mån och 500-1000 Mbit/s kostar 129 kr/mån.

Förråd
Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett källarförråd.

Parkering
Föreningen äger och förfogar över 50 st parkeringsplatser utomhus (nr. 1- 50). Dessa uthyres av föreningen till en kostnad av 525 kr/månad. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
I fastigheten finns 39 garageplatser. Går att hyra för 850 kr/månad. Till garageplatsen är det separat kö.
Boendeparkering Taxa 4 i området på kringliggande gator. Kostnad 500 kr/månad.

Mark
Föreningen äger marken.

Ägande
Delat ägnade är godkänt, minsta ägarandel 10%.
Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift
1 313 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
525 kr.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
Hemsidan: www.insteget.se 
Styrelsemail: brfinsteget@gmail.com

Områdesbeskrivning

I idylliska Midsommarkransen/Telefonplan bor man i charmiga kulturkvarter med många bebyggelser med den nationalromantiska stilen. Populära Aspudden, expansiva Telefonplan med flera spännande nyproduktionsprojekt och moderna Liljeholmen som angränsar till stadsdelen rymmer en hel stad med alla bekvämligheter på gångavstånd. För mer information kring framtida spännande projekt se: https://vaxer.stockholm/omraden/telefonplan/ samt https://etjanst.stockholm.se/Byggochplantjansten/gallande-planer/sok-via-karta 

I området finns genuina kvarterskrogen Tre Vänner, några minuter bort ligger populära restaurang Landet som erbjuder både bar, restaurang och scen, förstklassig matlagning som tilltalar gäster från hela stan. Missa heller inte kvartersbiografen Tellus och områdets populära pizzerior.

Lapa sol och läsa en god bok gör man i Svandammsparken som ligger i stadsdelens kärna. Vill man se mer kan man fortsätta vidare ner mot Vinterviken och följa promenadstråket längs kolonilotterna, stanna för en fika för att sedan avsluta med lite shopping i Liljeholmens galleria som erbjuder mer än 80 butiker.

Livsmedelsbutiker finns att tillgå kring alla kvarter och SATS finns i såväl Telefonplan som i Liljeholmen. Shell/7-eleven vid Kilaberg håller öppet dygnet runt och kommunikationerna är utmärkta. T-banan tar er till Slussen på 7 minuter och bussar går till Älvsjö där pendeltågen rullar, tvärbanan finns i Liljeholmen.

Här bor man charmigt och bekvämt - nära staden!