BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Bergsundsgatan 4, 2 tr

  • 2 rum och kök
  • 47 kvm
  • 4.495.000 kr Utgångspris
  • 4257
  • 1534
  • 8367
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till en fantastiskt fin funkislägenhet med underbar balkong i populära Hornstull! Här bor ni i en lägenhet där alla kvadratmeter kommer på sin plats med en öppen och social planlösning, ni bor dessutom i en solid förening med låg belåning!

Väl inne i lägenheten möts ni av en välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter samt förvaring bakom garderober. Från hallen når ni lägenhetens hjärta - köket och vardagsrummet. Detta rum är perfekt för dig som vill bo ljust och öppet och önskar en social lägenhet. Köket har gott om arbetsytor samt förvaring bakom vita köksluckor. Har du alltid drömt om en köksö? Nu kan drömmen äntligen besannas! Bjud hem vänner och familj och servera drinkarna på köksön! Intill köket finns öven gott om plats för större middagsbord. Här finns all maskinell utrustning så som ugn, spis, diskmaskin, fläkt och kyl/frys. Vida dubbeldörrar från köket når ni den underbara balkongen som blickar ut mot grönskande träd. Här finns plats för balkongmöbler och odlingar. Vardagsrummet har ett socialt samspel med köket och här finns det gott om plats för större soffgrupp samt övrigt möblemang. Önskas kontorshörna så finns det plats för även det i vardagsrummet. 

Sovrummet nås via vardagsrummet och har plats för dubbelsäng. Här finns även en garderobsvägg som sväljer årstidernas alla klädesplagg. Badrummet är helkaklat och rymligt. Det är utrustat med badkar, wc, handfat och förvaring. 

Detta är sammantaget en lägenhet som passar både paret och singeln! Ni bor på en lugn adress och ett stenkast från Hornstulls puls. Här finns populära restauranger så som Bistro Barbo, Tjoget, Vurma och många fler! Ni bor dessutom i en bra förening. Missa inte denna visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2. Lägenhetsnummer 31. Föreningen HSB Brf Kölhalningen.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4.495.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 2 000 kr (värme, vatten, bredband, basutbud kabel-TV ingår). Andel i föreningen är 1.8057 %.

Driftskostnad

Totalt 512 kr/mån (6 145 kr/år) varav El 343 kr/mån, Försäkring 169 kr/mån. Antal personer: 1.

Lägenhetens nettoskuldsättning

81 853 kr

Brf Kölhalningen är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2002 och upplåter 47 st lägenheter med bostadsrätt, 3 st med hyresrätt samt 2 hyreslokaler. Föreningen äger marken.

Byggår: 1942-1943

Urval av genomförda renoveringar
2022 - Stamspolning 
2022 - OVK
2022 - källsortering matavfall
2020 - Byte av värmecentral/undercentral
2019 - Installation av avluftare för radiatorer
2017 - Nya hissar i båda portarna
2017 - Enerig-och bullerisolering av fönster. Nya hissar i båda portarna 
2014 - Renovering av hyreslokal 
2010 - Renovering trapphus och tvättstuga 
2009 - Tak och fasad 
2007 - Balkongbygge 
2002 - Elstammar 
1993 - Stambyte, eldragning, fönster 

För mer information se årsredovisningen.

Kommande renoveringar
Inga större renoveringar är planerade bara löpande underhåll. Kontrolleras med styrelsen 2024-05-10.

Gemensamma utrymmen
Gemensam tvättstuga med 4 tvättmaskiner, 3 torktumlare, torkskåp och mangel. Fastigheten har även cykel/barnvagnsförråd i källarplan, samt grovsoprum och återvinning av glas och tidningar. På husets baksida finns en trevlig gemensam gård med lekplats samt utemöbler och grill. Till alla lägenheter hör nyttjanderätt till ett vindsförråd. 

Bredband
Telenor bredband med RJ45 anslutning

Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation med Essvent frånluftsfläkt.

Ekonomi
Föreningen har god ekonomi med en belåningsgrad på 2 098 kr/kvm enligt årsredovisningen 2022. Föreningen har inga beslut på att höja avgiften men kan eventuellt behöva höja med 10% i höst eller årsskiftet. Kontrolleras med styrelsen 2024-05-10.

Övrigt
Föreningen godkänner delat ägande, minsta ägarandel 10%. Föreningen godkänner ej juridisk person.
Man blir automatiskt medlem i HSB i och med medlemskapet i bostadsrättsföreningen.

Pantsättningsavgift och överlåtelseavgift
Pantsättningsavgiften är 1,5 % och överlåtelseavgiften är 3,5 % av det basbelopp som gäller för tidpunkten för överlåtelsen. Överlåtelseavgiften betalas av förvärvaren och pantsättningsavgift betalas av pantsättaren.

Övrigt
Bostadsrätten är pantsatt
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

Områdesbeskrivning

Hornstulls läge på Södermalm är mycket centralt med direkt närhet till vatten och grönska samt en mångfald av butiker och caféer.

Här kombineras liv och rörelse med ett avslappnat klimat vilket inbringar en genuin och härlig kultur som särskiljer dessa kvarter från andra delar av stan. Att du samtidigt lätt kan finna lugn kring promenadstråken och parkerna längs Bergsunds strand, Södermälarstrand och Skinnarviksberget tillsammans med Långholmens och Tantolundens populära badplatser har gjort Hornstull till ett av innerstadens mest eftertraktade områden att bo i. Hornstulls nya galleria Hornhuset har precis fyllt ut Hornstull med fler butiker, caféer och populära restauranger. Bra kommunikationer finns också inom nära räckhåll som t.ex. T-banans röda linje eller 4:ans buss som går över till Kungsholmen och vidare genom city samt buss 66 som korsar hela Södermalm. Här finner ni även flygbussen som tar er till Arlanda på ca 40 minuter. Med bil är det snabb access till E4:an, både norrut och söderut.

Det finns många populära restauranger och caféer i närheten, bland annat Tjoget, Bitza, Barbro och Lasse i Parken.