BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Alphyddan - Sickla

Alphyddevägen 29

  • 2 rum och kök
  • 42.5 kvm
  • 8018
  • 1122
  • 5193
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till din nya drömbostad på Alphyddevägen 29!

Här har du chansen att äga en fantastiskt fin och välplanerad tvåa om 42,5 kvadratmeter, belägen med ett eftertraktat gavelläge och södervänd balkong.

Det nyrenoverade köket imponerar med sin smakfulla design och generösa storlek. Den öppna baren som ansluter till vardagsrummet skapar en naturlig samlingspunkt för både vänner och familj, perfekt för att umgås och skapa minnen.

I vardagsrummet hittar du ett ljust och lättmöblerat utrymme där samtliga ytskikt har genomgått renoveringar, vilket ger en inflyttningsredo känsla och fräschör.

Sovrummet är en mysig reträtt med en harmonisk färgsättning som inbjuder till avkoppling. Med ingång direkt från vardagsrummet och hörnplacering blir sovrummet mysigt och lagom avskilt från resten av lägenheten.

Hallens generösa garderobsvägg erbjuder gott om förvaringsutrymme och hjälper till att organisera ditt hem på ett snyggt sätt.

Ett stambytt badrum är en riktig bonus och inkluderar en ny duschblandare och duschväggar samt en praktisk tvättmaskin. Här finns allt du behöver för en bekväm vardag.

Läget är oslagbart med närhet till det populära shoppingcentret Sickla köpkvarter, vilket ger dig tillgång till ett brett utbud av butiker, restauranger och nöjen. Dessutom har du den vackra Järlasjön bara 500 meter bort med sina nya, fina badbryggor – perfekt för avkopplande stunder i naturskön omgivning.

Föreningen är mycket välskött och ekonomiskt stabil med endast 1 599 kr/kvm i skuld.

Missa inte chansen att bli ägare till denna underbara bostad på Alphyddevägen 29. Kontakta mäklare Adam Stephani för mer information!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2 av 5. Lägenhetsnummer 0095. Föreningen HSB:s Brf Barrträdet i Nacka.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 822 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV & bredband. Tillkommer ett balkongtillägg om 130 kr/mån ingår). Andel i föreningen är 0.3608 %.

Driftskostnad

Totalt 300 kr/mån (3 600 kr/år) varav El 300 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna för el är uppskattade. Hemförsäkring tillkommer.

Lägenhetens nettoskuldsättning

42 257 kr

Föreningen
HSB Brf Barrträdet i Nacka. Bostadsrättsföreningen Barrträdet äger och förvaltar fastigheten Barrträdet i Alphyddan. Fastigheten innefattar fyra byggnader: - Alphyddevägen 19-21 - Alphyddevägen 23-25 - Alphyddevägen 29-31 - Alphyddevägen 33-35.

Vid frågor till föreningen är spekulanterna välkomna att skicka sina frågor till info@barrtradet.se
HSB sköter föreningens ekonomi. HSB:s kontor ligger på Flemminggatan 41.

Förening med god ekonomi. Minsta ägarandel som accepteras är 90/10.

Enligt föreningens stadgar ska samtliga lägenhetsinnehavare vara medlemmar i HSB. Köparen skall söka medlemskap i HSB innan medlemskapet godkänns - HSB 08-785 35 00

Byggnadsår
1961-1963

Föreningen
Barrträdet finns det 191st lägenheter, varav 2st upplåts som hyresrätt.

Föreningen äger marken.

Utförda renoveringar
1993 genomfördes stambyte.
2005 Total renovering och inglasning av samtliga balkonger.
2011 Målning av pingisrummet. Målning av väggar och golv i källare har utförts.
2012 Renovering av samtliga 4 yttertak. Brandsyn är utförd, rökluckor och nödbelysning åtgärdade.
2013 Västra fasaden 23-25 är renoverad. Fönsterbyte påbörjat för hela föreningen.
2014 Fönsterbytet klart under sommaren. Markarbeten på östra gården (19-21), samt vid trappan (gaveln 19) och utanför grovsoprummet. Byte av hiss och maskineri i 35:an
2015 Byte av belysning i samtliga trapphus. Markarbeten vid 19-21 samt västra gårdens lekplats och västra trappan från 35:an mot gångbron. Fönsterbyte utfördes på balkongerna mellan låghusen och höghusen (6 st), mot gårdarna. Byte av tegel utanför föreningens kontor, från mark upp till hustaket. Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) har utförts i samtliga lägenheter. Frånluftsfläktar på samtliga hustak byttes. I bastun har det utökats med en toalett samt avlopp.
2016 Nya brandsäkra dörrar till fläktrum och hissmaskinrum har installerats, 8 st. OVK, ( obligatorisk ventilationskontroll), slutfördes under året och nästa OVK sker om 6 år, år 2022.
2017 Målning av samtliga trapphus. Byte av stamventiler ca 80 st. i källare. Upprustning och förändring av lekplatserna på bägge innergårdar.
2018 Stamspolning och isolering av vindarna på låghusen.
2020 Ersättning av hiss i 33:an och ersättning av ett modernare bastuaggregat.
2022 Renovering av hissen i 23:an
2022 Renovering av tvättstugor och OVK för lägenheter
2023 Renovering av hissen i 25:an

Kommande/Pågående renoveringar
2024 Byte av samtliga portar
2025 Renovering av vissa fasader

Kommande avgiftsförändringar
Avgiften höjs med 2% årligen i enlighet med normal inflationskurva. Kontrollerat 2024-02-29.

Tv och bredband
Brf Barrträdet är ett s.k. "ComHem-hus" där man kan få tv, bredband och telefoni via ComHem. Sedan 2018 kan de boende även använda sig av Ownits fibernät för tv, bredband och telefoni. Samtliga lägenheter har en fiberkabel indragen vid ytterdörren. Föreningen bekostar månadsavgiften för Ownit bredband.

Gemensamhetsutrymmen
Tvättstugorna och cykelrummen ligger i källaren på respektive höghus. Spontantvättstuga finns för dom som inte har bokat tvättid. Förråd ligger på vinden eller i källaren beroende på lägenhet. Relaxavdelningen ligger i källaren på höghus 33/35. Föreningen har även ett övernattningsrum som finns att hyra för 350 kr/natt.

Parkering
På Alphyddevägen råder parkering mot avgift alternativt boendeparkering (500kr/mån).
Det går även att hyra garageplats av Parkman i Sickla köpkvarter från 1625kr/mån.
Parkeringsmöjligheter finns också i flerbilsgaraget som drivs av grannföreningen Alphyddan Ros (kö förekommer) och nere vid infarten till Alphyddevägen (ägs av Oscar properties och kostar 1 500kr/mån).

Ägande
Juridisk person godkänns inte. Delat ägande är ok.

Ekonomi
Föreningens skuldsättning är 1599kr/kvm.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.

Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Överlåtelse- / Pantsättningsavgift
2 005,5kr överlåtelse betalas av säljaren
859,5kr pantsättningsavgift per pant

Föreningens kontaktuppgifter
https://www.hsb.se/stockholm/brf/barrtradet/

Områdesbeskrivning

Området
Området Alphyddan erbjuder en mångfald av attraktioner - här kan man njuta av både stadsliv, natur och hav. Sickla köpkvarter ligger i närheten och kan nås via en gångbro. I området finns det många trevliga platser, som till exempel Urban Deli, och ett brett utbud av matbutiker, klädaffärer och inredningsbutiker. Dessutom finns det flera gym, restauranger, caféer och en biograf att utforska. Alphyddan ligger högt beläget, vilket ger en ljus och lugn miljö, bortom trafik och buller.

Det händer mycket spännande i området, och det kommer fortsätta vara så de kommande åren. Det pågår en omfattande byggnation med visionen att göra Sickla och Nacka till en betydande destination för shopping, boende, kultur och underhållning i Stockholmsområdet. När allt är klart kommer Sickla kunna erbjuda cirka 4 500 nya bostäder samt nya utrymmen för handel och kontor. Sickla kommer att vara en livlig stadsdel som är aktiv under flera delar av dygnet. Mer information om projektet finns tillgänglig på kommunens webbplats.

Affärer och restauranger
I närheten av Alphyddan ligger Sickla köpkvarter med ett omfattande utbud av affärer och nöjen. Här kan man hitta allt man kan önska sig, från shopping och kläder till inredning, elektronik och matvaror. Det finns även ett flertal restauranger och caféer att välja mellan. Dessutom erbjuds det olika kulturella evenemang och underhållning. Dieselverkstaden är en levande plats där Atlas Copcos gamla verkstäder har förvandlats till en mötesplats med bland annat bibliotek, café, restaurang och konsthall. Där anordnas teaterföreställningar, konserter och utställningar. I området finns också en modern biograf med fina salonger, Friskis & Svettis och ett inomhuscenter för klättring.

Natur och fritid
Naturen och fritidsaktiviteter finns också i närheten. Nacka erbjuder närhet till natursköna områden som Nackareservatet med badsjö, motionsspår och vackra promenadvägar. För de som älskar skidåkning finns Hammarbybacken. På vintern kan man åka skridskor på Sicklasjön och Järlasjön. Under sommarmånaderna finns möjlighet att njuta av härliga bad vid den närliggande Sicklasjön, som har en sandstrand och flera badbryggor. En kort promenad från Alphyddan ligger Svindersvik, där man kan hitta en båtklubb, ett café från 1700-talet vid vattnet, ett museum och vacker natur.

Kommunikationer
Kommunikationerna är smidiga med buss. Det tar endast 6 minuter att ta sig till Slussen. Det finns två busshållplatser nedanför Alphyddan, Nacka station och Sickla bro, som trafikeras dygnet runt. Saltsjöbanan stannar vid Nacka station och Sickla station och går mellan Henriksdal och Saltsjöbaden/Solsidan. Tvärbanan har sin start- och slutstation vid Sickla och går hela vägen till Solna station. I framtiden kommer även tunnelbanan att finnas i Nacka med en station vid Alphyddan och andra platser.

Skolor och förskolor
Det finns många bra skolor och förskolor i området och i närområdena. Bland annat finns Leklabbets förskola och Lilla Maestro på Alphyddevägen. Under hösten 2021 öppnade Jensen en nybyggd grundskola på Planiavägen i Sickla. Skolan har en egen idrottshall, eget kök och alla specialrum. Från och med 2023 kommer JENSEN grundskola Sickla att vara en F-9 skola. JENSEN grundskola fokuserar på studieresultat och bildning.