BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Sandfjärdsgatan 10, 9tr

  • 4 rum och kök
  • 88 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till trevliga Sandfjärdsgatan 10! Välplanerad 4:a på 9e våningen om 88 kvm i omtyckta Brf Asplången 1 som är skuldfri! Genomgående välskött skick med renoverade ytor och fantastisk utsikt från lägenhetens alla hörn samt balkong. En fantastisk bostad för hela familjen med närhet till grönskande natur och goda kommunikationer.

Hall med goda avhängningsmöjligheter, stort och helkaklat badrum, separat gäst WC och välplanerat kök med gott om förvaring och all utrustning man önskar. I köket finns utrymme för stor matplats intill fönster med en härlig utsikt.

Vidare erbjuder bostaden ett socialt vardagsrum med plats för soffgrupp och övrigt möblemang, härifrån tar du dig vidare ut till balkongen, även här en fantastisk utsikt över Årstafältet. Utöver detta finns tre väl tilltagna sovrum med gott om plats för förvaring. Till lägenheten tillhör ett förråd.

- Skuldfri förening!
- Välplanerad och ljus
- Fantastisk utsikt från lägenhetens alla fönster och balkong
- Fina renoverade ytskikt
- Två toaletter
- Tre stora sovrum med goda förvaringsmöjligheter

Härliga barnvänliga omgivningar med grönområden, parker samt närhet till Årstafältet med fotbollsplaner, golfrange, vattendrag och kolonilotter. Här bor du även med närhet till Årstaskogen med mysiga promenadstråk och utegym samt närhet till Årstavikens vatten. I närheten händer det mycket och nu planeras många nyproduktionsprojekt som kommer göra att en ny stadsdel växer fram. Med cykel når du Södermalm på ca 10-15 minuter. I området finns restauranger samt oslagbara kommunikationer via tvärbana, pendeltåg samt bussar som enkelt tar dig till Gullmarsplan, Globen, T-centralen.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Våningsplan 9, hiss finns. Lägenhetsnummer 033. Föreningen BRF Asplången 1 i Stockholm.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 200 kr (Värme, vatten, kabel-tv & bredband (Obligatorisk avgift för bredband 150kr/månaden) ingår).

Driftskostnad

Totalt 700 kr/mån (8 400 kr/år) varav El 400 kr/mån, Försäkring 300 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade.

Lägenhetens nettoskuldsättning

0 kr

Överlåtelseavgift

1 313 kr. Betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift

525 kr.

Föreningen
Brf Asplången 1 är en mycket välskött och stabil förening med väldigt god ekonomi och föreningen är skuldfri samt har pengar i kassan. Föreningen består av 48 lägenheter belägna på Sandfjärdsgatan 10. De 48 lägenheterna fördelas mellan 46 st bostadsrätter och 2 st hyresrätter vilket bör ses som en dold tillgång. Huset byggdes 1961 av Familjebostäder och bostadsrättsföreningen övertog fastigheten 2001. Läget på Sandfjärdsgatan är utmärkt och det är mycket nära till bra kommunikationer mot Årstaberg, Liljeholmen och Gullmarsplan. Nära till återvinningskärl på Sandfjärdsgatan 9 ca 50m och ytterligare återvinning på Åmänningevägen.

Uppvärmning
Fjärrvärme

Kommande avgiftsförändringar
Ej beslutade.

Utförda renoveringar
2020 Åtgärder OVK, besiktning lekplats, ny bokning tvättstuga
2018 Ny lekplats
2016 Spolning av stammar
2016 OVK godkänd
2016 Fönster
2014-15 Hissar
2005 Stambyte

Kommande arbeten är grävningar kring husgrunden och renovering/ljudisolering av föreningslokalen. Föreningen undersöker även möjligheten till att montera solpaneler och montera laddstolpar.

Gemensamhetsutrymmen
Tvättstugan finns i entréplan med 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare samt 1 torkskåp och en mangel. Bokning kan ske antingen via egen dator eller vid tvättstugan. Tvättpass alla dagar, 3 timmars pass mellan 07:00-22:00.

En trevlig grillplats som får användas av alla i huset.
Cykelställ både inomhus och utomhus.

TV- och internetanslutning
Kabel-tv ingår i avgiften.
Bredband via Ownit, obligatorisk månadskostnad om 150kr.

Bilplats
Föreningen har ett antal parkeringsplatser, till dessa är det separat kö (för tillfället relativt kort kö). Kostnad 500 kr/månad. Det finns även några få garageplatser i huset, kostnad 795 kr/månad (för tillfället lång kö).

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm som ligger Skogen och skogen ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (hållplats Valla torg/Linde), flertalet bussar och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.