BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarbyhöjden

Per Lindeströms väg 105

  • 2 rum och kök
  • 41 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Med ett oslagbart läge på attraktiva Per Lindeströms väg finner ni den här optimalt planerade pärla! 

Bostaden ligger i ett lugnt och avskilt läge med fönster i två väderstreck, ett fint renoverat kök och ett stambytt badrum. Lägenheten präglas av genomgående fina ytskikt, hög takhöjd samt stort fönsterparti som skapar ett härligt ljusinsläpp genom hela bostaden.

Bostaden ligger belägen nära både natur och storstadens puls, närhet till Nackareservatet med flertalet löpspår, utegym, badsjöar, stora ängar och även en 9-håls golfbana och Hammarbybacken med milsvid utsikt samt möjlighet till träningsaktiviteter året runt. Det är tio minuters promenad till badklippor vid Sickla sjö och till bryggor och caféer i Hammarby sjöstad. Det är en minuts promenad till Finn Malmgrens plan där det mesta finns: stor Coop-butik, apotek, gym, blomsteraffär, café, restauranger, 7/11 samt T-banan som tar dig in till Södermalm på 6 minuter.

Helt klart ett hem att trivas i!
Välkommen på visning.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1 av 3. Lägenhetsnummer 56. Föreningen BRF Sjöfararen Hammarbyhöjden.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 898 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 5.50012 %.

Driftskostnad

Totalt 911 kr/mån (10 932 kr/år) varav El 366 kr/mån, Försäkring 208 kr/mån, Gas 337 kr/mån.

Lägenhetens nettoskuldsättning

502 kr

Överlåtelseavgift

1 313 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

525 kr.

Föreningen
Brf Sjöfararen Hammarbyhöjden. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 21 lägenheter varav 3 upplåts med hyresrätt. I föreningen finns även 1 hyreslokal.

Utförda renoveringar
2021 Balkongbyte.
2020 Mindre takarbete, balkongöversyn.
2020 Ny maskinpark i tvättsugan.
2015 Renovering av ett magasin inför försäljning, nya termostater, isolering av vind, renovering av elsystem och belysning i källaren.
2014 Renoverades tvättstugan.
2013 OVK besiktning genomförd och godkänd. Renovering av tvättstuga.
2012 Fasaden renoverades
2012 Installation av säkerhetsdörrar.
2011 Byte av fönster och balkongdörrar.
2003 och framåt så har avloppsstammar och elinstallationerna bytts ut. Det är nu bytt i alla lägenheter.
1989 Installation av fjärrvärme.

Kommande renoveringar
Föreningen planerar renovering av undercentral men inget som bör påverka boende nämnvärt.

Tv och bredband
Föreningen är ansluten till bredband och kabel-tv genom Tele2.

Ekonomi
Föreningen har stabil ekonomi och har i kassan ca 1 800 000kr, pengarna kommer att användas delvis för att amortera föreningens lån. Styrelsen kommer att besluta inom kort hur mycket som amorteras.
Avgiften höjdes med 20% från och med den 2024/06/01. Den nya avgiften är den som redovisas i annonsen.

Gemensamhetsutrymmen
Källarförråd, tvättstuga samt cykelrum

Parkering
Boendeparkering

Mark
Nuvarande avgäld för Sjöfararen gäller till 2033-06-30

År 1: 92.900 kr
År 2: 106.900 kr
År 3: 120.900 kr
År 4: 134.900 kr
År 5-10 148.900 kr/år

Ägande

Föreningen godkänner delat ägande.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
perlindestroms@gmail.com

Rumsbeskrivning

Ljus och välkomnande hall med gott om plats för avhängning och flera platsbyggda garderober i original. Målade väggar och ett härligt parkettgolv vilket är genomgående för hela lägenheten. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

Från hallen nås det fina köket där goda förvaringsmöjligheter samsas med bra arbetsyta. Köket har mycket förvaring bakom ljusa originalluckor. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spisfläkt, diskmaskin, gasspis med elugn.

Vidare från hallen nås även bostadens ljusa och luftiga vardagsrum som erbjuder ett fantastiskt ljusinsläpp från det väl tilltagna fönsterpartiet. Här fås det med enkelhet plats för en soffgrupp, tv-hörna, säng samt ytterligare möblemang om så önskas. 

Rogivande sovrum med stor fönsterparti mot innegården. Här finns det plats för dubbelsäng men även för ett skrivbord eller förvaringsmöjligheter. 

Fräscht och helkaklat badrum med klinkergolv och helkaklade väggar. Utrustningen består av wc, dusch, handdukstork, spegelskåp samt handfat. I badrummet finns även ett praktiskt vädringsfönster som bidrar med ett trevlig ljusinsläpp. 

Områdesbeskrivning

Hammarbyhöjden "den vita staden" är Sörmlandsledens första etapp och en kuperad stadsdel precis söder om Stockholm. Hammarbyhöjden byggdes under 30 och 40 talen och består till största delen av låghus.

I närheten finner man Nackareservatet som är Sveriges mest besökta friluftsområde. Här finns möjlighet till aktiviteter som längdskidåkning, löpspår och promenadstråk. Utöver detta finns det möjlighet till flera aktiviteter i närområdet; utomhusbassäng, skidbacke, golfbanor, parklek och elljusspår. Hammarbyhöjden gränsar till Hammarby Sjöstad med dess bryggor, restauranger och cafeér, Globen shopping med massor med butiker, Gamla Enskede, Kärrtorp och Björkhagen. Läs mer om kommunen, skolor och planering på www.stockholmstad.se

I området finns det mesta; Coop, Apotek, blomsteraffär, optiker, klädaffärer, café, restauranger, BVC, 7eleven m.m. I närliggande områden som Kärrtorp och Björkhagens centrum finns bl.a. butiker, teater, vårdcentral, folktandvård, medborgarkontor, bibliotek, flera idrottsföreningar samt annan samhällsservice. En liten bit bort finner man även Globen Shopping med ett stort utbud av butiker, restauranger, banker osv.

Med T-bana från T-centralen ca 12 minuter till Hammarbyhöjdens tunnelbanestation med linje 17 mot Skarpnäck.Tidtabeller för T-bana och bussar hittar du på SL:s webbplats (www.sl.se). Det finns även bussförbindelser i närheten av lägenheten. Tvärbanan går förbi Gullmarsplan som också är en knutpunkt för busstrafiken i hela Söderort. Nynäsvägen och Södra Länken tar dig smidigt in och ut ur stan.

I och omkring Hammarbyhöjden finns flera förskolor och grundskolor. Närmaste gymnasium finns i närliggande Kärrtorp. I Hammarby Sjöstad finner ni Kulturama Fria Gymnasium och Fryshuset Gymnasium.