BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Örby

Turingevägen 41B

  • 3 rum och kök
  • 76 kvm
  • 3.050.000 kr /Bud
  • 5982
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till en mycket fin och välplanerad 3:a om 76 kvm, på vån 3 med härlig utsikt och balkong i västerläge (eftermiddags- och kvällssol). Låg avgift! Lägenhet är i mycket gott skick och har ett helt nyrenoverat och snyggt badrum. Fina ekparkettgolv, bra ytskikt, bra kök med goda arbetsytor och fin matplats framme vid fönster, stora sovrum med fönster mot lugn baksida, massor av förvaring i garderober, klädkammare och det plats finns för ytterligare garderober. Detta är en genomgående lägenhet som ligger på gaveln vilket ger ett härligt ljusinsläpp från 3 håll.

Belägen i mycket bra bostadsrättsförening med god ekonomi, man äger marken och har låg belåning samt stora renoveringar genomförda. Både parkeringsplats och garageplats finns att tillgå direkt, till bra månadskostnad dessutom!

Lugnt och bra villaområde runt om samt närhet till allt man kan önska sig, förskolor, skola, mataffär och restauranger. Endast några minuters promenad till Älvsjö C med oslagbara kommunikationsmöjligheter i form av pendeltåg och bussar samt ett fullt centrumutbud.

Välkommen att kontakta mäklaren vid intresse! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 3. Lägenhetsnummer 18. Föreningen Brf Turinge.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.050.000 kr /Bud. Månadsavgift 3 636 kr (Värme, Vatten (Obligatoriskt tillägg om 300 kr/mån för bredband och kabel-TV basutbud) ingår). Andel i föreningen är 6.3044 %.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Föreningen
Bostadsrättsföreningen är ett privatbostadsföretag. Föreningen upplåter 21 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen har också en lokal som hyrs ut. Föreningen har god ekonomi, låg belåning (3,770 kr lån/m2) och man äger marken (ingen s.k. tomträtt). Uppgifter från årsred 2022.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns tvättstuga, cykelförråd och ett enklare gym. Trevlig gemensam uteplats/trädgård för föreningens medlemmar att nyttja.

Förråd
Till lägenheten finns nyttjanderätt till ett källarförråd om ca 5 kvm och ett matkällarförråd om ca 1 kvm.

Uppvärmning
Fjärrvärme. 

Genomförda renoveringar
Fasaden och balkongerna renoverades 2000.
Fjärrvärme installerades 2006. 
Omläggning tak 2010.
Fönsterrenovering 2011.
Tvättstugan 2011.
Tilläggsisolering vinden 2012.
Relining av avloppstammar 2021-2022.

Kommande renoveringar
Se årsredovisningen sid. 2.

Bredband och TV
Bredband via Bahnhof.
TV via Allente.

Parkering 
Föreningen har 9 garageplatser (589 kr/mån) och 10 P-platser (215 kr/mån) samt en gästparkeringsplats. Det finns ledig plats till både garage och P-plats. Avstämt mot föreningen 1 november.

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida som är länkad:
https://vaxer.stockholm/projekt/

Områdesbeskrivning

Allmänt om Örby
Välkommen till trivsamma och attraktiva Örby som andas härlig småstadskänsla. Örby är en av de äldsta boplatserna i Stockholms söderort och redan i mitten av 1600-talet byggdes Örby slott. I slutet 1800-talet började dagens Örby att formas då mark från Örby slott såldes till markexploatörer som lät uppföra hus med varierande storlekar och former. Villabebyggelsen i Örby utgör idag en av Stockholms äldsta villastäder. 

Örby Centrum – Under förvandling
Örby centrum ligger inom bekvämt promenadavstånd och här finns alldeles nybyggd livsmedelsaffär (Hemköp) och flertalet restauranger. Inom kort kommer den nya centrumbyggnaden att stå klar med ny bebyggelse som innehåller butiker, kontor, ungdomsgård och bostäder. 

Älvsjö Centrum
För utökat utbud så ligger Älvsjö centrum inom bekvämt gångavstånd. Där finns ett större utbud av affärer, restauranger, caféer, apotek etc. Här finns också fina Älvsjöskogen med upplysta joggingspår och trevliga Långsjön där man kan bada sommartid och åker skridskor vintertid.

Kommunikationer
Inom kort gångavstånd ligger Älvsjö station med mängder av busslinjer och pendeltåg med destination Södertälje/Nynäshamn & Uppsala/Märsta/Bålsta. Pendeltåget tar dig direkt till Stockholms central på endast 9 minuter, Arlanda flygplats och vidare till Uppsala. 

Skolor och Barnomsorg
I området finns Örbyskolan med låg- och mellanstadie. Det finns flera bra förskolor i området, både i kommunal och privat regi.

Natur och rekreation
I Örby finns flera parker och grönområden, det största av dessa utgörs av Örbystråket, ett kilometerlångt parkstråk genom bebyggelsen. Ytterligare parker finns i området är Turingeparken och Aspöparken. På promenadavstånd ligger också Älvsjöbadet som är ett av Stockholms äldsta utomhusbad. Genom idrottsklubben Örby IS kan man spela fotboll och innebandy.