BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Sundbyberg

Tallbostigen 9

  • 3 rum och kök
  • 71 kvm
  • 3.800.000 kr / Såld
  • 4717
  • 1711
  • 3787
Värdera din bostad

Beskrivning

Söker du ett unikt boende med öppen spis? Vill du bo både högst upp i en vindsvåning i ett 1930-tals hus med villakänsla och trädgård? Då har du hittat rätt!

I Duvbo villaområde hittar du denna förstklassiga lägenhet om 3 rok. Lägenheten är en dröm för dig som vill bo högst upp men även uppleva  känslan av en trädgård som om du bodde i ett eget hus.

Detta förstklassiga boende finns på bekvämt avstånd från tunnelbanestation Duvbo som ligger 550m ifrån.

Det höga läget ger en sagolik utsikt över trädkronor och takåsar. Du kan njuta av att se grönskan från villaområdet i närheten och i trädgården kan du luta dig tillbaka och njuta av en oas av sol i de olika sittgrupperna i olika sollägen. 

Bostaden är inredd med bevarade takhöjder, bevarade spröjsade fönster och välvårdade brädgolv för den rätta touchen av 1930-tal. I köket har varsamt tagit fram de bevarade brädgolven och behandlat dem med vit färg under 2023.

Övriga attribut som höjer trivselfaktorn är snedtaken som kantar köket och de två sovrummen.

Stort sovrum med snedtak med plats för dubbelsäng och annat möblemang, här erbjuds även mycket gott om förvaringsutrymme. 

Det mindre rummet har även det charmiga snedtak och bevarade brädgolv från 1930-talet. 

Modernt kök i klassiskt vitt med  mycket förvaring. Här finns moderna vitvaror i rostfritt utförande i form av häll, inbyggd ugn, kolfilterfläkt, kombinerad kyl/frys och en diskmaskin för att göra vardagen bekvämare.  I köket har du en bardisk/ köksö för en social och öppen planlösning ut mot de övriga sällskapsytorna. 

I vardagsrummet kan du njuta av  mysiga vinterkvällar med nära och kära kring den öppna spisen. Intill vardagsrummet har man delat av rummet med skjutdörrar för en walk- in-closet. Utrymmet har genom tiderna även använts som barnkammare och kontor.

Badrummet är helkaklat, här finns både en praktisk duschhörna och barnens favorit - ett badkar.

I övrigt är badrummet utrustad med, väggskåp, spegel samt  WC och handfat i vitt porslin. En tvättmaskin finns installerad för att göra vardagen bekvämare. Golvvärme. 

Till bostaden ges även nyttjanderätt till generös förvaring i form av ett källarförråd om ca 6 kvm. Det finns också också en inofficiell förvaringsyta  kattvindarna intill lägenheten.

Föreningen har en låg belåningsgradsamtidigt som de har de stora renoveringarna i fastigheten bakom sig. De äger dessutom marken. Föreningen har parkeringsplatser till var och en mot den låga kostnaden om 200kr per månad. Dessa p-platser går även att hyra ut. På föreningens gård finns utemöbler och grill - där det går att  bjuda in familj och vänner på kalas och kräftskivor. Det här är hem för minnesvärda sällskapliga stunder med nära och är sannerligen ett drömboende med stor charm och hög trivselfaktor. Varmt välkommen på visning!

Ett boende i Hästhagen har alldeles unika fördelar -  cykelavtånd till city och bra kommunikationer dygnet runt samtidigt och sjöar och promenadslingor finns runt hörnet. City- eller vilopuls - bara att välja!

Bostaden ligger ca 550 meter från Duvbo tunnelbanestation - härifrån är det endast 13 minuter till T-Centralen. Fridhemsplan ligger enbart 9 minuter ifrån vilket är en stor knutpunkt med bussar och tunnelbanelinjer i olika riktningar. Här har du också Västermalmsgallerian med dess utbud och service.