BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarbyhöjden

Lidköpingsvägen 66

  • 2 rum och kök
  • 58 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen hem till en underbar 2 rok (möjlig 3 rok) med balkong i klockrent söderläge! Välplanerad lägenhet som med fördel enkelt kan göras om till 3 rok för den som önskar. Smakfullt renoverat kök som bjuder på god arbetsyta, bra förvaring bakom stilrena luckor samt gott om plats för stor matplats. Rymligt vardagsrum med gott om plats för både soffgrupp och matplats. Från vardagsrummet når man lägenhetens fantastiska balkong i söderläge, här kan man njuta av solen från morgon till kväll! Rofyllt sovrum med plats för stor säng samt övrigt möblemang. Badrum med badkar, handfat, WC, spegelskåp samt vädringsfönster. Gott om förvaringsmöjligheter i lägenheten samt två tillhörande förråd. 

Lägenheten ligger med oslagbart läge med närhet till både Hammarbyhöjdens centrum, stadens puls och till Nackareservatet. Från bostaden nås både skidåkning, bad och promenader i naturen på några minuter. Sicklasjön erbjuder fina möjligheter till långfärdskridskor på vintern och på sommaren är det bara en kort promenad till svalkande klippbad eller till närmsta badbrygga.

På några minuters promenad nås även Hammarbyhöjdens centrum med sitt utbud av service. Här finns mysiga fiket Fraterno, restauranger, mataffär, bageri, kiosk, blombutik, kemtvätt, apotek, gym och bankomat mm. Tunnelbanan ligger ca 400 meter bort från bostaden och tar dig till Stockholms innerstad på ca 10 minuter. 

Anmäl intresse för mer information! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 - 2 sovrum. Våningsplan 2 av 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 1102. Föreningen BRF Adepten 4.

Byggnadssätt

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 6 037 kr.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Brf Adepten 4 förvärvade fastigheten 2007. I föreningen finns 13 lägenheter varav 12 upplåts med bostadsrätt och en upplåts med hyresrätt samt 3st parkeringsplatser. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa AB. Föreningen genomförde nyligen en höjning av månadsavgiften på grund av höjda räntor. I höjningen så ökade föreningen något mer än de behövde beräknat på nuvarande kostnader för att förhoppningsvis slippa framtida ökningar. Föreningen avser att inte ha högre månadsavgifter än nödvändigt så skulle räntekostnader gå ner i framtiden så är chanserna goda att föreningen också då sänker månadsavgifterna. 

Gjorda renoveringar:

2008 - Stambyte. Ny tvättstuga. 

2009 - Trapphusrenovering.

2010 - Fasaden renoverades. Värmecentralen byttes samt nya ventiler till element/radiatorer i lägenheterna.

2013 - Nytt golv i källaren.

2019 - Målning av tvättstugegolvet.

2020 - Tvättades taket.

2021 - Dränering


Gemensamma utrymmen
Det finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare, mangel. Det finns ett cykelrum, barnvagnsrum samt ett gemensamt utrymme där föreningen förvarar utemöbler och grillar. m.m.


Parkering
Föreningen har 3 parkeringsplatser. Parkering kostar 700 kr i månaden. Samtliga garageplatser är för närvarande uthyrda. Kölista finns.

Områdesbeskrivning

Hammarbyhöjden "den vita staden" är Sörmlandsledens första etapp och en kuperad stadsdel precis söder om Stockholm. Hammarbyhöjden byggdes under 30 och 40 talen och består till största delen av låghus.

I närheten finner man Nackareservatet som är Sveriges mest besökta friluftsområde. Här finns möjlighet till aktiviteter som längdskidåkning, löpspår och promenadstråk. Utöver detta finns det möjlighet till flera aktiviteter i närområdet; utomhusbassäng, skidbacke, golfbanor, parklek och elljusspår. Hammarbyhöjden gränsar till Hammarby Sjöstad med dess bryggor, restauranger och cafeér, Globen shopping med massor med butiker, Gamla Enskede, Kärrtorp och Björkhagen. Läs mer om kommunen, skolor och planering på www.stockholmstad.se

I området finns det mesta; Coop, Apotek, blomsteraffär, optiker, café, restauranger, BVC, 7eleven m.m. I närliggande områden som Kärrtorp och Björkhagens centrum finns bl.a. butiker, teater, vårdcentral, folktandvård, medborgarkontor, bibliotek, flera idrottsföreningar samt annan samhällsservice. En liten bit bort finner man även Globen Shopping med ett stort utbud av butiker, restauranger, banker osv.

Från Hammarbyhöjden tar det 6 min med T-bana till Södermalm. Tidtabeller för T-bana och bussar hittar du på SL:s webbplats (www.sl.se). Tvärbanan går förbi Gullmarsplan som också är en knutpunkt för busstrafiken i hela Söderort. Nynäsvägen och Södra Länken tar dig smidigt in och ut ur stan.