BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Traneberg

Kinnekullevägen 26

  • 1.5 rum och kök
  • 38 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till denna välplanerad lägenhet i trivsamma Traneberg, ett perfekt förstaboende nära Stockholms innerstad med en lugn omgivning. Denna lägenhet kan enkelt göras om till en tvåa, vilket många i huset gjort.
Vardagsrummet är stort och öppet med plats för soffgrupp och sängalkov. Härifrån tar du dig ut på lägenhetens balkong med svårslaget solläge. Vidare finns köket separat med en rymlig matplats. Nyrenoverat på ett högst smakfullt sätt. Induktionshäll med ugn och fläkt. Kyl och frys samt integrerad diskmaskin. Fullt utrustat med gott om förvaring samt arbetsytor.
Badrummet ligger separat. Utrustat med badkar och handdukstork, wc samt handfat och spegelskåp.
Tranebergs naturliga karaktär visar sig ofta här med den lummiga baksida där det ofta huserar en rådjursfamilj som bidrar till den grönskande känslan, trots närheten till innerstaden!

Lägenheten har alla klassiska Tranebergsdeteljer så som fiskbensparkett och härliga fönsternischer. Dessutom är det högt i tak och charmiga fönsterbrädor i marmor.

Brf Högklippan 2 är en mycket trevlig förening med 19 lägenheter, varav två hyresrätter. Välskött ekonomi och välplanerad förening från start. Föreningen förfogar över tvättstuga, en trevlig baksida samt förråd till alla lägenheter.

- Balkong med eftermiddags- och kvällssol
- Stabil förening
- Toppfräscht kök
- Några minuter till tunnelbanan
- Högt i tak
- Rymligt vindsförråd


Varmt välkomna till ett charmigt boende i lugn miljö med Mälaren som närmsta granne! Genomgående välplanerat boende i ett lugnt område endast en kortare promenad till centrala Stockholm. Lägenheten tillhör en stabil förening med ordnad ekonomi och en väl rustat fastighet. Var god kontakta mäklaren för mer information.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1.5 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 121. Föreningen Brf Högklippan 2.

Byggnadssätt

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning

Kabel-TV och Bredband. Leverantör Comhem.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 371 kr (Värme, Vatten ingår. obligatoriskt tillägg för bredband om 239 kr/mån ingår ej). Andel i föreningen är 4.4636 %.

Driftskostnad

Totalt 380 kr/mån (4 560 kr/år) varav Värme 200 kr/mån, Försäkring 180 kr/mån. Antal personer: 1. Schablonuträkning.

Överlåtelseavgift

1 313 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

525 kr.

Byggnadsår
1936

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Föreningen består av 19 lägenheter varav 17 disponeras som bostadsrätter och 2 disponeras som hyresrätter. Föreningen bildades 2016.

Utförda renoveringar
VA-installationer 1986
Elstigar 1986
Trappmålning 2017
Stamspolning 2017
Stamspolning 2022

Kommande renoveringar
Takrenovering planeras framöver. Dessutom undersöks möjligheten att konvertera en källarlokal till en ny lägenhet.
Inga planerade avgiftsförändringar (2023-07-25).

Tv och bredband
Föreningen har Comhem som leverantör för kabel-tv och internet.

Gemensamhetsutrymmen
Före ingen disponerar över en gemensam tvättstugan i källaren. Dessutom finns barnvagns- och cykelförråd.

Parkering
Boendeparkering i området. Kostnad; 500 kr/mån.

Mark
Föreningens innehar tomträtten till marken fastigheterna står på.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Överlåtelseavgift
1 313 kr. Betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift
525 kr.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Kontaktinformation
http://www.hogklippan2.se

Områdesbeskrivning

Bo bland de lugna, attraktiva och trivsamma kvarteren i Traneberg med närhet till natursköna promenadstråk vid Mälaren. Vid Alviks Torg finns en stor välsorterad ICA-butik, post, banker, inredningsbutiker, blomsteraffär, klädbutiker, sportanläggningar samt ett flertal caféer, pizzerior och restauranger t ex trevliga Sjöpaviljongen.

För mer information besök www.alvikstorg.se. I Tranebergsområdet finns matbutik, restauranger, apotek, motionsslinga, strandpromenad, badplatser, Tranebergs småbåtshamn, lekplats och fotbollsplan m.m.

På kort reseavstånd ligger det stora och fina köpcentret Bromma Blocks som är beläget intill Bromma flygplats. En modern galleria med ca 80 butiker i en spännande mix, med delikatessbutiker, caféer och ett flertal restauranger har blivit en ny plats i Stockholm för shopping. Mer info hittar du på www.brommablocks.se.

Från Alviks Torg är kommunikationerna mycket goda med flertalet bussar, Tvärbanan, T-bana (grön linje) och 12:ans spårvagn (Nockebybanan). Bl a nås Stockholms Central med tunnelbana på ca 10 minuter. Till Bromma flygplats tar man sig snabbt och smidigt med buss från Alviks Torg med en restid på ca 15 min. För närmare information besök www.sl.se för turlistor och trafikinformation.

Tvärbanan går norrut från Alvik under Traneberg, genom Ulvsunda, över Bällstaån, vidare mot Sundbybergs Centrum och sedan vidare mot Frösundaleden och Solna centrum för att avsluta vid Solna station. Söderut kan du lätt åka hela vägen från Solna och Sundbyberg till Alvik, Gullmarsplan och vidare till Hammarby Sjöstad. Den senaste förgreningen går nu även till Bromma flygplats och ska på sikt även innefatta Ursvik och Kista. Se mer på; https://www.sll.se/tvarbanan-kista-helenelund.Se mer på; https://www.sll.se/tvarbanan-kista-helenelund.