BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Kvarnholmen

Thunströms Väg 20, 2 tr

  • 2 rum och kök
  • 47 kvm
  • 3.295.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Ljus och perfekt planerad 2:a om 47 kvm med stor balkong som bjuder på sol från morgon till eftermiddag och en underbar vattenutsikt över Svindersviken och Marinstaden! Bli först att flytta in i denna helt nyproducerade bostad som har ett optimalt läge på expansiva och eftertraktade Kvarnholmen.

Bostaden är belägen på Kvarnholmens soliga södra sida. Föreningen erbjuder hiss direkt ner till garage och förråd. För dig som bara behöver bil ibland erbjuds bilpool som smidigt bokas via app, p-plats med laddstolpe finns placerad precis utanför fastigheten. Intill ligger föreningens gemensamma, grönskande innergårdar i söderläge med plats för umgänge och rekreation.

Hall

När man kliver in i bostaden välkomnas man av en rymlig hall med goda avhängningsytor och även plats för avlastningsbord. Från hallen nås en stor klädkammare. Vitpigmenterad ekparkett och vitmålade väggar.

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum som ligger i öppen planlösning mot köket och bjuder på flera stora fönster med bra ljusinsläpp. Här finns gott om plats för såväl soffgrupp som större matplats. Vitpigmenterad ekparkett och vitmålade väggar.

Kök

Stilrent kök med vita luckor från Vedum och bänkskiva i ljus laminat. Generöst med förvaring och goda arbetsytor. Toppmodern köksutrustning från SIEMENS som består av kyl/frys, helintegrerad diskmaskin, ugn, inbyggd mikro samt induktionshäll. Vitpigmenterad ekparkett och vitmålade väggar.


Balkong

Från köket når man bostadens stora balkong som ligger i sydost, vilket innebär sol från morgon till eftermiddag! Man har en fantastisk vattenutsikt ner mot Svindersviken och över Marinstaden på andra sidan viken. Gott om plats för lounge-grupp/utemöbler, växter och odlingslådor eller annan utsmyckning.

Sovrum

Sovrummet är väl tilltaget med plats för en större dubbelsäng, bra med förvaring i form av inbyggda garderober med skjutdörrar samt plats för övrig möblering. Vitpigmenterad ekparkett och vitmålade väggar.

Badrum

Badrummet är fräscht och snyggt inrett i fint klinker i beige kulör och kakel i vit kulör. Utrustningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp, duschhörna i klarglas, handdukstork, kombinerad tvättmaskin och torktumlare med bänkskiva ovanför samt praktiskt väggskåp.

Förråd

Till bostadsrätten tillhör ett källarförråd.

Bilparkering

Garage nås direkt via hiss utanför bostaden. En plats för poolbil finns på gården. Det finns även parkeringsmöjligheter längs med gatan på Tre Kronors Väg.

Läs mer om projektet på PEABs hemsida: https://peabbostad.se/projekt/stockholm/kvarnholmsterrassen-solhatten/

OBS! Flexibelt tillträde möjligt.

Med Stockholms inlopp och Kungliga Djurgården som närmsta granne har expansiva Kvarnholmen snabbt blivit en attraktiv och levande stadsdel med en välbevarad karaktär och anrik historia. Detta är ett förstklassigt boende för dig som önskar att leva och bo nära citypulsen i centrala Stockholm och vid början av vår berömda skärgård. Ett stenkast från lägenheten har du Kvarnholmens uppskattade närcentrum med en välsorterad COOP butik, Delselius kvartersbageri, tandläkare, vårdcentral, frisör, gym, caféer och restauranger. Här finns även goda bussförbindelser in till Slussen på drygt 10 minuter.

Välkommen till ett hem att trivas i!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2 av 4, hiss finns. Lägenhetsnummer E-1202. Föreningen Brf Solhatten i Nacka.

Byggnadssätt

Ventilation: FTX System. Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.295.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 4 465 kr (Värme, kallvatten ingår). Andel i föreningen är 1.1407 %.

Driftskostnad

Totalt 581 kr/mån (6 972 kr/år) varav El 431 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Lägenhetens nettoskuldsättning

796 950 kr

Byggnadsår
2023-2024.

Uppvärmning
Fjärrvärme.

Föreningen
På Kvarnholmens södra sida ligger Kvarnholmsterrassen. Brf Solhatten är den andra etappen på Kvarnholmsterrassen.

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Gemensamhetsutrymmen
Byggnaden har gemensamma utrymmen för rullstolar och barnvagnar, cykelförråd finns i källarplan. Miljörum finns i angränsande fastighet i Brf Solvändan.
Tvättmöjlighet utförs inom lägenhet.

På föreningens mark skapas en gårdsmiljö. Gräs- och planteringsytor samt odlingslådor finns på gården.

Fastigheten ingår i följande två gemensamhetsanläggningar:
Sicklaön GA:157 avseende skötsel av innergård och miljörum.

Sicklaön GA:158 avseende garage.

Förråd
Till varje lägenhet hör ett källarförråd.

TV- och internetanslutning
Avtal har tecknats rörande leverans av TV, telefoni och bredband via Telia Triple Play. En obligatorisk kostnad om 169 kr tillkommer på månadsavgiften.

Parkering
Garageplatser går att hyra genom Samfälligheten Mazarinen. 45 platser med differentierad och momsbelagd hyra.
Kostnaden för en garageplats är 1600 kr/mån och för laddplats 1950kr + individuell elförbrukning.
Det kan finnas möjlighet att få en garageplats, det blir först till kvarn som gäller för p-platser.
Notera att p-platser följer inte med per automatik vid en försäljning. Det blir ett externt företag som kommer att hantera garageplatserna vid inflytt.

El
Föreningen har ett gemensamt elabonnemang och individuell mätning av elförbrukning sker för varje lägenhet.

Områdesbeskrivning

Mellan skärgård och innerstan och bara några minuter från Slussen växer nu en ny och spännande stadsdel fram - Kvarnholmen. Här hittar du bostäder, arbetsplatser, närservice, restauranger, förskola, skola och fantastisk natur i en historisk miljö.

Kvarnholmen ligger i Nacka Kommun och omgärdas av Saltsjön och farlederna in mot Slussen längs den norra sidan och Svindersviken på den södra och östra sidan. Den norra sidan vänder sig mot livliga och öppna Saltsjöns vatten och det är även här som sjöbussen och båttaxi angör. Det är också här du kan se de gigantiska kryssningsfartygen passera på sin väg till och från Stockholm. Den södra sidan med utsikt över Svindersviken är betydligt lugnare och bildar en sluten oas med skånsk klimatzon. I detta skyddade söderläge kommer det förutom bostäder även att skapas möjlighet för en citynära marina och gästhamn. Här kommer gäster att kunna lägga till vid en nybyggd gästhamn och här kommer du som boende på Kvarnholmen att ha möjlighet till en egen båtplats. 

Inflyttningen på halvön har pågått från 2012 och fortsätter fram till 2025 med ca 3000 bostäder och 6000 boende.

Höstterminen 2017 öppnade efterlängtade Ebba Brahe skola med klasser F-6 som har en uttalad ambition att göra till Sveriges bästa! Skolan ligger i den gamla Makaronifabriken och kommer senare att vara sammanlänkad med en nyare skolbyggnad. När skolan är helt utbyggd kommer skolan ha klasser upp till årskurs 9 Förskola finns också på Kvarnholmen (Alexanderskolan). För mer info: http://ebbabraheskolan.se

Bageriets egna närcentrum är fortfarande under utveckling men här finns redan nu en stor COOP butik, apotek, bageri, kemtvätt, frisör och pizzeria. Längre ner på gatan hittar du även ett gym (Puls och träning) samt flera restauranger. Dessutom kan du promenera, cykla eller åka bil över Svindersviksbron till ICA-Maxi och Nacka Forum som bara ligger 1,5 km bort, för ytterligare utbud och service.

Med utsikt över Djurgården och Fjäderholmarna har du tillgång till både lummiga strövområden och öppna gräsytor. Dessutom kommer en 2,2 kilometer lång strandpromenad att sträcka sig runt hela ön, med flera intressanta stopp längs vägen, som uteserveringar och fiskeplatser.

Kommunikationsmässigt finns buss som tar ca 10 min in till Slussen, eller varför inte pendelbåtarna som tar dig in till city på ca 25 min. Är du bilburen tar du dig till Danvikstull och Södra Länken på ett par minuter.

Från Kvarnholmens höjder har du utsikt över Stockholms hamn, Djurgården, Fjäderholmarna, Lidingö och vyer hela vägen till Vaxholm.

Varmt välkommen till vackra Kvarnholmen!

För mer information, besök gärna: www.kvarnholmen.com