BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Trångsund

Tornslingan 37

  • 2 rum och kök
  • 60 kvm
  • 1.895.000 kr
  • 629
  • 71
  • 4114
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkomna till denna smakfulla lägenhet om 60 genomtänkta kvadratmeter på populära Tornslingan ett stenkast bort från Trångsund centrum. Lägenheten andas ljus och rymd och erbjuder en härlig och hemtrevlig atmosfär med ljusa material och färgval tillsammans med ett rikligt ljusinflöde. Här erbjuds ett eftertraktat läge, utan insyn tillsammans med tilltagna stora rum och gediget med förvaringsmöjligheter.

Bostaden ligger i ett mycket fördelaktigt område med kort gångavstånd till Trångsunds centrum med butiker, restauranger, bank, vårdcentral och apotek. Här finner ni även pendeln som tar er in till T-centralen på ca 18 minuter och goda bussfördindelser till bl.a. Farsta centum och Länna affärsområde. I närområdet finns Stortorpsparken, Drevviken och Magelungen som erbjuder badmöjlgiheter på sommaren och plogade skridskobanor under vintern.

Varmt välkomna till Tornslingan 37!

- Föreningen äger marken
- Stabil förening med låg belåningsgrad
- Stambytt
- Inglasad balkong
- Milsvid utsikt
- Ingen insyn
- Pågående fasad och fönsterrenovering
- Goda kommunikationer
- Goda förvaringsmöjligheter
- Skogs- och friluftsområden intill

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 3/7, hiss finns. Lägenhetsnummer 22. Föreningen Brf Kungen 7.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 1.895.000 kr. Månadsavgift 4 225 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV, bredband ingår).

Driftskostnad

Totalt 350 kr/mån (4 200 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade.

Förening
Brf Kungen 7 är en äkta förening som består av 47st lägenheter där 45st upplåts som bostadsrätter och två stycken som hyresrätter. Föreningen är mycket stabil med endast lån om 3383kr/kvm. Föreningen äger marken vilket innebär att någon tomträttsavgäld inte existerar.

Byggnadsår
1961
Föreningen bildades 2012.

Utförda renoveringar
2019 Målning av allmänna utrymmen i fastigheten samt soprum
2019 Lekplats och grillplats renoverades
2015 Stambyte
2014 Byggnation av tvättstuga

2023 Fasad och fönsterrenovering pågår

Gemensamhetsutrymmen
Föreningens medlemmar har tillgång till cykelrum, barnvagnsrum och tvättstuga. Här finner ni även mysig grillplats och lekplats som kan nyttjas av boende.

Förråd
Till lägenheten tillhör ett källarförråd om ca XXX kvm.

Parkering
Föreningen tillhandahåller 23 parkeringplatser för 200kr/månad. I övrigt råder datumparkering längst Tornslingan.

TV & Internet
Kabel-TV och bredband via Tele2. Ingår i avgiften.

Ägande i föreningen
Föreningen accepterar delat ägande. Juridisk person accepteras ej.

Överlåtelseavgift
ca 1313 kr, betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
 ca 525 kr, betalas av panthavaren.

Pantsättning
Bostaden är pantsatt. Att bostaden är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att övert.

Områdesbeskrivning

En underbar förort som ligger väldigt bra till med enbart 1,3 mil in till Stockholm city och 17 minuters åktur med pendeltåget för att komma till centralen. Buss kan man ta för att komma till Farsta C som har ett stort utbud av restauranger och shopping. I Trångsunds centrum har man bland annat en mataffär, bank, bankomat, restauranger och apotek.
I närområdet finns Stortorpsparken samt sjön Drevviken och Magelungen som erbjuder badmöjlgiheter på sommaren och plogade skridskobanor på vintern.

Trångsund har förutom ett eget naturreservat även nära till Ågesta friluftsområde och Tyresta nationalpark. Sjöarna bjuder vintertid in till skridskoåkning och sommartid kan man ta sig till en av många badplatser. I centrum finns en Icabutik, restauranger, vårdcentral, bibliotek samt flera små butiker och vill du shoppa mer finns bl.a Farsta Centrum-gallerian ett par kilometer bort. Föreningen ligger ca 10 min promenad från pendelstationen.