BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Bagarmossen

Ljusnevägen 2

  • 2 rum och kök
  • 57 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

- Välplanerad lägenhet med social planlösning
- Generöst ljusinsläpp och insynsskyddad 
- Stor inglasad balkong i söderläge
- Välskött och ekonomisk välmående Brf 
- Ett stenkast från Bagarmossens centrum med goda kommunikationer
- Naturnära med Nackareservatet och Söderbysjön runt knuten

Ta chansen att förvärva detta varma hem som erbjuder generösa kvadratmeter, öppen planlösning, stor inglasad balkong, ett flödande ljusinsläpp, insynsskyddat läge, gott om förvaring samt bekvämligheten med diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare i bostaden. Allt detta i en modern fastighet i en välskött förening! Dessutom i ett drömläge med naturen runt husknuten och en kort promenad till centrum samt tunnelbana. Detta boende passar singel, paret såväl som den växande familjen!

Brf Norra Friheten bildades 2008 och 2009 uppfördes samtliga fastigheter som föreningen innehar. Föreningen är mycket välskött och omtyckt bland de boende. Det finns totalt 46 lägenheter fördelade på 3 hus. Föreningens gemensamma utrymmen består av cykelförråd, barnvagnsrum och tvättstuga. 

Ett stenkast från bostaden kliver ni in i idylliska Nackareservatet som erbjuder allt den friluftsintresserade, motionären eller dagsnjutaren kan tänkas önska sig. Sommartid promenerar ni till Söderbysjön för bad och vintertid byts badkläder mot skridskor.  Där finns även Björkhagens GK och Brotorpsstugan som vintertid erbjuder varm choklad och nygräddade våfflor. Hellasgården ligger en cykeltur bort och erbjuder er motionsspår, paddling, badplats, bastu, orientering samt vandring. 

Från lägenheten promenerar ni till Bagarmossens centrum på ca fem minuter. Där finner ni matbutik, apotek, folkets hus, butiker och lokala favoriten Lilla Bagis bageri! Med tunnelbanan tar ni er vidare med gröna linjen till innerstan på ca 15 minuter. Med buss 161 tar ni er hela vägen till Gröndal via Älvsjö station och Midsommarkransen. I området finns även flera skolor och förskolor.

Måste upplevas på plats! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2 av 4, hiss finns. Lägenhetsnummer 222. Föreningen Brf Norra Friheten.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 390 kr (Värme och vatten ingår. Utöver det tas separat avgift ut av föreningen för bredband 197 kr samt el 335 kr, ingår ej). Andel i föreningen är 1.964 %.

Driftskostnad

Totalt 343 kr/mån (4 116 kr/år) varav Försäkring 343 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna kan variera beroende på leverantör och förbrukning.

Lägenhetens nettoskuldsättning

169 282 kr

Överlåtelseavgift

1 313 kr. Betalas av köparen.

Föreningen
Brf Norra Friheten består av tre flerbostadshus om totalt 46 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. 2008 förvärvade föreningen fastigheten Friheten 2. Avgiften för el justeras enligt förbrukning normalt två gånger om året.

Föreningen har en mycket bra och informativ hemsida, https://www.brfnorrafriheten.se/

Inga planerade avgiftsförändringar är planerade i dagsläget, stämt av med styrelsen december 2023. Kan komma att ske under 2024 beroende på hur kostnader löper vidare under året.

El
Föreningen har gemensamma elavtal för elhandel och eldistribution. El betalas enligt schablonavgift och har historiskt inneburit återbetalning var sjätte månad.

Tv och bredband
Leverantör Ownit.

Gemensamhetsutrymmen
Cykelförråd och barnvagnsrum finns i alla hus. På Ljusnevägen 4 finns ett föreningsrum samt föreningens gemensamma tvättstuga som är belägen på entréplan.
Återvinningsrum finns för hushållssopor, matavfall och kartong. Kommunal återvinningsstation finns någon minut från bostaden på Ljusnevägen.

Parkering
Föreningen har 25 p-platser och 10 carport-platser, alla platser har elstolpe med timer. Se nedan för prislista från föreningen.
Kostnaden för löpande p-plats avtal: ca 3 996 kr för 12 månader. Kostnaden för löpande avtal aviseras med ca 333 kr per månad.
Kostnaden för löpande carport-plats: ca 6 900 kr för 12 månader. Avgiften för löpande avtal aviseras med ca 575 kr per månad.
Föreningen erbjuder även p-plats och carport-plats för kortare perioder med eluttag och timer.
1 månad: ca 424 kr för p-plats och ca 605 kr för carport-plats
2 månader: ca 726 kr för p-plats och ca 1089 kr för carport-plats
3 månader: ca 968 kr för p-plats och ca 1 694 kr för carport-plats
6 månader: ca 1 870 kr för p-plats och ca 3 328 kr för carport-plats
Avgiften för vald period är fast och ändras inte. Avgiften betalas vid ett tillfälle på utsänd avi.

Mark
Tomträtt, omförhandlas 2027-12-31.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
styrelsen@brfnorrafriheten.se

Rumsbeskrivning

Allmänt 
Genomgående i bostaden har ett Plejd-system installerats för smart belysning. Via Plejd-appen på mobiltelefonen eller med klick på strömbrytare kan belysningen styras och justeras. Läs mer på https://www.plejd.com/sv-se .

Entréhall 
Från första klivet in till bostaden möts du av ett flödande ljusinsläpp i den inbjudande hallen. Här har du en praktisk och modern hall med plats för ytterkläder och skor. Utrymme finns för garderober om så skulle önskas.

Badrum 
Badrummet går i en stilren anda med mörkare klinkergolv som bryts av mot vitt kakel uppåt väggarna och en ljusgrå kulör i taket. För den bekväme så har ni egen tvättmaskin och torktumlare. Andra faciliteter så som badkar, handdukstork, spegelskåp, handfat och givetvis WC har detta stora badrum utrustats med. 

Kök
Mellan kök och vardagsrum är det en öppen planlösning som bjuder in till både matlagning och socialt umgänge. Intill köket är den givna placeringen av matbord för både små och stora sällskap. Från bordet blickar ni mot kök och balkong. Köket går i vitt med kaklad vägg och erbjuder gott om arbetsyta, samt väl tilltagen skåpsförvaring (mjukstängande lådor). Den maskinella utrustningen består av spis, ugn, fläkt, kyl/frys och diskmaskin. 

Vardagsrum
Den sociala planlösningen i bostaden gör att vardagsrummet badar i ljus. En självklar plats för umgänge med vänner och familj! Fönsterpartiet vetter ut mot träd och grönska och ger rummet en härlig rymd samt känsla. Här har ni absolut ingen insyn. De breda fönsterbrädorna i sten gör bostaden lätt att fylla med grönskande krukväxter. 

Balkong 
Bostadens tredje rum! Här kliver ni ut till en stor och rymlig balkong som verkligen är en förlängning av bostaden. Dessutom vetter balkongen i härligt söderläge. Här har ni minimal insyn och direkt grönska utanför. Inglasningen ger balkongen en rumskänsla och håller värmen långt in på hösten med infravärmare. Lika enkelt som det är att hålla värmen är det att öppna upp inglasningen för att känna vindens bris. Glaspartierna har utrustats med persienner som går att dra från golv och tak. Balkongen är idag möblerad med en skön soffa, bord och är en perfekt plats för att läsa en bok eller dela ett glas med vänner. 

Sovrum
Väl i sovrummet infinner sig direkt en känsla av lugn och ro. Här vaknar ni med en vy mot riklig grönska i ett läge fritt från insyn. Vackert ljusinsläpp präglar sovrummet och fönster vetter i två väderstreck. Att möblera med stor dubbelsäng är inga problem, plats finns även för att inreda en arbetshörna. 

Klädkammare 
Intill sovrummet hittar ni bostadens rymliga och välorganiserade klädkammare. Här finns hyllor, klädstång och två generösa garderober. Ett otroligt lyxigt utrymme att få ha i hemmet. 

Förråd 
Till bostaden hör ett rymligt förråd beläget i fastighetens entréplan.