BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hägerstensåsen/Telefonplan

Mellanbergsvägen 17

  • 2 rum och kök
  • 44 kvm
  • 2.510.000 kr / Såld
  • 2446
  • 735
  • 5044
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen hem till denna mysiga funkistvåa mitt bland tidstypiska tegelhus och träd som vajar i vinden.

Innanför den vackra 40-talsfasaden gömmer sig en funkispärla med den magiska egenskapen att lyckas kombinera funkisromantik med ett modernt kök och ytor där baluns och galej med vänner och familj får ta plats.

Köket i gavel rymmer många skrattande gäster utan att det blir trångt när kocken står vid spisen och här har ni första parkett när solens första strålar väcker grannskapet till liv. Lägenheten är charmig med bevarade originaldetaljer som visar sig från sin bästa sida i harmoni med ett modernt kök från 2020. 

Det unika gavelläget ger fönster i hela tre väderstreck och tack vare den genomgående planlösningen blir lägenheten ljus och social samtidigt som solkatterna rör sig försiktigt ikapp med inredningen. Det stora vardagsrummet är även det i gavel och är fantastiskt med sina två fönster där områdets röda tegelhus skymtar utanför och oasen mellan husen skiftar kostym beroende på årstid. 

Sovrummet rymmer gott och väl en dubbelsäng tillsammans med annan möblering och kläderna hängs i de två stora originalgarderoberna med tillhörande originalbeslag. Originalgarderober från 40-talet är kända för sitt djup och egenskap att svälja mer än vad man tror med blotta ögat. 

Hallen rymmer många avsparkade skor och många upphängda jackor på den fantastiska hatthyllan i original med ankarkrokar. I och med att alla lägenhetens rum nås från hallen blir hallen ljus och välkomnande. Badrummet är helkaklat, stambytt (2004), har dusch med duschdörrar, spegelskåp, fönster och tvättmaskin.  

Mellanbergsvägen 17 och Brf Korpen ligger inbäddade i grönska som får utrymme att blomstra mellan husen i form av grillplatser, odlingsberg, träd, buskar och gräsmattor. Det är en liten oas mellan husen och det är enkelt att koppla av här.