BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Åmänningevägen 58

  • 2 rum och kök
  • 58 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Allmänt om bostaden
Varmt välkomna till Åmänningevägen 58 och till en välskött förening. Här ges möjlighet att förvärva en välplanerad tvåa som med enkla medel går att återställa till originalplanlösningen och få ytterligare ett sovrum.

Välkomnande och rymlig hall med ljusa väggar. I hallen finns garderober som erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Säkerhetsdörr är installerad. Från hallen når du bostadens lättmöblerade vardagsrum med utrymme för soffgrupp, matplats och/eller övrigt önskat möblemang. Från vardagsrummet nås utgång till mysig balkong med sydvästläge. Väldisponerat kök utrustat med kombinerad kyl/frys, diskmaskin, skafferi, häll, ugn och fläkt. Matplats för ca 6 personer. I bostadens sovrum finns plats för dubbelsäng. I sovrummet finns dessutom garderober med överskåp som erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Fräscht och stambytt badrum utrustat med dusch, handfat och wc. Ljusinsläpp från badrumsfönster.

En kort promenad från bostaden ligger Årstaskolan, Årsta Centrum med affärer och restauranger samt kommunikationer som på bara några få minuter tar dig till Gullmarsplan.

- Källarförråd
- Vackra materialval
- Låg belåning
- Bra förvaring
- Balkong i sydvästläge
- Stora fönsterpartier
- Vackra ljusinflöden
- Klockrent läge endast ett stenkast från Årsta torg
- Nära naturen och promenad/joggingstråk längs vattnet

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 - 2 sovrum. Våningsplan 1/3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 8. Föreningen Brf Åmänningen 3.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 345 kr (Värme och vatten ingår. 220 kr för internet och kabel-tv ingår ej). Andel i föreningen är 5.823 %.

Driftskostnad

Totalt 325 kr/mån (3 900 kr/år) varav El 175 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Observera att driftskostnaden endast är en uppskattning och kan komma att variera beroende på antal i hushållet och förbrukning. .

Lägenhetens nettoskuldsättning

105 231 kr

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Allmänt om föreningen
Brf Åmänningen 3 bildades 1984 och består av 18 lägenheter belägna på Åmänningevägen 56-60. Föreningen har låg belåning och har under 2022 amorterat hela 657 982 kr och löst ett lån på 575 426 kr.

Byggnadsår
1946

Uppvärmning
Fjärrvärme

Marken
Marken upplåts med tomträtt till och med år 2025.

Utförda renoveringar/åtgärder
2022 - Stamspolning
2022 - Nya maskiner tvättstuga
2022 - Ny dräneringspump
2020 - Besiktning av balkonger
2020 - Ny fjärrvärmecentralen
2020 - Nyrenovering av gym
2020 - Installation av torkskåp
2017 – Byte av termostatventiler och injustering av värmesystemet
2017 – Renovering av utvändiga trappor
2017 – Ny torktumlare
2016 – Byte av värmecentral
2016 – Underhåll av avfuktare i torkrummet
2015 - Radonmätning med godkänt resultat
2010 – Fasadrenovering
2010 - Dränering runt huset
2001 – Ommålning av trapphus och installation av säkerhetsdörrar
1994 – Stambyte, byte av elstigar, 3-glas fönster
1987 – Tak-, fasad- och balkongrenovering

Kommande renoveringar/åtgärder
Takrenovering är planerat och troligtvis investera i solceller.

Gemensamhetsutrymmen
Till bostaden finns nyttjanderätt till ett källarförråd. Det finns även tillgång till cykelrum, gym, hobbyrum samt tvättstuga.

Parkering
Det finns 9 parkeringsplatser (för närvarande kö). Kostnad 333 kr/månad. Vid husets kortsida finns även en gästparkeringsplats, som enbart är tillgänglig för tillfälliga besökare.

TV- och internetanslutning
Kabel-tv via Tele2. Föreningen debiterar lägenhetsinnehavaren 60 kr/månad.
Fiber via Bahnhof. Föreningen debiterar lägenhetsinnehavaren 160 kr/månad för 1000/1000 Mbit/s.

Denna kostnad tillkommer utöver månadsavgiften på 4345 kr/mån.

Överlåtelseavgift
1313 kr, betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift
525 kr.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm som ligger Skogen och skogen ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (Årstafältet), flertalet bussar och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.