BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Midsommarkransen / Telefonplan

Telefonvägen 15, vån 4 av 5

  • 3 rum och kök
  • 68.5 kvm
  • 5.995.000 kr /Bud
Värdera din bostad

Beskrivning

HÖGT UPP MED BALKONG I SOLDRÄNKT SÖDERLÄGE, GENOMGÅENDE TOPPSKICK OCH HISS!

- Högt upp på vån 4 av 5
- Hiss finns
- Fantastiskt utsikt med trädtoppar och himlen som närmsta granne
- Balkong i soldränkt söderläge
- Otroligt ljusinsläpp genom flera fönster som låter dagsljuset flöda in
- Topprenoverat kök med all moderna bekvämligheter
- Snyggt och nyrenoverat badrum med tvättmaskin
- Exemplariska förvaringsmöjligheter genom stor klädkammare samt flertalet platsbyggda garderober.
- Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett stort källarförråd om ca 6 kvm
- Endast tre minuters promenad till tunnelbana Telefonplan och fem minuters promenad till Midsommarkransens centrum och tunnelbana
- Badmöjligheter i Örnsberg och Gröndal, endast en kort cykeltur bort
- Lummiga Svandammsparken blomstrar ordentligt på sommaren med härligt häng, spontana loppisar och dopp i dammen för de små

Varmt välkomna till denna ljusa och välplanerade trea attraktivt belägen i pittoreska och lummiga Midsommarkransen/Telefonplan. Bostaden utmärker sig med ett fantastiskt ljusinsläpp genom flertalet fönster i i söder som låter dagsljuset flöda in fritt, sitt höga fria läge som erbjuder vacker utsikt, en optimal social planlösning samt en fantastiskt balkong i soligt söderläge. Vidare erbjuds ni ett inbjudande och lättmöblerat vardagsrum, ett fräscht kök i absolut toppskick med generösa arbetsytor, lyxig köksö och diskmaskin, två sovrum med gott om plats för förvaring och ett helkaklat badrum med bl.a. tvättmaskin, takdusch x2 samt golvvärme. Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett förråd om ca 6 kvm.

Här bor ni mitt i hjärtat utav idylliska Midsommarkransen som erbjuder ett gediget utbud av mysiga caféer, trevliga restauranger, charmiga butiker. Ett vackert hem med endast tre minuters promenad till Telefonplans tunnelbanan och fem minuters promenad till Midsommarkransens tunnelbana. Tunnelbanan tar er sedan vidare till Södermalms härliga puls på endast fem minuter och till T-centralen på 14 minuter.

Detta är en kommande försäljning, hjärtligt välkomna att anmäla ert intresse!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök . Våningsplan 4 av 5, hiss finns. Lägenhetsnummer 77. Föreningen HSB Brf nr 321 Svanen i Stockholm.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5.995.000 kr /Bud. Månadsavgift 3 813 kr (Värme, Vatten, trappstädning samt TV grundutbud från ComHem ingår).

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år). Antal personer: 3. Driftskostnaderna är individuella och kan skifta beroende på förbrukning, avtal och antal boende i lägenheten. Angivna driftskostnader är enl schabloon.

Överlåtelseavgift

1 313 kr. Betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift

525 kr.

Byggnadsår
1993

Uppvärmning
Fjärrvärme med vattenburna element i lägenheterna

Föreningen
Bostadsrättföreningen BRF Svanen 321 i sköna Midsommarkransen bildades 1993 och består av två fastigheter med adresserna Kyndelsmässogränd 6 och Telefonvägen 5-19 i Hägersten, Stockholm
Föreningen består av 96 st lägenheter fördelade enligt följande:
1 rok – 2 st, 2 rok – 35 st, 3 rok – 39 st, 4 rok – 14 st, 5 rok – 5 st, 6 rok – 1 st

Renoveringar/underhåll
Brf Svanen ligger mycket väl i fas med underhållsplanen. Föreningen har gjort flera större investeringar i syfte att hålla fastigheten i ett gott skick. Undercentral som reglerar värme och varmvatten totalrenoverades 2014. Ytskiktsrenovering av tvättstugor pågår sedan 2015. Ytterdörrar och dörrpasseringssystem byttes ut 2012. Partiella fasadrenoveringar genomfördes både 2012 och 2016. Fastigheten med alla installationer kvalitetssäkras genom regelbunden
rondering. Under 2023 har solpaneler installerats. 

Föreningens ekonomi
Föreningen har en sund och stabil ekonomi. 2013 genomfördes möjligheten till frivilligt kapitaltillskott, vilket innebär att medlemmarna betalar lägenhetens andel av de ursprungliga lånen. Föreningens månadsavgifter består därefter av två delar, en för drift/underhåll som alla lägenheter betalar samt en s.k. ”kapitaldel”. Kapitaldelen är noll för dem som betalat kapitaltillskott och för övriga innebär det avbetalning på lånen. Föreningen har med detta förfarande en mycket låg belåning. Föreningen har beslutat om att höja avgiften med 9% from 2024-01-01. 

Gemensamhetsutrymmen
Det finns två övernattningslägenheter att hyra ut till medlemmarna. Det finns en föreningslokal som medlemmarna kan hyra.

Tvättstuga finns i varje trapphus. Grovtvättstuga finns på Telefonvägen 11. Återvinningsrum finns på Telefonvägen 19. Cykelförråd finns i varje trapphus. Barnvagnsförråd finns i varje trapphus. Lägenhetsförråd finns till varje lägenhet. Det finns även möjlighet att hyra extraförråd.

Tv och bredband
Föreningen anslutet till ett öppet nät (Open Universe) för digitala tjänster vilket inneburit att medlemmarna nu har individuella avtal för digital TV, telefoni och internet. Grundutbudet för kabel-TV genom ComHem ingår i månadsavgiften.

Parkering
Föreningen disponerar följande parkeringsplatser:
Parkeringsplats med el (30 platser): Utanför Telefonvägen 5-7 på Svandammsplan
Parkeringsplats utan el (11 platser): Utanför Telefonvägen 25-27 på gatuplan ovanför garagetGarageplats (24 platser):
Under mark utanför Telefonvägen 25-27

Priser: Parkeringsplats utan el: 638 kr/månad
Parkeringsplats med el: 668 kr/månad
Garageplats utan el: 1200 kr/månad
Garageplats med laddstolpe: 1825 kr/månad
Boendeparkering Taxa 4 i området på kringliggande gator. Kostnad 500 kr/månad.

Mark
Föreningar innehar marken med tomrätt.

Ägande
Delat ägnade är godkänt, minsta ägarandel 10%.
Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift
Ca 1313 kr. Betalas av överlåtaren.

Pantsättningsavgift
Ca 525 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
Hemsidan: https://www.hsb.se/stockholm/brf/svanen/
Styrelsemail: