BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Bondegatan 5 B, 1tr

  • 2 rum och kök
  • 52 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Balkongen, takhöjden, de stora fönsterytorna och det härliga köket. Läget, lugnt och fridfullt samtidigt runt hörnet från Nytorget, Skånegatan och Medis.

 

Varmt välkomna till denna ljusa och välplanerade tvåa i fastighet från 1907, belägen på lugn adress mitt på Söder. Bostaden har en tilltalande planlösning med ett väl tilltaget vardagsrum, ett restauranginspirerat kök med balkong, ett stort sovrum, en rymlig hall samt ett påkostat badrum från 2021.

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1, hiss finns. Lägenhetsnummer 03. Föreningen Brf Inlandsisen.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 488 kr (värme, vatten, kabel-tv (basutbud) och bredband (Ownit) ingår). Andel i föreningen är 4.5217 %.

Driftskostnad

Totalt 450 kr/mån (5 400 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån.

Lägenhetens nettoskuldsättning

593 689 kr

Föreningen
Marken innehas med tomträtt. Nästa omförhandling sker 2024-05-31.

Föreningen består av 18 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal (149 kvm) med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1907 arkitektduo Hagström & Ekman. Ombildning till bostadsrätter skedde 2001. Föreningen har en stadig inkomstkälla från butiken Colours of Africa. I denna fastighet finns även en råvind som en dold tillgång för föreningen.

Eldstad
För tillfället är det eldningsförbud i alla kakelugnar efter en genomförd besiktning. 

Avgift
Avgiften höjdes med 7,5% från 2024-01-01. Föreningen har inga planer på att förändra avgiften i nuläget.

Garage och parkering
Boendeparkering på gatorna. Tillstånd ansöks hos Stockholm stad.

Renovering
1977 - Fastigheten genomgick en omfattande renovering/ombyggnad: fasaden omputsades, nya stammar för vatten och avlopp, installation av fjärrvärme, elinstallation utbytt, hissar installerades, tak utbytt.
1989 - Ny undercentral.
2000 - Tvättstugan och hissarna renoverades.
2001 - Målning tak. Slipning och behandling av golv i entréerna.
2003 - Tre nya branddörrar installerades mot gården. Inköp en tvättmaskin och torkskåp till tvättstugan.
2009 - 2010 balkonger byggdes. Inköp en tvättmaskin till tvättstugan.
2010 - Samtliga fönster renoverades. Spolning stammar.
2011 - Fasaden omputsades.
2012 - Entrédörr och skyltfönster till lokalen monterades. Installation av nytt ventilationssystem i lokalen. Ventilationsåtgärder (därefter godkänd OVK) i samtliga lägenheter med montering av fönsterventiler och nya don i badrum. 2013 - En balkong byggdes.
2014 - Entréportar mot gata totalrenoverades. Installation av nytt passersystem med porttelefoni, automatiska dörröppnare och nya lås/nycklar. Snörasskydd monterades utmed taket på gatusidan.
2015-2020 - Installation av nytt sophanteringssystem. Injustering av fastighetens värmesystem. Installation av fibernät för bredband. Inköp en tvättmaskin och torktumlare till tvättstugan. Installation av ny ventilation i tvättstugan. Målning av nedre del av fasaden mot gatan. Trapphuset renoverades: Nya säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter och hyreslokalen.Målning av väggar, tak och snickerier. Infasning av elkablar på entréplanen. Installation av ny armatur. Djuprengöring och ytbehandling av stengolv och trappor. Föreningen har även dränerat och renoverat innergården med trevlig pergola samt bullerskyddsfilm på fönstren.
2021/2022 - Stambyte genomfört.
2022 - Byte av undercentral till fjärrvärme. Renovering av tre skorstenar på taket. Medlemmar med kakelugnar har renoverat rökkanal.  

Planerade renoveringar
Inga stora renoveringar inplanerade. Planerat inom en snar framtid är föreningens tak.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
593 689 kr

Förråd
Till bostaden hör ett vindsförråd.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en trevlig innergård som kan erbjuda skön vila, fika, grillning och umgänge. Cykelrum/barnvagnsrum, två hobbyrum: ett pingisrum och ett lekrum för barn mellan 1-7 år.

Tvättstuga
Föreningens medlemmar har tillgång till en modern tvättstuga med två tvättmaskiner, ett torkskåp, en torktumlare samt en mangel. 

Bredband och tv
Fiberanslutning via Ownit. Kabel-TV levereras va Tele2.

Juridisk person
Juridisk person godkänns ej

Övrigt
Överlåtelseavgift: 2,5 % av prisbasbelopp faktureras säljaren. Pansättningsavgift: 1 % av prisbasbelopp faktureras pantsättaren per pantsättning. Föreningen tar ut en inflyttningsavgift på 1000 kr.

Kontroll:
Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2022 samt hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. 

 

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren, föreningens hemsida och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

Rumsbeskrivning

Entré
Härligt första intryck innanför ytterdörren, med väl tilltagen takhöjd och gjutet betonggolv som även finns i köket.

Vardagsrum
Socialt och generöst vardagsrum med två stora fönster. Vackra detaljer såsom höga golvsocklar, stuckatur, takrosett och vackert trägolv.

Kök
Restauranginspirerat med gjutet betonggolv, helkaklade väggar och diskbänk i rostfritt. Full maskinell utrustning och  balkong mot föreningens gård. Här finns induktionshäll, ugn, diskmaskin, kyl/frys och fläkt. Mysig matplats perfekt till vardags, utöver balkongen samt större matplats i vardagsrummet.

Sovrum
Väl tilltaget sovrum mot gården, med plats för stor dubbelsäng och övrigt möblemang. Gott om förvaringsutrymme i flera garderober.

Badrum
Badrummet totalrenoverades vid stambytet 2021. Helkaklade väggar och golvvärme under grått klinker. Här finns tvättmaskin, dusch med duschvägg, handfat med ljusgrå kommod, badrumsskåp, handdukstork och infällda spotlights i tak.

Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett källarförråd.