BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Skärmarbrink

Skärmarbrinksvägen 3

  • 2 rum och kök (enligt lägenhetsförteckningen är bostaden 1 rok)
  • 43 kvm
  • 4115
  • 2136
  • 6070
Värdera din bostad

Beskrivning

- Tidsenligt kök från byggåret
- Balkong mot innergård! 
- BRF med flertalet hyresrätter kvar (dolda tillgångar) 
- Optimalt läge mellan kommunikationer, natur och stadspuls

Äntligen ges nu chansen att se denna charmiga tvåa om 43 kvm med balkong! Här bor du i ett perfekt läge nära till stadspuls, kommunikationer och natur. 

På våning ett kliver du in i bostaden som badar i ljus tack vare de generösa fönsterpartierna. Här bor du på optimalt planerade kvadratmeter med charmiga tidsenliga detaljer bevarade så som dess kök och garderober. Lägenheten har en underbar balkong som är en given plats för rofyllda stunder! Ett perfekt boende som passar singeln, även paret. 

Här bor ni på utmärkt läge med närhet till det mesta; Södermalm, Globen och Tele2 Arena, Nackareservatet, Gamla Enskede och Sickla Köpkvarter. Med bara några minuters promenad till Skärmarbrink, Globen och Blåsut är det lätt att ta sig till centrum eller till andra områden via Gullmarsplan och Stockholms linjetrafik. Vill du känna stadens puls på närmare håll är det bara en kort promenad till Skanstull och Södermalm.

Området kring Blåsut är expansivt och flera goda och trendiga restauranger och bageri erbjuds, bland annat Enskede Matbod, Åsushi och Matateljén. Bonne Femme finner ni på Blåsutvägen som erbjuder nybakat bröd och magiska bullar! Alldeles i närheten ligger lugna och sköna Blåsutparken och för den som vill ha mer natur och friluftsliv finns vackra Nackareservatet inom gångavstånd. På andra sidan Nynäsvägen finns Globen och Tele2 Arena med stort utbud av restauranger, affärer och evenemang. Tolv Stockholm erbjuder dessutom en mängd aktiviteter och upplevelser, till exempel äventyrsgolf, bowling och arkadspel. 

På gångavstånd från bostaden hittar ni Slakthusområdet som utvecklas från ett industriområde till en urban stadsdel där bostäder, arbetsplatser, handel och service samsas med nya parker och torg. I kontrast till de närliggande arenorna i stort format ska Slakthusområdet med sin hundraåriga historia erbjuda, och erbjuder redan nu god mat, kultur och upplevelser i småskalig miljö. 

Välkomna att uppleva denna pärla! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök (enligt lägenhetsförteckningen är bostaden 1 rok) varav 1 sovrum. Våningsplan 1 av 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 31101. Föreningen Brf Etsaren 2.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 459 kr (Värme, vatten ingår. Obligatorisk avgift för internet 115 kr om fiber är indraget i bostaden ingår ej). Andel i föreningen är 2.57765 %.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Lägenhetens nettoskuldsättning

956 759 kr

Överlåtelseavgift

1 313 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

525 kr.

Byggnadsår
1944

Föreningen
Brf Etsaren 2 bildades år 2018 och består av 48 lägenheter, varav 10 upplåtes med hyresrätt. Det finns också 5 lokaler för uthyrning. Föreningen äger marken. I dagsläget finns inga planer på att reglarea avgiften, däremot kan det bli en mindre höjning om 3-10 % inför årsstämman 2023 beroende på hur föreningens omkostnader ser ut under hösten (med hänvisning till inflation).

Renoveringar
Stambyte skedde för ca 20 år sedan
2012 byttes utrustningen i fjärrvärmecentralen
2018/2019 renoverades taket och nya fläktar installerades
2019 elinstallationer
2022 takomläggning
2022 Tvättstugan renoverades

Kommande renoveringar
Fasadrenovering planeras till 2027. I övrigt sker underhåll av fastigheten samt mindre åtgärder vid behov.

Tv och bredband
Föreningen är ansluten till TV och bredband via ownit, fiber 700-1000Mbps.

Gemensamhetsutrymmen
Gemensam tvättstuga utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 mangel och ett torkrum. Det finns även en drop in tvättstuga med 1 tvättmaskin, 1 torktumlare och 1 torkskåp. I föreningen finns också sophantering för grovsopor och källsortering. Cykelrum och barnvagnsrum. På basidan finns en gård som kan nyttjas av medlemmarna.

Parkeringsplats
I föreningen finns 8 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 600 kr/månad, separat kö. Boendeparkering råder annars i området via Stockholmsstad om ca 500 kr/mån.

Överlåtelseavtal
Överlåtelseavgift betalas av köparen ca 1313 kr.

Pantsättningsavgift
Pantsättningsavgiften är ca 525 kr.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.