BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Saltsjö-Boo

Moravägen 54

  • 5 rum och kök
  • 102 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till Saltsjö-Boo och ett friköpt och barnvänligt radhus i populära Lännersta! Radhuset ligger inbäddat i ett lugnt och tryggt villaområde med enastående grannsamverkan.

Här får du direkt en varm och välkomnande känsla när du kliver in i den rymliga hallen. Hallen är utrustad med gott om förvaringsmöjligheter. Invid hallen finns ett smakfullt renoverat badrum med vitt kakel på väggarna som övergår till ett klinkergolv samt dusch, WC, handfat samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare. 

Kök och vardagsrum är förenade i en öppen planlösning med gott om plats - klockrent för sociala tillställningar med familj och vänner! Perfekt kök för den som älskar att laga mat med modern utrustning samt gott om arbetsyta tack vare den stora köksön, med goda förvaringsmöjligheter. Från vardagsrummet har du tillgång till den härliga uteplatsen med ett fantastiskt valnötsträd, som ger mängder av goda nötter om hösten. Uteplatsen, som är helt insynsskyddad, består av gräsmatta och keramikklinkers från 2021. Här grillar man och umgås från tidig vår och långt in på sommaren. 

En trappa upp finner du fyra bra sovrum, med gott om förvaring, samt ett stilrent renoverat badrum med vitt kakel som övergår till ett klinkergolv samt badkar, WC och handfat. 

Vinden har gjorts i ordning till ett vindsförråd, där du kan förvara det mesta. Utöver förrådet på baksidan finns det ett varmförråd på framsidan som renoverades 2020 med el, ventilation och fiberuttag. Under 2022 sattes nya fönster och ytterdörrar in i hela huset. Framsidan av huset bjuder på en mysig uteplats i väster där man kan njuta av solen från eftermiddag till kväll. 

Källvägsområdet i norra Lännersta är ett uppväxt villaområde, perfekt för dig som vill bo centralt men ändå ha nära till vatten och natur. Det finns flera fina badsjöar i närheten och vid Boo Gård finner du havsbad och underbara strandpromenader. Från ångbåtsbryggan kan du ta dig vidare ut i skärgården eller in till stan. I området finns flertalet populära förskolor och skolor, bl a Boo Gårds skola med Boovallen intill, där Boo FF huserar. Närmsta centrum har all tänkbar service inklusive en vårdcentral, folktandvården och ett vida känt bageri! Med bil tar du dig in till city på 15 minuter och busshållplatsen, med motorvägsbussar i rusningstrafik, är exakt två minuter bort. 

Anmäl intresse för mer information! 

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 5 rum och kök varav 4 sovrum.

Byggnadssätt

Grund: Krypgrund/betongbjälklag. Stomme: Trä. Fasad: Trä. Tak: Takpannor. Ventilation: Mekanisk från- och tillluftsventilation med värmeväxlare. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp. Fönster: Kopplade 2+1 glasfönster i bågar.

Uppvärmning

El - luftburen värme.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220)
Taxeringsvärde byggnad: 1 306 000 kr
Taxeringsvärde mark: 1 617 000 kr
Summa taxeringsvärde: 2 923 000 kr

Taxeringsår
2021

Byggår
1986

Värdeår
1986

Fastighetsbeteckning
NACKA BO 24:25

Fastighetsrättsliga förhållanden
Självständig/Brukningscentrum

Tomt
169 m²

Area enligt uppmätning
Boarea (BOA) 102 kvm

Fakta

Radhus 2-plan

Fasad: Trä

Tak: Takpannor

Stomme: Trä

Grund: Krypgrund/betongbjälklag

Fönster: 3-glas isolerfönster samt 2-glas kopplade fönster

Ventilation: Mek från- och tillluftsventilation med värmeväxlare

Värmesystem: El - luftburen värme

Vatten och avlopp: Kommunalt vatten och avlopp

Renoveringar

2005 - Ny varmvattenberedare installerad

2005 - Kök renoverat

2007 - Badrum entréplan renoverat 

2009 - Badrum övre plan renoverat 

2012 - Nytt värmeaggregat installerat

2017 - Vindsförråd, lucka i tak

2020 - Främre förråd renoverad från kallförråd till varmförråd med el, ventilation och fiberuttag

2021 - Keramikplattor baksida

2022 - Nya fönster och ytterdörrar


Inteckningar/pantbrev
Totalt antal inteckningar: 19 st
Total belopp:  3 476 000 kr
Vid uttagande av nya pantbrev erläggs en avgift på 2 % av pantbrevsbeloppet samt en administrationsavgift. Betalas av köparen.

Kommunal avgift
Fastighetsavgiften är 0,75 procent av fastighetens taxeringsvärde för 2023, men aldrig mer än 9 287 kronor (takbeloppet) per bostadsbyggnad. Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

Områdesbeskrivning

Saltsjö-Boo består av blandad bebyggelse med såväl äldre charm som funktionella nyare hus. Utanför knuten finns trevliga promenadvägar och skogsområden med korta cykelavstånd till någon av de många sjöarna i området för svalkande bad t.ex. i Bagarsjön, Glasbrukssjön och Kocktorpssjön. Dessutom finns det flera naturreservat och vandringsmöjligheter efter Boo-leden och bad i Östersjöns vatten som t.ex. Boo-badet vid närliggande Baggensfjärden (tio minuter med cykel). Vid Boo-badet finns även båtklubb.

I närområdet finns flertalet olika förskolor så möjligheterna är väldigt stora att hitta en förskola eller skola som passar just ditt/dina barn.

Kommunikationer
Endast två minuters promenad till närmaste busshållplats, med bussar mot Slussen eller Orminge centrum. Beroende på bussens rutt tar färden till stan mellan 20 och 40 min. 

Med bil når du Stockholms innerstad på ca 15 minuter.