BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Västerhaninge

Ribby Allé 54

  • 4 rum och kök
  • 81 kvm
  • 1.995.000 kr Utgångspris
  • 4761
  • 849
  • 3613
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till Ribby Allé 54! Här hittar du en fantastisk fyrarumslägenhet med en rymlig uteplats i ett optimalt soligt läge. Lägenheten utmärker sig med noggrant utvalda material i ljusa färger och generösa fönster som fyller bostaden med naturligt ljus. Den har tre bekväma sovrum, ett rymligt och helkaklat badrum, ett stort kök med generösa arbetsytor och förvaringsmöjligheter samt ett vardagsrum med gott om plats för soffgrupp och TV-möbel. Härifrån når du även den underbara uteplatsen.

Området är perfekt beläget i utkanten av Västerhaninge och erbjuder närhet till vacker natur. Samtidigt har du en kort promenad till pendeltågsstationen och Västerhaninge Centrum med sitt breda utbud av service. I närområdet finns också flera golfbanor och ridanläggningar, och du har inte långt till Årsta Havsbad, där du kan njuta av sköna sommardagar.

Tveka inte att visa ditt intresse. Du är varmt välkommen!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Våningsplan Markplan. Lägenhetsnummer 6. Föreningen HSB Bostadsrättsförening Lupinen i Haninge.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 1.995.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 8 788 kr (Värme, Vatten, , kabel-TV (grundutbud), ingår).

Driftskostnad

Totalt 400 kr/mån (4 800 kr/år) varav El 400 kr/mån.

Överlåtelseavgift

1 838 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

788 kr.

Mark
Föreningen äger marken  

ALLMÄNT
HSB Bostadsrättsförening Lupinen i Haninge bildades 2004. Föreningen omfattar 68 lägenheter fördelade på 16 huskroppar. Inflyttning skedde i etapper under 2006. Fram till 2009 leddes föreningen av HSB med representation från de boende. Från stämman 2009 förvaltas föreningen av bostadsrättshavarna själva. Föreningen räknar med en avgiftshöjning 2024.

ÖVRIGA UTRYMMEN I FÖRENINGEN
Föreningen har gemensamma innergårdar med lek- och grillplatser. Inom föreningen finns separata förrådsbyggnader med ett förråd till vardera lägenhet.  

PARKERING
Föreningen har för uthyrning 24 parkeringsplatser med elstolpe för motorvärmare och Typ 2 ladduttag för elbil (3,7 kw) och 35 parkeringsplatser utan elstolpe.
Parkeringsplatser utan elstolpe kan hyras för 300 kr/mån
Parkeringsplatser med elstolpe kan i mån av tillgång hyras för 400 kr/mån + förbrukad el.  

Områdesbeskrivning

Västerhaninge ligger i kommunens södra del, 6 km från Haninge centrum. Västerhaninge har drygt 10 000 invånare, goda kommunikationer och ett bra serviceutbud.

Bostäder
I Västerhaninge finns ett flertal bostadsområden. Det finns både bostadsrätter, hyresrätter och flera områden med villor och grupphus.

Allmän och kommersiell service
Västerhaninge har ett stort utbud av service. Västerhaninge Centrum är beläget nära pendeltågstationen med matvarubutiker, specialbutiker, post, banker, apotek, bibliotek och systembolag. Ute i bostadsområdena finns flera närbutiker. Åby har ett litet centrum med flera butiker. 

Skola, barn- och äldreomsorg
I Västerhaninge finns ett flertal skolor för alla stadier och flera förskolor. Berga naturbruksgymnasium har inriktning jord, hästhållning, miljö- och naturvård. Västerhaninge sjukhem ligger nära centrum. Parkvillan är ett servicehem för äldre.

Kommunikationer
Västerhaninge har egen pendeltågstation nära centrum där det går fyra tåg i timmen mot Stockholm och mot Nynäshamn ett flertal busslinjer ansluter till pendeltåget. Restiden med tåg till Stockholm eller Nynäshamn är cirka 30 minuter.