BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarby Sjöstad

Heliosgatan 16B

  • 3 rum och kök
  • 93 kvm
  • 6.995.000 kr / BUD
  • 10307
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna unika trerumslägenhet med hela 3,60 m i takhöjd genomgående för nästintill hela bostaden! Belägen attraktivt och ostört i natursköna Hammarby Sjöstad. Bostaden finner ni på våning 7 med stor balkong i söderläge, här är det sol från morgon till kväll. Lägenheten är försedd med stilrena och påkostade materialval. Här möts man av modern och välplanerad layout med generösa sociala ytor i öppen planlösning. Smakfullt badrum och två stora sovrum med mycket goda förvaringsmöjligheter. Välkomnande hall med klinkergolv och skjutdörrsgarderob som rymmer säsongens alla kläder. Bostaden har extremt goda förvaringsmöjligheter i form av skjutdörrsgarderober i hall och sovrum från golv till tak. Lägenheten har förstklassiga och moderna materialval som skapar en fin kontrast till den karaktäristiska fasaden. Generösa fönsterytor i kombination med öppna ytor och lättillgängliga rum skapar rymd och ger maximalt ljusinsläpp. Ta hissen upp till takterrassen och njut av solen och den milsvida fria utsikten. Ett stort förråd till lägenheten finner ni på entréplan.

Visionen om The Village Sthlm bygger på idén om en modern, grön gemenskap. Här skapas det ett stämningsfullt kvartersliv där det finns balans mellan det lilla och stora, och där du har det du behöver för ett trevligt och gott liv. En plats där du kan dra fördel av storstadens bekvämligheter lika naturligt som du kan njuta av de småskaliga och naturliga.

- 3,60 meter i takhöjd
- Goda förvaringsmöjligheter
- Härlig solig balkong i söderläge
- Toppfin och ljus
- Förstklassiga och moderna materialval
- Optimal planlösning
- Stora fönsterpartier
- Gemensam takterass i samma port
- Levande stadsdel
- Cafeer, butiker, restauranger

Ett hem som måste upplevas!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök . Våningsplan 7, hiss finns. Lägenhetsnummer 150701. Föreningen BRF The Village Sthlm 2.

Byggnadssätt

Ventilation: Självdrag. Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 6.995.000 kr / BUD. Månadsavgift 5 667 kr (Värme, kallvatten ingår).

Driftskostnad

Totalt 600 kr/mån (7 200 kr/år) varav El 300 kr/mån, Försäkring 300 kr/mån. Driftkostnaderna för el och försäkring är uppskattade.

Byggår
2017-2020

Uppvärmning
Fjärrvärme och bergvärme.

Ventilation
Tempererad FTX-ventilation med värmeväxling.

Föreningen
Brf The Village STHLM 2 är en äkta förening och äger marken. Föreningen består av 6 trapphus med totalt 154 lägenheter och en restaurang samt ett gym. Det finns en föreningshemsida: https://www.brfthevillagesthlm2.se/

Indirekt nettoskuldsättning kommentar 
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.


Kommande och gjorda renoveringar
Det finns i dagsläget inga beslut tagna gällande kommande renoveringar, då fastigheten är nybyggd.

Avgiften
I månadsavgiften ingår värme, fastighetsel för allmänna utrymmen, sophantering och fastighetsskötsel.
Digitala tjänster (bredband samt IP-TV) ingår som ett obligatoriskt tillägg men specificeras separat på avgiftsavin.

Avgiftsförändringar
Det finns i dagsläget inga beslut tagna gällande kommande avgiftsförändringar

Bredband
Fiberanslutning från Ownit Bredband via Stokab, 100/100 Mbps ingår som ett obligatoriskt tillägg i månadsavgiften. Det går att uppgradera till 1 000/1 000 Mbps mot en avgift. Den obligatoriska avgiften för bredband och tv är 205 kr/mån.

TV
Föreningen har IP-TV från Ownit, basutbudet ingår som ett obligatoriskt tillägg i månadsavgiften. Leverantör www.ownit.se

Parkering
Garaget är en gemensamhetsanläggning mellan de två bostadsrättsföreningarna i The Village STHLM. 90 garageplatser för bil och 8 mc-platser samt några mopedplatser. Möjlighet till laddning av elbil ingår i samtliga platser. Ladduttaget är av Typ 2 och stödjer laddning med upp till 22 kW. Garageförvaltare är Parkona. Förvaltare ansvarar helt för kö och avtalsskrivning.

Gemensamma utrymmen
Till varje lägenhet hör ett förråd, förrådet till denna bostad finner ni på entréplan.
Föreningen har gemensamma takterrasser i varje trappuppgång samt taklounge och odlingslotter. I föreningen finns även barnvagnsförråd, cykelförråd samt utvändig cykelparkering. Alla lägenheter är utrustade med tvättmaskin och torktumlare varför det inte finns några gemensamma tvättstugor. Föreningen har en innergård med gemensamma uteplatser, planteringslådor, lekplats samt cykelställ. Sopsug finns för fraktionerna hushållssopor, matavfall och plast. 
Miljörum finns för ytterligare fraktioner vid Heliosgatan 18A. Närmaste miljöstation finns vid Circle K, Hammarby Fabriksväg 51.

Kommunikation
Föreningens hus ligger cirka 500 meter från Lumabryggan. Härifrån går två färjelinjer, en till Nybroviken och en till Barnängsbryggan på Södermalm. 200 meter från kvarteret ligger Lumatorget. Här går tvärbanan mellan Alvik/Sickla udde och Liljeholmen/Gullmarsplan samt även buss 74 till Mariatorget/Södersjukhuset och Sickla köpkvarter. Därtill även buss 71 som går till Slussen/Kungsträdgården/Nacka. Snart kommer även tunnelbanans blå linje att förlängas med en station under Hammarbykanalen. 

Överlåtelseavgift
1 183 kr betalas av köpare.

Pantsättningsavgift
473 kr

Ägande
Föreningen accepterar delat ägande. Juridisk person accepteras ej.

Övrigt
Föreningen kommer tillsammans med kvarterets andra fastighet att delta i gemensamhetsanläggningar med bland annat följande ändamål: garage, snöröjning, trädgårdsskötsel och sopsug. Lekpark och fotbollsplan i området.

Områdesbeskrivning

Hammarby Sjöstad är en av Stockholms nyaste stadsdelar som förenar modernt storstadsliv med direkt närhet till både natur och vatten samt ett utvecklat miljötänk. Här hittar du kombinationen av storstadskänslan och lugnet i ett!

Service
Promenadavstånd till Skanstull Ringens köpcentrum och även nära till Gullmarsplan och Globen shopping.
I området finns ett flertal caféer & restauranger exempelvis Haga bageri, Pane Fresco, Tezekuri, Texas Longhorn, Krubb och Göteborg. Utöver det finns all tänkbar service som bl.a. flertalet matbutiker som ICA, Coop, och Lidl, postombud och bank, bibliotek, kyrka, skolor och flera förskolor samt ett antal träningsanläggningar och Eriksdalsbadet. För evenemangs- och idrottsintresserade finns Globen, Hovet och Tele2 Arena i direkt närhet till området.

Natur och fritid
I området finns också Ekbacken med ett av Stockholms finaste ekskogbestånd. Det finns flertalet lekparker i närområdet  samt Anders Franzéns lekpark som är den största i Sjöstaden. De närliggande strövområdena längs Hammarby- och Järla Sjö, Sickla strandbad och Nackareservatet ger obegränsade möjligheter till utflykter, bad, joggingturer och cykling. För den skidintresserade ligger Hammarbybacken inom gångavstånd. (www.skistar.com/sv/vara-skidorter/hammarbybacken/) Här finns ett utegym men du hittar även löprundor, backträning och kajakpaddling. För den cykelintresserade finns här både downhill och cross country samt möjlighet att hyra Cake elmotorcykel. Ett eldorado för de fritidsintresserade.

Båtplatser

I området finns ett stort antal båtplatser. Stockholm Stad har allmänna båtplatser för uthyrning. Båthamnen ligger i Hammarby Sjöstad. Det finns 208 stycken platser. För att ställa sig i kö får man kontakta Stockholm Stad. (https://www.stockholm.se/-/Serviceenhetsdetaljer/?enhet=113b647119324e41a4dc7a8c7adf73e8)

Stockholm Stad har även 15 båtplatser vid Sundsta gård intill Hammarbyslussen.  (https://www.stockholm.se/-/serviceenhetsdetaljer/?enhet=987fb1d45d694da4961353ff2de743e6&acceptcookies=true)

Hammarbyledens Motorbåtklubb har drygt 300 medlemmar och föreningens hemmahamn är Hammarby Sjö. Föreningen har även ett mångårigt samarbete med Fisksätra båtklubb där man har ett antal sommarplatser, samt vinterplatser på Skogsö. (www.hammarbyledensmbk.se/)

Kommunikationer
Mårtensdal tvärbanestation ligger ett par hundra meter bort och på gångavstånd Gullmarsplan med flertalet tunnelbanelinjer, bussar och tvärbana. Sjöstaden har väl utbyggda kommunikationer. SL trafikerar området med busslinje 71, 74 samt nattbuss 96. Tvärbanan går från Sickla Köpkvarter till Solna station via Gullmarsplan, Liljeholmen och Sundbyberg. Byggnation har påbörjats för T-banans nya sträckning ut mot Nacka. Hammarby Sjöstad kommer på denna linje att få en T-banestation vid Lumaparken. Planerad byggstart är 2019 och byggtiden planeras till 7-8 år. (www.sll.se/nyatunnelbanan)

M/S Lotten och M/S Lisen trafikerar sjövägen Hammarby Sjö över till Södermalm. (Norra sidan vid Tegelviksgatans slut, södra sidan vid Kölnagatan/Luma biblioteket). Resan är avgiftsfri och trafik mellan kl 06:00-24:00 (helger 07-24) 365 dagar om året. Avgångar var 20 minut, (var 10:e minut under rusningstid vardagar kl 07-09 samt 16-18). Barnvagnar, rullstolar och permobiler tar sig enkelt på och av och överfarten tar ca 5 min. (www.ressel.se)

Man kan även ta färjan M/S Emelie in till centrala Stockholm (Nybrokajen) eller Djurgården (Gröna Lund). Fartyget erbjuder en snabb och vacker resa med gott om plats för barnvagnar, rullstolar och cyklar. Biljetter säljes ombord på fartyget. (www.ressel.se)

I området finns ett flertal bilpoolföretag. Mer information om dessa hittar man på www.sunfleet.com, www.bilpoolen.nu och www.aimosolution.com.

Mer information om område och kommunikationer finns på www.hammarbysjostad.se

Parkering

Parkeringsgarage i fastigheten och på gatorna gäller boendeparkering. Avgiften för boendeparkering är f.n. 1100kr/mån eller 75kr/dag. Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Skolor och Barnomsorg
I området finns både kommunala och fristående skolor och förskolor. Mer information hittar man exempelvis på https://skolkartan.com/Stockholm/Hammarby_Sj%C3%B6stad/.