BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Midsommarkransen / Telefonplan

Klaviaturgatan 10

  • 2 rum och kök
  • 65 kvm
  • 4.195.000 kr /Bud
  • 2379
Värdera din bostad

Beskrivning

TOPPMODERNT BOENDE MED BALKONG I SÖDERLÄGE!

Varmt välkomna till denna ljusa och välplanerade tvåa belägen i attraktiva Midsommarkransen/Telefonplan. Ni erbjuds en toppfräsch och modern lägenhet i välskötta HSB föreningen Tvålflingan. Bostaden utmärker sig med ett fint ljusinsläpp genom flera fönster i två väderstreck som låter dagsljuset flöda in fritt, en öppen och social planlösning som bjuder in till umgänge, ett fräscht kök med full maskinell utrustning samt generösa ytor, ett modernt badrum med tvättmaskin/torktumlare, ett stort sovrum med gott om förvaringsmöjligheter genom flertalet garderober samt en inbjudande balkong i härligt söderläge.

I lägenheten finns alla tänkbara moderna bekvämligheter som diskmaskin, hiss i fastigheten och tvättmaskin/torktumlare. Möjlighet till parkering antingen i garage eller uteplats. Föreningen har förhandlat fram så att fiberbredband 500/500 Mbit/s, basutbud kabel-TV samt bostadsrättstillägg ingår i avgiften. Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett förråd om ca fem kvm.

Föreningen HSB Brf Tvålflingan i Stockholm är en stabil och trygg förening som äger marken. De amorterar kontinuerligt på lånen och har en låg skuldsättning om ca 6059 kr per/kvm enligt årsredovisning 2022. Föreningen erbjuder bl a sina medlemmar tvättstuga, cykelförråd, barnvagnsrum samt en föreningslokal/övernattningslägenhet. Föreningen disponerar över ett parkeringsgarage med 105 garageplatser (inkl 32st hybrid- och elbilsplatser) som medlemmarna kan hyra mot en månadsavgift på omkring 700-1000kr, föreningen har även 7 p-platser utomhus.

Här bor ni mitt i hjärtat utav idylliska Telefonplan/Midsommarkransen som erbjuder ett gediget utbud av mysiga caféer, trevliga restauranger och charmiga butiker. Utmärkta kommunikationer med endast två minuters promenad till Telefonplans tunnelbanestation som sedan tar er vidare till Södermalms härliga puls på endast fem minuter.

Hjärtligt välkommen att kontakta ansvarig mäklare vid intresse och för mer information!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 2 av 5, hiss finns. Lägenhetsnummer 120. Föreningen HSB BRF Tvålflingan i Stockholm.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4.195.000 kr /Bud. Månadsavgift 3 832 kr (Inkl värme, vatten, bostadsrättstillägg, bredband 500/500 Mbit/s samt TV-basutbud ingår).

Driftskostnad

Totalt 547 kr/mån (6 567 kr/år) varav El 320 kr/mån, Försäkring 227 kr/mån. Antal personer: 3. Driftskostnaderna är individuella och kan skifta beroende på förbrukning, avtal och antal boende i lägenheten.

Överlåtelseavgift

1 840 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

788 kr.

Byggnadsår
2009-2010

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
HSB BRF Tvålflingan i Stockholm är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen bildades 2005 och fastigheten Tvålflingan 8 förvärvades 2009-01-01. Föreningen äger fastigheten Tvålflingan 8 i Stockholms kommun med adresserna Tellusborgsvägen 102 till 108, Mikrofonvägen 21, Oktavgatan 2 till 8, Metronomgatan 3 till 5 samt Klaviaturgatan 6 till 10.
Föreningens lägenheter fördelas på: 16 st 1 rok, 50 st 2 rok, 64 st 3 rok, 31 st 4 rok, 6 st 5 rok.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Brandkontoret. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg samt styrelseansvarsförsäkring.

Renoveringar (från senaste årsredovsisning 2022)
Sedan föreningen startade har följande större åtgärder genomförts:
2013 - Upprustning föreningslokal. Våra lån lades om och flyttades till Handelsbanken. Vi antog också ekonomiska principer enligt ny lag gällande ekonomi i bostadsrättsföreningar. Vi såg över säkerheten i föreningen och satte bl a upp brytskydd på ett antal dörrar, t ex cykelförråd, lägenhetsförråd. Konstutsmyckning i våra trapphus. Projektet genomfördes i samråd med HSB, som bidrog ekonomiskt. Vi har nu glaskonst i varje trapphus. Konsten symboliserar en fortsättning på bladverken som finns på fasaden i vårt höghus. Konstnären, som designat både fasaden och glastavlorna är Mikael Göransson. 
2015 - Stamspolning av hela fastigheten. 
2016 - Installation av värmeåtervinningssystem för att kunna återanvända en del av den värme vi släpper ut. Vi startade sortering av matavfall, vilket har gett oss en ekonomisk besparing och ett stort bidrag till miljön. 
2020 - Trädgården fick en stor uppfräschning. Buskarna klipptes ner, nyplantering av växter och vertikalskärning (bl a) av gräsmattan. 
2021 - Projektering och planering inför installation av ytterligare 21 st laddplatser i garaget. Senaste stadgeenliga fastighetsbesiktning utfördes i enlighet med föreningens underhållsplan i oktober 2021. Under vår och försommar utfördes arbeten med fasaden på höghuset, tätning av fönster och utbyte av fogar mellan betongfundamenten. Arbetena utfördes i samarbete med HSB Bostad.
2022 - OVK genomförd

Föreningen utför och planerar följande åtgärder under de närmaste 5 åren:
2023 - Byte av 3 st portar - Tellusborgsvägen 108, Metronomgatan 3 och 5. Strykning av träpanel på fasaden samt strykning av betongtak över entréer (5 st).
2024 - Byte av de återstående två portarna - Klaviaturgatan 6 och 10

Föreningens ekonomi
Föreningen höjde avgifterna med 6% i årsskiftet (2023-01-01) för att täcka upp för ökade kostnader pga inflation. Föreningens ekonomi är mycket stabil och dem planerar inga fler avgiftshöjningar. Enligt årsredovisning 2022 har föreningen en väldigt låg skuldsättning om 6059 kr per/kvm. I mars 2023 utförde föreningen en extra amortering på en miljon kronor.

Gemensamhetsutrymmen
Det finns en stor grovtvättstuga på i källaren på Oktavgatan 4, alla lägenheter har en egen tvättdel. Föreningen har en trevligt renoverad föreningslokal på Metronomgatan 5 som man kan hyra för 200/kr per dygn. Den går att hyra för övernattning, fester, möten eller som lokal till annat.
Det finns flera återvinningsrum för grovsortering i föreningen. Dem har även sotering för matavfall för att dra ner på kostnaderna för sophämtning.
I trapphusen finns barnvagnsförråd och separata cykelförråd. Markcykelställ finns utomhus runt omkring husen. Totalt finns 11st barnvagsnrum, 4 cykelrum och 4 soprum.
Till varje lägenhet hör nyttjanderätt till ett källarförråd.

Tv och bredband
Ansluten till kabel-TV-nät via Tele2, grundutbud ingår i avgiften. Bredband (500/500Mbit/s) ingår i avgiften.

Parkering
Föreningen har ett garage under gården med 105 garageplatser (700 kr/mån), 32 av garageplatserna är med laddstolpe för el/hybridbilar (1000 kr/mån). Det finns även 7 parkeringsplatser (300 kr/mån) utmed Oktavgatan, separat kö. Det finns även MC-plats för 350 kr/mån. I övrigt råder boendeparkering på gatorna. För mer information mejla info@tvalflingan.se
I övrigt råder boendeparkering Taxa 4 i området på kringliggande gator. Kostnad 500 kr/månad.

Mark
Föreningen äger marken.

Ägande
Delat ägnade är godkänt, minsta ägarandel 10%.
Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift
Ca 1 840 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
Ca 788 kr. Betalas av köparen.

Medlemskap
Samtliga köpare måste vara medlemmar i HSB Stockholm. Ansökan om medlemskap i HSB Stockholm görs på deras hemsida. hsb.se/medlemskap/medlemsansokan

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
Hemsidan: https://www.tvalflingan.se/
Styrelsemail: info@tvalflingan.se
Ytterligare info: https://www.tvalflingan.se/?rID=1073&page=f%F6r+m%E4klare 

Områdesbeskrivning

I idylliska Midsommarkransen/Telefonplan bor man i charmiga kulturkvarter med många bebyggelser med den nationalromantiska stilen. Populära Aspudden, expansiva Telefonplan med flera spännande nyproduktionsprojekt och moderna Liljeholmen som angränsar till stadsdelen rymmer en hel stad med alla bekvämligheter på gångavstånd. För mer information kring framtida spännande projekt se: https://vaxer.stockholm/omraden/telefonplan/ samt https://etjanst.stockholm.se/Byggochplantjansten/gallande-planer/sok-via-karta 

I området finns genuina kvarterskrogen Tre Vänner, några minuter bort ligger populära restaurang Landet som erbjuder både bar, restaurang och scen, förstklassig matlagning som tilltalar gäster från hela stan. Missa heller inte kvartersbiografen Tellus och områdets populära pizzerior.

Lapa sol och läsa en god bok gör man i Svandammsparken som ligger i stadsdelens kärna. Vill man se mer kan man fortsätta vidare ner mot Vinterviken och följa promenadstråket längs kolonilotterna, stanna för en fika för att sedan avsluta med lite shopping i Liljeholmens galleria som erbjuder mer än 80 butiker.

Livsmedelsbutiker finns att tillgå kring alla kvarter och SATS finns i såväl Telefonplan som i Liljeholmen. Shell/7-eleven vid Kilaberg håller öppet dygnet runt och kommunikationerna är utmärkta. T-banan tar er till Slussen på 7 minuter och bussar går till Älvsjö där pendeltågen rullar, tvärbanan finns i Liljeholmen.

Här bor man charmigt och bekvämt - nära staden!