BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Siljansvägen 16

  • 2 rum och kök
  • 55.5 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Allmänt om bostaden - Renoverad tvåa med klockrent läge
På Siljansvägen 16 har vi en charmig och rymlig tvåa som sträcker sig över en trappa och erbjuder en bekväm och unik boendemiljö. Beläget på en attraktiv adress, har denna lägenhet mycket att erbjuda.

En av de första sakerna som fångar ens uppmärksamhet är den soliga balkongen i västläge. Här kan du njuta av eftermiddagssolen och avkopplande stunder med en kopp kaffe eller en god bok. Balkongen blir en perfekt plats att koppla av och ta in den vackra omgivningen. Köket i denna lägenhet är något alldeles extra. Det är renoverat i en exklusiv stil med matplats för sällskap upp till 10-12 personer. Här kan du tillaga dina favoriträtter och samtidigt njuta av en känsla av nostalgi och karaktär. Utöver väl tilltagna ytor och gott om plats för förvaring är köket dessutom fullt maskinellt utrustat.  Lägenheten erbjuder också ett sovrum. För den som önskar går det att återställa originalplanlösningen och sätta upp väggen mellan kök och vardagsrum. Topprenoverat, stambytt och helkaklat badrum utrustat med badkar, handfat, wc och dusch. Ljusinsläpp från badrumsfönster.

En extra fördel med denna lägenhet är att den är en del av en välskött förening mitt i hjärtat av Årsta. Föreningen erbjuder en trygg och trivsam miljö med gemensamma utrymmen och möjligheter till gemenskap. Du kommer att vara omgiven av vänliga grannar och en levande atmosfär.



- Balkong i sydvästligt läge
- Högt belägen trots en trappa
- Insynsskyddad
- Fantastiskt ljusflöde
- Två källarförråd
- Stora fönsterpartier
- Klockrent läge
- Välskött förening
- Ca 50 m till Årsta torg
- Närhet till Globen
- Cykelavstånd till Södermalm

Allmänt om området
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1/3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 98. Föreningen Brf Stockholmshus Nr 9, Årsta.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 908 kr (Värme, vatten, kabel-tv och internet ingår). Andel i föreningen är 0.0031931 %.

Driftskostnad

Totalt 450 kr/mån (5 400 kr/år) varav El 275 kr/mån, Försäkring 175 kr/mån. Observera att driftskostnaden endast är en uppskattning och kan komma att variera beroende på antal i hushållet och förbrukning. .

Lägenhetens nettoskuldsättning

95 981 kr

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Föreningen
Brf Stockholmshus nr 9 är en äkta bostadsrättsförening. Här bor du i en äldre gedigen förening med god ekonomi och låg belåning. Förening består av 359 lägenheter och en lokal upplåtna med bostadsrätt, och sträcker sig från Årstavägen 53 – 83, samt Siljansvägen 4 – 48. Föreningens hus är K-märkta Föreningen upplåter ej lägenheter för bostadsändamål med annan upplåtelseform.

Tomträtt
Föreningens tomträttsavgäld löper till och med 2024-12-31.

Kommande renoveringar
Större planerade åtgärder under en 10-årspreiod är löpande enligt underhållsplan se årsredovisning 2022.

Tv- och internetanslutning
Föreningen har bredband (fiber). Anslutning ingår i avgiften, ingår bredband 1000/1000. Leverantör av bredbandet är Ownit. Du kan också köpa bredbandsuppkoppling från ComHem.

Genomförda renoveringar
1992-94 - Gjorde föreningen en genomgående renovering av samtliga fastigheter bland annat stambyte avlopp/el, fasad och balkongrenovering samt takomläggning
2011-12 - Hela föreningen - Fasadrenovering inkl takfötter och hängrännor/stuprör
2014 - Årstavägen 53-79 - Hissrenovering
2014-15 - Hela Föreningen - Renovering värmecentral
2016 - Årstavägen 83 (fasadrenovering)
2016 - Gästlägenhet färdigställts
2017 - Byte av armaturer i trapphusuppgångar på Årstavägen 53-83
2018 - Portrenovering
2018 - Målades trapphuset samt rören spolades
2019 - Brandriskinventering genomförd
2019 - Förbättings källargångar
2019 - Genomförd och godkänd OVK
2019 - Energideklaration genomfördes
2019 - Stamspolning
2019 - Matfallsåtervinning
2019 - Byggnation av boulebana mellan Siljansvägen 44 och 46

2020 - Renovering av entréportar (Siljansvägen 4-48)
2020 - Ommålning av källargångar
2020 - Fasadrenovering (Siljansvägen 44-48)
2020 - Renovering av fönsterpartier vid butikerna (Siljansvägen 53-65)
2021 - Fasadrenovering ske på Siljansvägen 44-48

Gemensamma utrymmen
Det finns 6 st tvättstugor inom föreningen – Årstavägen 57, 59B, 69 och 79 samt Siljansvägen 20 och 44. 2 tvättstugor på Årstavägen 57 och 59B får användas veckans alla dagar, dygnet runt. Föreningen har en gästlägenhet. Lägenheten är 38 kvm stor och består av kök, sovrum och WC/dusch. Köket är fullt utrustat med spis och kylskåp/frys och har en matplats för 4 personer. Till lägenheten hör två källarförråd.

Hobbylokal
Föreningen har en hobbylokal, vilken kan lånas gratis av föreningens medlemmar. Du kan där utföra mindre snickeri-, måleri- eller liknande arbete. Du kan boka hobbylokalen för max två veckor i rad.

Gästlägenhet
Sedan augusti 2016 har föreningen en gästlägenhet. Lägenheten är 38 kvm stor och består av kök, sovrum och WC/dusch. Köket är fullt utrustat med spis och kylskåp/frys och har en matplats för 4 personer. Sovrummet har plats för fyra personer och där finns dubbelsäng, våningssäng, byrå, nattduksbord, garderob och fåtöljer. Sängarna har täcken och kuddar.
Lägenheten finns i källaren på Årstavägen 67. Ingången är från baksidan av huset, källarentrén mittemot parkeringen. Lägenheten är första dörren till vänster i källargången. Kostnaden för att hyra lägenheten är 300 kr/dygn.

Tvättstugor
Det finns 6 st tvättstugor inom föreningen – Årstavägen 57, 59B, 69 och 79 samt Siljansvägen 20 och 44. 2 tvättstugor; Årstavägen 57 & 59B får användas veckans alla dagar, dygnet runt – övriga tvättstugor får ej användas efter klockan 21.00 eller på helgdagar (röda dagar), eftersom de kan störa de närmast boende. De röda pilarna talar om var du kan gå in med din nyckelbricka. Se mer info:
http://www.stockholmshus9.se/om-stockholmshus-nr-9/tvattstugor-och-lokaler/.

Litet bibliotek
För dig som är sugen på att läsa en bok, finns ett litet bibliotek i mangelrummet i nr 79. Låna gärna en bok och lämna en annan, så kan någon granne också få möjlighet att läsa.

Parkering
Föreningen disponerar totalt 15 parkeringsplatser, belägna vid Åmänningevägen 25, vilka kostar 390 kr/mån. I dagsläget råder kö för parkeringsplatser. Parkeringsplats bokas genom kontaktformulär på hemsidan.Garage för Bil och MC finns, dock är kötiden dryga 15 år för garage för bil. Till MC-platser är det en liten kö för tillfället. Parkeringsplats bokas genom kontaktformulär på hemsidan.

I övrigt finns boendeparkering för 500 kr/ månaden för boenden.

Överlåtelseavgift
Debiteras köpare, 3,5 procent av gällande prisbasbelopp.

Pantsättningsavgift
1,5 procent av gällande prisbasbelopp.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Delat ägande
Delat ägande vid äktenskap eller därvid likställt, anses alltid ok, varvid medlemskapsansökan av makar alltid godkänns. Delat ägande på andra grunder behandlas vid varje enskild ansökan och det skall då föreligga särskilda skäl för att medlemskapsansökan skall godkännas.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm som ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Observera att förtätning pågår i området. Kontakta Stockholms stad eller ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana ca 3 min från lägenheten (Årstafältet), flertalet bussar och pendeltåg ca 6 min till Centralen (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.