BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Enskede

Nynäsvägen 366a

  • 3 rum och kök
  • 68 kvm
  • 3921
  • 1383
  • 14248
Värdera din bostad

Beskrivning

- Välplanerad trea
- Lugnt gårdsläge 
- Diskmaskin och tvättmaskin 
- Gamla Enskedes villaidyll 
- Solig balkong
- Utmärkta kommunikationer 
- Nära natur och stadspuls 

Nu saluförs denna välplanerade trea med balkong, belägen på Nynäsvägen 366a. Bostaden erbjuder två rofyllda sovrum, stort kök och badrum samt en solig balkong mot gård. Optimalt boende för paret eller den lilla familjen! 

Här bor ni på härligt läge, mitt i Enskedes lummiga villaidyll. Närhet till mysiga cafeér, restauranger och parkliv. I området finns det flera fina promenadstråk och grönområden att utforska. För den som vill ta sig in till stan finns det goda kommunikationsmöjligheter med Skogskyrkogården som närmsta tunnelbanestation.

Varmt välkomna på visning! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 1. Lägenhetsnummer 30. Föreningen BRF Kantdiket i Sockholm.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 5 974 kr (Värme, Vatten ingår). Andel i föreningen är 1.3213 %.

Driftskostnad

Totalt 520 kr/mån (6 240 kr/år) varav El 342 kr/mån, Försäkring 178 kr/mån. Antal personer: 1. Angivna driftskostnader är baserade på säljarens faktiska kostnader med 1 vuxen i hushållet. Driftskostnader förändras beroende på antal personer i hushållet, avtalstyp och leverantör.

Lägenhetens nettoskuldsättning

365 541 kr

Överlåtelseavgift

1 838 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

788 kr.

Föreningen
HSB Brf Kantdiket. Föreningen bildades 1983 och innehar med tomträtt, två fastigheter med byggnader innehållande totalt 65 lägenheter, varav 60 är bostadsrätter, och 3 lokaler. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Utförda renoveringar
1989 Uppfördes instickningshusen (kommande renoveringar i listan nedan som skett på 90-talet gäller således inte dem, utan fastigheterna mot Nynäsvägen)
1991 Nya vatten och avloppsstammar i kök och badrum
1991 Nya tät- och ytskikt i badrum
1991 Renovering av fönster
1998 Installation av fjärrvärme
2006 Renovering av trapphus
2007 Spolning av stammar
2008 Radonmätning
2013 Takrenovering
2015 OVK besiktning
2016 Spolning av avloppstammar
2017 Fiber indraget i lägenheten
2019 Fasadrenovering gavlar och hus mot framsidan
2020 OVK
2021 5 st nya parkeringsplatser
2021 Installerade solceller

Kommande renoveringar
Fasadrenovering mot gård planeras 2024/2025. Föreningen planerar att installera gemensam el för att kunna nyttja all el som solcellerna producerar.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2045.

Tv och bredband
Fiber via ip-only och kabel-tv via Com hem.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har en mycket trevlig innergård med grillplatser, lekplats och fria gräsytor. Sommartid finns utemöbler att använda. Gården vetter mot Enskedes villaidyll.

Cykelförvaring finns i källarplan. 2 gemensamma tvättstugor med två tvättmaskiner, en torktumlare ett torkskåp samt en grovtvättmaskin finns i föreningen. Tvättstugorna ligger i port 346 och 362.

Parkering
Föreningen har även 20 st parkeringsplatser som man hyr ut till sina medlemmar. 5 av dessa plaster är för el-bilar och kostar 1800-2000 kr/månad, övriga platser kostar 500 kr/månad.

Ekonomi
Föreningen kommer höja avgiften med 10% från 1/2-2024. 

Mark
Marken upplåtes med tomträtt (omförhandlades 2019-09- 30).

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
Gå gärna in och läs mer på föreningens informativa hemsida: https://www.brfkantdiket.se/

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall med tapetserade väggar och grå heltäckningsmatta på golvet som sedan övergår i ljust trägolv. Goda avhängningsmöjligheter och förvaring i platsbyggda garderober med överskåp. 

BADRUM
Stilrent renoverat badrum med ljust kakel och grått klinker. Utrustat med WC, tvättmaskin, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork, badkar och högskåp med ytterligare förvaring. Vädringsfönster. 

SOVRUM 1
Mysigt sovrum med ljusa väggar, tapetserad fondvägg och ljusa golv. Plats för dubbelsäng och sovrumsmöbler. Fönster mot gård. 

KÖK
Rymligt kök med ljusa väggar, tapetserad fondvägg och ljust golv. Utrustat med spis, ugn, fläkt, diskho, diskmaskin och kyl/frys. Generös arbetsyta samt gott om förvaring bakom ljusa skåpluckor. Plats för matbord. Härligt fönster med vy mot husets baksida. 

SOVRUM 2
Rofyllt sovrum med tapetserade väggar och ljusa golv. Plats för dubbelsäng och sovrumsmöbler. Gott om förvaring i fyra platsbyggda garderober. 

VARDAGSRUM
Trivsamt vardagsrum med ljusa väggar, mönstrad fondvägg och ljusa golv. Möbleras enkelt med soffmöblemang och TV. Stort fönsterparti och utgång till balkong. 

BALKONG
Härlig balkong på fritt läge mot lugn gård. Plats för balkongmöbler och blomsterarrangemang. 

ÖVRIGT 
Till bostaden hör ett förråd. 

Områdesbeskrivning

Gamla Enskede är ett av Stockholms södra förorters mest eftertraktade områden med en kombination av anrika hus från början av 1900-talet till nyproducerade flerbostadshus-nära staden men ändå på landet - en trygg miljö på bekvämt avstånd till storstadens nöjen och arbetstillfällen. I området finns flera förskolor, lekparker och skolor, bland annat Enskede skola (förskola-9) och Kunskapsskolan.

På bekvämt avstånd finns också Enskede IP. I Gamla Enskede finns något för alla smaker med flera parker, trevliga strövområden, små butiker och bagerier.

Till Globen som har ett 60-tal butiker, restauranger och nöjesarrangemang tar det ca 10 minuter att gå. Vid Globen finns även en stor välsorterad ICA-butik. Ica Kvantum i Svedmyra är också mycket välsorterad. Vid Sandsborg finns ytterligare en Ica-butik samt apotek, simhall, t-bana och bankomat.

Sickla köpkvarter ligger ca 10 minuters bilfärd från Enskede. Här finns ca 100 butiker, biografer, restauranger och bowlinghall.

Läget i Enskede är ultimat med en grönskande pittoresk boendemiljö men ändå med total närhet till centrala Stockholm så här får man verkligen det bästa av två världar.

Nytorps gärde har fotbollsplaner och bassängbad. Här börjar även populära och omtyckta Nackareservatet där du har gott om rekreationsmöjligheter både sommar och vinter. Bland annat finns här badsjöar som Söderbysjön, Källtorpssjön och Dammtorpssjön, golfbanor, trevliga motionsspår. Svedmyraskogen har trevliga promenadvägar och pulkabackar för barnen.

Kommunikationerna är utmärkta med ca 10 minuters tunnelbana till Södermalm och ca 15 minuter till T-centralen. Det finns även goda bussförbindelser i närheten. Tvärbanan går förbi Gullmarsplan som också är en knutpunkt för busstrafiken i hela Söderort. Även närhet till Nynäsvägen och Södra Länken.

Välkommen till idylliska Enskede.