BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Mariehäll

Karlsbodavägen 42

  • 2 rum och kök
  • 50.5 kvm
  • 3.550.000 kr / Accepterat pris
  • 6190
  • 2409
  • 2107
Värdera din bostad

Beskrivning

RING FÖR VISNING!


Varmt välkommen till ett ljust boende med enormt charmig balkong, optimal planlösning och trivsamt ljusinsläpp! I en skyddad och rogivande omgivning bor du med pulsen runt hörnet och Bällstaån alldeles inpå. Mariehäll har fördelen att ligga strategiskt på gränsen mellan norrort och västerort med optimala kommunala transportmöjligheter. På ett par minuters promenad når du Sundbyberg med tunnelbana, tvärbana, pendeltåg samt bussar. Härifrån tar du dig till centrala Stockholm på ca 10 minuter.

Lägenheten är välplanerad med en öppen planlösning. Stort och rymligt badrum med tvättmaskin, dusch och förvaringsskåp. Vidare är hallen rymlig med exceptionellt bra förvaringsmöjligheter. Mellan kök och vardagsrum är det öppet med plats för matbord och soffhörna. Köket erbjuder allt du kan tänkas behöva i form av diskmaskin, ugn med spis samt mikro. Dessutom finns gott om förvaring och gedigna arbetsytor samt stor kyl och frys. Ett användarvänligt kök för dig som gillar att laga mat. Sovrummet ligger separat med plats för dubbelsäng, kontorshörna samt en garderobslösning.
Som kronan på verket har du en stor balkong med härlig utsikt över båtplasten och Bällstaån. Här får du plats med en större soffgrupp alternativt matplats samt grill och planteringar.

Brf Bällstavik är en välskött förening med ordnad ekonomi. Föreningen består av 69 lägenheter fördelat på tre fastigheter, belägna i rofyllda Mariehäll. Genomgående gott skick på fastigheten och en stadig ekonomi. Föreningen förfogar över tvättstuga samt förråd till alla lägenheter. Vidare finns cykelförråd samt flera uteplatser och en egen båtbrygga med möjlighet till båtplats för boende i föreningen. Dessutom finns det gott om parkeringsalternativ.

- Stor balkong med utsikt över Bällstaån
- Öppen och social planlösning
- Nära Sundbyberg med alla dess kommunikationer
- Ljus med härlig grönska i omgivningen
- Generösa förvaringsutrymmen
- Genomgående hög standard!
- Bromma Blocks runt hörnet
- Gott om parkeringsmöjligheter i föreningen

Varmt välkomna till ett högklassigt boende i lugn miljö! Genomgående välplanerat och påkostat boende i ett lugnt område endast en kortare promenad till centrala Sundbyberg. Lägenheten tillhör en stabil förening med ordnad ekonomi och en väl rustad fastighet. Var god kontakta mäklaren för mer information.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2/6. Lägenhetsnummer 222. Föreningen Brf Bällstavik.

Byggnadssätt

Ventilation: Mekanisk. Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Bergvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.550.000 kr / Accepterat pris. Månadsavgift 3 851 kr (värme, vatten, TV (basutbud) och 250 Mbit/s bredband. ingår). Andel i föreningen är 0.9516 %.

Driftskostnad

Totalt 800 kr/mån (9 600 kr/år) varav El 600 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån. Antal personer: 1. Schablonuträkning.

Överlåtelseavgift

525 kr. Betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift

1 313 kr.

Föreningen
Brf Bällstavik. Föreningen köpte fastigheten i samband med byggnationen 2006. Föreningens 69 lägenheter är fördelade enligt följande; 3 st 1,5 rum och kök, 18 st 2 rum och kök, 27 st 3 rum och kök, 18 stycken 4 rum och kök och 3 st 5 rum och kök.

Gemensamma utrymmen
Till denna förening finns brygga, båtplatser, terass, cykelförråd samt barnvagnsförråd att nyttja. I cykelförrådet finns möjlighet att förvara däck.

Kabel-TV/Bredband
I månadsavgiften ingår kabel-TV (basutbud) samt 100 Mbit bredband från Tele2. Det finns även möjlighet att ansluta sig till Tele2s nät för telefoni.

Parkering och Båtplats
I föreningen finns det totalt 69 platser för bil och två platser för MC. 10 av bilplatserna har laddmöjligheter. Garage kostar 1 500 kr/mån, laddplats 1 100 kr/mån, carport 750 kr/mån och parkeringsplats utomhus med motorvärmare 400 kr/mån samt 350 kr/mån utan el. Alla lägenheter är garanterad en parkeringsplats utomhus. Kö till garageplats. I föreningen finns också 28 båtplatser vid egen brygga, varav två är gästplatser. Plats kan hyras till en kostnad om 2 800 kr/säsong. Ingen kö i dagsläget (april 2023).

Utförda renoveringar
2021 Tio laddplatser för elbil tillkom. Nya hissdörrar.
2020 Spolning av stammar, OVK-besiktning (godkänd till 2026).
2019 Renovering av föreningens trädäck mellan husen.
2015 Stamspolning och byte av balkonginglasning mot Karlsbodavägen.
2014 Slipning entrépartier.
2013 Nya parkeringsplatser och renovering av plåt och bläck runt fönster.

Kommande renoveringar
I dagsläget finns inga renoveringar inplanerade. Det finns en underhållsplan som sträcker sig till 2060.

Hemsida
För mer information om Brf Bällstavik, besök gärna deras egna hemsida; www.ballstavik.se

Områdesbeskrivning

Bostaden ligger i populära Mariehäll som ligger intill Bällstaån som i sin tur angränsar till mysiga Sundbyberg med dess känsla av småstad. Här finns bl.a Sundbyberg Centrum och nya Signalfabriken. I centrum finns ett stort utbud av kommunikationer, service, restauranger, caféer, SATS samt både större och mindre butiker. 

De senaste åren har området utvecklats enormt med flera nyöppnade restauranger, här finns även en av Stockholms mest populäraste sushirestauranger, MGL sushi och succén Brödernas som ligger vid Mariehällstorget där du även hittar en välsorterad ICA-butik.

I barnvänliga Annedal finns Mariehällsskolan, Adolfsbergsskolan, flertalet förskolor och lekplatser. I Annedalsparken finns det gott om aktiviteter som bad i plaskdammen, en stor bollplan som på vintern förvandlas till en skridskobana. Här kan du även ta snowracer ner för den härliga pulkabacken och ta en fika på Annedals café & bageri. I området finns även populära Kratsbodaparken med plaskdamm samt bubbelparken. 

För den promenerande binds Mariehäll på ett fint sätt samman med Sundbyberg, Solna och Stockholms innerstad tack vare den vackra strandpromenaden. Långa sträckor går längs Huvudsta strand i Solna och passerar Pampas Marina och Karlbergs slott. Närliggande Marabouparken är ett verkligt smultronställe med stora gräsytor, lekplats, plaskdamm, konstverk och restaurang Dolks kök. 

Likt Sundbybergs Centrum ligger även Bromma Blocks och Bromma flygplats inom promenadavstånd med ett stort utbud av shopping och all tänkbar service. Stockholms city når man på tio minuter med tunnelbanan från Sundbyberg. Ännu snabbare går det med pendeltåget. Tvärbanan planeras att få en hållplats där Ulvsundavägen passerar Annedal, vilket kommer bli en kort promenad från bostaden.