BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Älvsjö/Solberga

Folkparksvägen 166

  • 2.5 rum och kök
  • 88 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till en mycket fin och stor 2,5:a om hela 88 kvm, som enkelt kan användas som en 3:a.Finns även 2 ingångar till lägenheten vilket kan vara praktiskt. Öppna och generösa ytor och en fin balkong belägen i västerläge. Sol under hela eftermiddagen och kvällen. Fri och fin utsikt och ingen insyn! Stora härliga fönsterpartier genomgående, charmigt burspråk i vardagsrummet och fina ekparkettgolv. Här finns chansen att skapa sin egen drömlägenhet. Snyggt badrum med dusch (badkar möjligt), WC, handfat, tvättmaskin, torktumlare och arbetsbänk ovan. Möjlighet till snabb inflyttning.

Mycket populär och stabil bostadsrättsförening med bra ekonomi där man äger marken. Som boende här har du tillgång till bl.a pool, bastu, gym, festlokal, fyra tvättstugor, övernattningslägenheter, garage samt ett stort källarförråd.

Cirka 5 min promenadväg bort nås Älvsjö torg och nya Älvsjöstaden med caféer, restauranger, mataffär, butiker och bra allmänna kommunikationer. Det finns gott om grönområden i närheten, bl.a Solbergaskogen och Älvsjöskogen. Lite längre bort finns vackra Långbro Park samt Långsjön där man gärna badar varma sommardagar.

Området är också omtyckt bland barnfamiljer då det finns många förskolor- och skolor.

Välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2.5 rum och kök varav 1 - 2 sovrum. Våningsplan 4 (1 tr från innergård), hiss finns. Lägenhetsnummer 244. Föreningen Brf Tulpanträdet.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 5 371 kr (värme, vatten, bredband och tv basutbud ingår). Andel i föreningen är 0.616 %.

Driftskostnad

Totalt 375 kr/mån (4 500 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 125 kr/mån.

Nybyggnadsår
2004. Huset byggdes i slutet av 1960-talet som Solberga Sjukhus men byggdes om av JM i början av 2000-talet till flerfamiljshus.

Uppvärmning
Fjärrvärme. Förutom genom radiatorer så värms lägenheten med förvärmd friskluft via trattformade ventiler i taken. 

Föreningen
Brf Tulpanträdet, förvärvade 2004-02-12 fastigheten Sjöstöveln 2 i Stockholms kommun. Föreningens adress är Folkparksvägen 160-172. På föreningens fastighet finns ett flerbostadshus i 2-9 våningar med källare. 
Föreningen består av 166 lägenheter varav en gruppbostad innehållandes sex lägenheter och en gemensam lägenhet samt sex satellitlägenheter och för dem en gemensam lägenhet. Totalt finns därmed 152 bostadsrätter.

Huset byggdes i slutet av 1960-talet som Solberga Sjukhus men byggdes om av JM i början av 2000-talet till flerfamiljshus. Första inflyttningen ägde rum hösten 2003. Föreningen disponerar - tillsammans med Brf Korstörnet och Brf Avenboken - garage, tvättstugor, pool/bastu, källsorterings- och grovsoprum, hobbyrum, gästlägenheter samt en föreningslokal. Brf Tulpanträdet är medlem i Solberga Gårds Samfällighetsförening som förvaltar de gemensamma anläggningarna.

Föreningens ekonomi förvaltas av ABJ Boförvaltning i Uppsala. 
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa inklusive så kallat kollektivt bostadsrättstillägg. 

Ekonomi
Föreningen har god ekonomi och belåningen ligger på 7,688 kr/m2 (enligt. årsred 2022).

Mark
Föreningen äger marken, betalar alltså ingen s.k. tomträttsavgäld.

Samfälligheten Solberga Gård
Pool/bastu: bokas via webben eller via terminalerna i poolhuset, port 172. Avgift 30 SEK per bastupass debiteras på månadsavier efterföljande kvartal.
Föreningslokal: i gemensamhetsanläggningen (poolhuset, Folkparksvägen 172) ligger föreningslokalen. Lokalen är godkänd för max. 100 personer. Stolar finns för 80 personer. Bord för ca 40 sittande och porslin för minst 40 personer. Kostnad 800 kr/dygn.
Tvättstugor: det finns totalt fyra tvättstugor som alla ligger i gemensamhetsanläggningen, en av dem har även en grovtvättmaskin och en stor torktumlare.
Gym: bostadsrättsföreningen tillhandahåller en lokal för gymaktivitet på plan 1 i port 160. Träningslokalen drivs av en fristående grupp utan vinstintresse. Kostnad för gymmet är för ny medlem 200 kr i registreringskostnad samt 200 kr i årsavgift per lägenhet, alltså 400 kr per lägenhet.
Gästlägenheter: tillgång finns till två gästlägenheter; gästlägenhet nr. 1 i port 172 på gården samt nr. 2 i källargången innanför port 160. Kostnad: 350 kronor per dygn från klockan 14.00 till utcheckning senast 13.00 påföljande dag.
P-plats/garage: föreningen förfogar över 117 garageplatser a 900 SEK/mån, 4 parkeringsplatser utomhus a 500SEK/mån. Det finns också platser för elbil i garaget, till en kostnad om 1 600 kr/mån inkl. el. Garaget och gästplatser utomhus administreras av Parkit. Kö till garage ( 6st) och uteplats (12st), avstämt 31/8-2023.
Snickerirum: det finns möjlighet att låna ett snickerirum. Rummet ligger på plan 1 i port 160, bredvid gymmet.

Gemensamma utrymmen
I port 160 och 166 finns barnvagnsrum/rullstolsrum. cykelrum finns på plan 1 och cykelställ finns utanför port 160 och 164.
Föreningen har förråd för utemöbler. Du som boende har möjligheten att förvara dina möbler där under vintersäsongen. In- och utsläpp annonseras på anslagstavlor och på lappar vår och höst.

Bredband/TV
TV via ComHem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften. Bredbandsabonnemang från Ownit ingår i månadsavgiften. 

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Inga lån att överta.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån.

Pantsättningsavgift
Pantsättningsavgift tas ut med 1 % av gällande prisbasbelopp per pantsättningstillfälle, ca 535 kr.

Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift tas ut med 2,5 % av gällande prisbasbelopp och betalas av köparen, ca 1 337 kr.

Övrigt
Bostaden är registrerad som 2 rum och kök i föreningens lägenhetsförteckning.

Föreningen har en mycket informativ hemsida väl värd ett besök: http://tulpantradet.bostadsratterna.se

Områdesbeskrivning

Solberga
Området Solberga är en idyll som bara blir mer och mer populär. Mycket grönska samsas med blandad bebyggelse från 50-talet fram till dagens moderna arkitekturstil.
Solberga kännetecknas särskilt av att områdets tre olika centra: Kristalltorget, Klacktorget och Älvsjö stationsplan. De tre centrumen förbinds sinsemellan av Folkparksvägen och Götalandsvägen. 
Här bor man med direkt närhet till serviceutbud, bra allmänna kommunikationer och grönområden. Här finns verkligen något för alla!
Området är i ett expansivt skede och för mer information om vad som planeras byggas vänligen besök https://vaxer.stockholm

Kommunikationer 
Längs Folkparksvägen trafikerar busslinje 142 som går mellan Älvsjö och Telefonplan. Busslinje 726 trafikerar också i rusningstid och tar dig till Fridhemsplan åt ena hållet och åt andra hållet till Tullinge station södra.
Älvsjö Station är en knutpunkt med pendeltåg och flertalet busslinjer. 
Med pendeltåget tar du dig till Stockholm C på 9 minuter. Med pendeltåget tar du dig också till Arlanda samt Uppsala.
På Telefonplan finns anknytning till tunnelbana och fler bussar. Välbyggda och nyrenoverade cykelbanor leder snabbt vidare till närliggande delar av Hägersten/Liljeholmen, till Södermalm eller söderut till t ex Västertorps idrotts- och simhall, Kungens Kurva m m .

Under Sverigeförhandlingen 2017 beslutades att tunnelbana ska byggas mellan Fridhemsplan och Älvsjö. 2020–2022 pågick ett utredningsarbete av möjliga sträckningar och stationer. I december 2021 beslutade Region Stockholm att linjen får stationerna: Fridhemsplan, Liljeholmen, Årstaberg, Årstafältet, Östberga och Älvsjö.

Service och butiker
På Kristalltorget finner du bl.a restaurang, café och frisör. 
På Klacktorget finns en matbutik, klädaffär, restaurang och gymmet Puls & Träning. Närbelägna Västberga handel har Systembolag, Stora Coop (inkl post), Gymgrossisten, apotek, Rusta, Jysk, Cykloteket, gym och bensinstation.
Vidare service- och butiksutbud finns i Älvsjö centrum såsom vårdcentral och flera gym. På Älvsjö Torg finns restauranger, caféer, florister, apotek och den välsorterade mataffären Coop. 
I expansiva Älvsjöstaden finns nyöppnade och populära Texas Longhorn.

Fritid, natur och rekreation i närområdet
Som boende här finns Solbergaskogen alltid nära. En annan populär plats, i kanten av Solbergaskogen, är parkleken Kristallen som har en stor lekplats med en plaskdamm. Här finns också ett litet djurstall med kaniner och höns. Telefonplan och Midsommarkransen är en kort promenad bort och där finns flertalet restauranger, bland annat populära Landet, Konstfack, Svenska Hamburgerköket, butiker och bibliotek.

En kort cykeltur eller promenad bort når du anrika och vackra Långbro Park. Parken är en populär plats för alla åldrar och speciellt sommartid tillsammans med vänner och en picknickkorg i solen. Långbro Värdshus ligger också i parken och där kan du njuta av trevliga bruncher och middagar. 
I Långbro finns charmiga Fru Marias bak, restaurangen Rinos bodega och omtalade restaurangen Aloë.  
För den motionsintresserade finns Älvsjöskogen med upplysta motionsspår och vintertid plogade skidspår. 
Under varma sommardagar är Långsjön ett bra alternativ för den som vill bada.