BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hagsätra - Ormkärr

Olshammarsgatan 81, 2tr!

  • 2 rum och kök
  • 57 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Ormkärrs stiligaste tvåa äntligen till salu!
Högt upp i huset med fritt läge ligger detta drömhem med balkong i bästa solläge. Här bor du på ett optimalt läge helt ostört med mycket grönska kring huset. En välplanerad bostad som disponeras som 2rok. Omedelbar tillgång till enastående kommunikation och serviceutbud.

Brf Stockholmshus nr 17 är en äkta föreningen och anses vara bland de största och bästa i Hagsätra. Föreningen består av 330 st bostadslägenheter och 23 st lokaler. Föreningen har 46 garage platser samt 187 p-platser.

Och så läget! I Ormskärr bor man i en välkomnande och lummig del av staden som erbjuder det mesta du kan behöva i form av service, skolor och fritidsaktiviteter. Här händer det mycket, oavsett om du föredrar shopping och stadsliv, skog och natur eller en kombination av båda. Området omkring är skogigt, lummigt och kuperat. Alldeles intill ligger fina promenadstråk och sjön Magelungen som ger en härlig naturnära känsla. Området kännetecknas av utmärkta kommunikationer med såväl tunnelbana, bussar som pendeltåg. På bekvämt gångavstånd ligger T-banestation Hagsätra (grön linje) med endast ca 20 min till Stockholms Central. Det finns även flertalet bussar som tar dig till Högdalens Centrum, Liljeholmen, Älvsjö station och Huddinge sjukhus. Det finns hållplats ett stenkast från porten och tar dig till Centrum på ca 2 minuter. 

Varmt välkommen till Olshammarsgatan 81, 2tr!
- Föreningen har en stabil ekonomi. Anses vara bland de bästa i Hagsätra, belåningsgrad 3 359kr/ kvm.
- Låg avgift.
- Fönsterbänkar i marmor.
- Lätt möblerade rum.
- Stora fönster som ger rikligt ljusinsläpp.
- Två väderstreck.
- Goda förvaringsmöjligheter.
- Källarförråd tillkommer bostaden.
- Stambytt 2004-2006.
- Föreningen disponerar även 46 garageplatser, 187 st parkeringsplatser. Det finns även fri parkering på kringliggande gator.
- Gemensamma utrymmen: tvättstugor, cykel/barnvagns förråd, gästlägenhet, snickerirum, samlingslokal och innergård med lekplats och grill.
- Fantastiska naturnära promenadstråk med massor med lekparker och barnens djur på 4-H gården i Bandängen i högdalen.
- Rikliga kommunikationer, Hagsätra T-bana (5min) bort, och gröna linjen tar dig in till Stockholms C på endast 20 min. Flertalet busslinjer som tar du dig till Älvsjö station på 10 min mm.
- Rikligt serviceutbud, Hagsätra C finns matbutik (ICA, Matdax), Livs, ATG, flertal restauranger, sushi, Kebab/ Pizza, gatukök, husmans kost och caféer, apotek, hunddagis mm. Bara ett stenkast ifrån hittar du Rågsveds Centrum med dess rikliga service utbud och kommunikationer

Hall – Inbjudande och praktisk
Välkomnande hall med säkerhetsdörr som öppnar upp lägenheten på ett mycket trevligt sätt. Här finns goda förvaringsytor via kapphylla. 

Vardagsrum – Ljust och fri utsikt
Vackert och stort vardagsrum som karaktäriseras av stora vackra fönster som bra med ljusinsläpp och härlig fri panoramautsikt, utan insyn. Rummet har mycket bra möblerbarhet och här finns gott om plats för såväl soffgrupp, matbord som övrigt passande möblemang. Här kommer man även ut till lägenhetens balkong. Ett rum gjort för umgänge med familj. Målade väggar och parkettgolv av ek i original. 

Kök – Praktiskt och funktionellt med välbevarade originaldetaljer
Ett praktiskt kök som har mycket god förvaring bakom köksluckor och köksskåp, praktiska arbetsytor med vitt kakel ovanför bänkytan. Köksutrustningen består av kyl/ frys, keramikhäll, spisfläkt och ugn. Köket har också en matplatsdel för 4-6 personer.

Sovrum – Stort och rikligt med ljusinsläpp
Här finns ett stort fönsterparti som ger bra med ljus. Rummet är stort och möbleringsvänligt med plats för såväl dubbelsäng som arbetshörna och garderober. 

Badrum & WC – Stambytt, praktiskt samt tvättmaskin
Praktiskt i anslutning till inre hallen ligger ett trivsamt och stilfullt badrum med hela kaklade väggar och klinkergolv.  Badrumsutrustningen består av dusch med glasvägg, wc, tvättmaskin, vattenburet handdukstork, handfat med kommod och spegelskåp med belysning.

Solig balkong  Harmonisk utsikt över innergården och elluttag.
Här har man sin egen oas som suddar ut gränsen mellan ute och inne. På balkongen som vetter mot sydväst finns det plats för utemöbler som bord och stolar. Här får man ett perfekt läge att luta sig tillbaka och njuta av det fina vädret.

Övrigt – Optimalt med förvaring
Till bostaden finns ett tillhörande källarförråd på ca 3-5 kvm.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Lägenhetsnummer 272. Föreningen Brf Stockholmshus nr 17.

Driftskostnad

Totalt 317 kr/mån (3 808 kr/år) varav El 158 kr/mån, Försäkring 159 kr/mån. Antal personer: 1.

Föreningen
Brf Stockholmshus nr 17 förvaltas av Riksbyggen och föreningen har sammanlagt nio byggnader.
Föreningen innehar med tomträtt fastigheterna Höstrågen 1 & 2 samt Höstacken 1,2 & 3.
Byggnaderna är uppförda 1959-1960. Arkitekt är Lennart Green som arbetade på Riksbyggens arkitektkontor. Föreningen innehar 330 bostadsrätter och 23 lokaler

Byggår
1959

Parkering
Fri parkering på kringliggande gator. Föreningen har 46 garage (250-330 kr/mån) samt 187 p-platser (160-180 kr/mån). För närvarande är det kö till platserna.
Har du frågor om p-systemet kan du vända dig till Jörgen Norrby eller Kerstin Olson. Du är förstås välkommen till vicevärdsexpeditionen på Olshammarsgatan 71, måndagar kl 18.30–20.00 och onsdagar kl 9.30–10.30. Du kan också skicka ett mejl till stockholmshus17@comhem.se

Avgiftsförändringar
Inga förändringar planerade. 

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en fin gästlägenhet med fyra bäddar mellan Olshammarsgatan 73 och 77. Endast medlemmar kan hyra lägenheten inklusive en gästparkering för 300 kr per dygn. Det finns en snickarbod att nyttja i hus 54 för diverse målning eller snickeriarbeten. Möteslokalen ligger mellan Olshammarsgatan 75-77 och är inredd med ett styrelsebord för 10 personer, ett pentry samt toalett. Lokalen används främst av styrelsen men kan även nyttjas till andra sammankomster.
Föreningen har åtta tvättstugor, en i varje hus med undantag för port 79–85. Det finns också en maskin för grovtvätt i port 73. I föreningen finns grillmöjlighet på gårdsplatsen.

Förråd
Alla bostadsrättshavare har ett eget vinds- eller källarförråd. Ibland finns det extraförråd att hyra.

Utförda renoveringar
2002-2003 - Omfärgning fasad
2004-2006 - Stambyte
2014 - Fönsterbyte
2016 - Tvättstugor, lås och belysning allmänna utrymmen, fasadvingar höghusen, kulvertarbeten, ventilationsaggregat, utredning mm takterrasser
2019 - Tak på låghusen

Kommande renovering
Troligtvis kommer föreningens balkonger att renoveras inom en 10 - års period.

Ekonomi
Föreningens lån ca 68 miljoner
Belåning ca 2992:-/kvm

Kapitaltillskott
Det finns möjlighet att en gång per år göra ett frivilligt kapitaltillskott för att därigenom få en lägre månadsavgift, (minska föreningens lån) motsvarande föreningens minskade räntekostnader.

Mark
Föreningen upplåter marken med tomträtt.

Tv och bredband
Fiberuppkoppling via Bredbandsbolaget 100 Mbit.
Kabel-tv via ComHem, basutbudet för 30 kr/mån obligatoriskt tillägg.

Överlåtelseavgift
1 313 kronor

Pantsättningsavgift
525 kronor

Kontakt
Ordförande Christina Blid 073 - 396 62 96 eller stockholmshus17@comhem.se

Områdesbeskrivning

 

Allmänt om Ormkärr
Lugnt och barnvänligt område med bevarad grönska mellan den blandade bebyggelsen som råder. Området består till största del av två bostadsrättsföreningar och ett antal radhuslängor. Området uppfördes på sent 50 tal och tidigt 60 tal. På senare år har moderna kedjehus byggts. Området gränsar ut mot skog och Stuvstas fina villor.
Utmärkta kommunikationer med tunnelbanans gröna linje till Globen, Gullmarsplan eller T-centralen. En kort promenad från husen finns Hagsätra centrum med utbud av mataffärer.
För den sportintresserade finns Hagsätrahallen, Hagsätra IP, Stuvsta IP samt stora grönområden såsom Ormkärrskogen och Älvsjöskogen med sina fina motionsspår.

Högdalen
För utökat utbud så ligger Högdalen centrum inom bekvämt tunnelbaneavstånd, 2 stationer bort. Där finns ett större utbud av affärer, restauranger, caféer, apotek, banker etc.

Kommunikationer
Ormkärr kännetecknas av utmärkta kommunikationer med såväl tunnelbana och bussar. På gångavstånd ligger även Stuvsta station med pendeltåg. Pendeltåget tar dig direkt till Stockholms central på ca 10 minuter, Arlanda flygplats och vidare till Uppsala. Tunnelbanan nås till fots på några minuter och tar dig till Stockholm central på ca. 25 minuter. Älvsjö eller Hagsätra nås med buss som går utanför porten. 

Skolor och Barnomsorg
Det finns två skolor i Hagsätra. Ormkärrsskolan är en låg- och mellanstadieskola. Hagsätraskolan är en låg-, mellan- och högstadieskola. I Hagsätraskolan finns en privat fritidsverksamhet för barn som blivit för gamla för vanligt fritids. Den kallas för mellanstadieverksamheten och hyr in sig i skolans lokaler. Där kan barnen bland annat göra läxor, lyssna på musik, spela biljard, och spela bandy.