BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Storsjövägen 41, 2 tr

  • 2 rum och kök
  • 52 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till denna ljusa, smakfulla och välplanerade tvåa som eventuellt kan göras om till en mindre 3:a! Luft och rymd genomsyrar bostaden som är belägen på populära Storsjövägen med lummig omgivning och direkt anslutning till Storängsparken, Årstaviken och Årstaskogen.

Inbjudande genomgående lägenhet med fönster i flera väderstreck med grönskande utsikt. Den höga takhöjden på 2,70 skapar luft och rymd och plats för bra förvaring. Vardagsrum med ekparkett och plats för soffgrupp, TV-möbel och övrigt möblemang. Härifrån har man utgång till mysig balkong i skönt skyddat läge med utsikt över flera vackra lönnar med sina årstidsväxlingar i olika färgskiftningar. Rymligt sovrum med inbyggd garderob. I det luftiga sovrummet passar en dubbelsäng utmärkt samt även plats för sängbord, extra garderober eller skrivbord om man önskar. Stilrent kök med ett fantastiskt ljusinsläpp från två fönster och matplats för familjen. Här ryms det större sällskapet med upp till 8 personer. Charmiga detaljer som höga originalskåp ljusa köksluckor, massiv ekbänkskiva, vitt stilrent kakel som stänkskydd och klassiska beslag med läder från Tärnsjö garveri. Köket är utrustat med ny gasspis och elugn från Smeg (2023), ny rostfri utdragbar fläkt (2023) samt integrerad diskmaskin och kombinerad kyl/frys. Badrum med klassiskt stilrent kaklade väggar och klinkergolv, utrustat med badkar, dimbara spotlights i taket samt ett fönster för ljusinsläpp. Tapetserad hall med charmiga inbyggda originalgarderober och bra avhängningsplats.

I alla rum finns dimrar installerade på strömbrytarna, vilket skapar möjlighet till att anpassa ljuset med till exempel stämningsfull mjuk belysning på kvällarna.

Stor gemensam gräsyta och en tilltagen plattsatt uteplats med grillar och nya utmöbler och parasoll (2023). På gräsytan finns möjlighet att sätta upp föreningens partytält vid tillställningar och barnkalas. Till lägenheten hör en egen pallkrage för odling.

På Storsjövägen bor du både stads- och naturnära, med promenadavstånd till Södermalm/Hornstull, Årstaskogens naturreservat och bara ca 500 meter ner till vattnet. Årstaviken med populära joggingstråk, utegym och badbryggor i Mälaren. Kommunikationerna är utmärkta med tät busstrafik och tvärbanestation Årstafältet som går regelbundet till Gullmarsplan och Liljeholmens t-banestationer, alternativt Årstabergs pendeltågsstation, därifrån tar du dig snabbt till City eller vidare norrut till Arlanda. Med en promenad på ca 10 minuter når du via Tantobron pulsen på Södermalm.

- Smakfull lägenhet med balkong
- Möjlig minitrea, se alternativ planskiss
- Rogivande utsikt mot grönska och mysig uteplats
- Rymligt sovrum
- Stora fönsterpartier och vackra ljusinflöden
- Rymligt och fräscht kök
- Mycket bra förvaring
- Välskött förening med låg avgift
- Möjlig 3:a
- Gångavstånd till pendeltågsstationen Årstaberg och tvärbanestationen Årstafältet
- Flera förskolor i närheten
- Tvättstuga i samma port
- Tillgång till eget privat förråd på ca 4-5 kvm samt cykelförråd och barnvagnsförråd
- Odlingsmöjligheter med pallkrage som ingår
- Bilpool, tillgänglig på parkeringsplatsen genom Volvo on demand.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 2/3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 16. Föreningen Brf Skattungen 2, Årsta.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 514 kr (värme, vatten ingår). Andel i föreningen är 4.22759 %.

Driftskostnad

Totalt 500 kr/mån (6 000 kr/år) varav El 350 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Observera att driftskostnaden endast är en uppskattning och kan komma att variera beroende på antal i hushållet och förbrukning. .

Lägenhetens nettoskuldsättning

275 210 kr

Överlåtelseavgift

1 208 kr. Betalas av köparen.

Byggnadsår
1946

Uppvärmning
Fjärrvärme

 

Allmänt om föreningen

BRF Skattungen 2 är en äkta bostadsrättsförening med 24 lägenheter i Stockholm. Föreningen bildades år 2001 och registrerades som bostadsrättsförening år 2002. Därefter informerades fastighetsägaren om föreningens intresse att förvärva fastigheten vilket ägde rum sommaren 2003.

Fastigheten är ritad av arkitekten Carl Åkerblad SAR och byggdes 1946. Den består av två 3-våningshus belägna på Storsjövägen 37- 43, endast ca 250 meter från tvärbanestationen Årstafältet. Husen består av två huskroppar med sammanlagt 24 lägenheter. 12 st med 2 rok, 12 st med 3 rok.

 

För mer info gå gärna in på föreningens hemsida http://skattungen2.se/om-foreningen

 

Tomträtt

Föreningen innehar marken med tomträtt, omförhandlas 2025.

 

Kommande avgiftsförändringar för 2023
Det finns inte några beslutade avgiftsförändringar (upg. styrelsen 4/5-2023).

Utförda renoveringar
2003 Renoverades tvättstugan med ny ventilation, ljudisolering i taket samt ny maskinpark.

2003 Dränering, slamsugning och lagning av utomhusliggande avloppsbrunnar.

2003 Parkeringsplatsen byggdes om och utökades från 10 platser till 15. Parkeringen är endast avsedd för boende och kölista tillämpas. (Idag upplåts en plats åt Volvos bilpoolstjänst)
2004 El- och stambyte i fastigheten.
2006 Anslöt sig föreningen till fjärrvärmesystemet.
2006 Byggdes ett fritidsrum och ett styrelserum av det gamla pannrummet.
2006 Installerades säkerhetsdörrar till alla lägenheter samt entrédörrarna renoverades.
2015 Fasadtvätt/ renovering
2017 En avloppstam i port 43 byttes ut
2017 Parkering skyltades om
2017 Beskärning av större träd
2018 Ny maskinell utrustning i tvättstugan

2022 Låssystemet i fastigheterna uppgraderas till elektroniskt system med porttelefon

2022 Stambyte av köksstammar genomfördes (i portarna 37, 39 o 41)

Kommande renoveringar
Föreningen håller på att se över värme och ventilation i fastigheten vilket kan komma att medföra förbättrings- och renoverings åtgärder under kommande år. (upg. styrelsen 2/2 2022).

Gemensamhetsutrymmen

Det ingår förrådsutrymme i källaren för varje bostad samt även gemensamt barnvagnsrum och cykelrum i båda huskropparna. Tvättstuga (med elektroniskt bokningssystem) och fritidsrum. Stor och rymlig uteplats med många sittplatser och grillmöjligheter. En gemensam odlingsgrupp förvaltar 10 stycken pallkragar tillsammans.

TV- och internetanslutning
TV - Tele 2

Bredband - Open Universe

Bilplats
Föreningen har 15 parkeringsplatser. Kostnad 450 kr/ månad (upg. styrelsen 2/2 2022)..
På gatorna runt omkring gäller boendeparkering via Stockholm Stad med taxa 4.

 

Överlåtelseavgift
1208 kr. Betalas av köparen

Pantsättningsavgift
483 kr.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm (hållplats Valla Gärde m fl.) och skogen ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (hållplats Valla torg/Linde), flertalet bussar (hållplats Valla Gärde m fl.) och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.