BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Gamla Enskede

Sockenvägen 398

  • 2 rum och kök
  • 46 kvm
  • 5079
  • 367
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen hem till en underbar 2 rok om 46 kvm med en generös och solig uteplats i bästa sydvästläge. Fördelarna med detta hem är många och vissa är värda att slå ett extra slag för! Lägenheten har genomgått en smakfull renovering år 2022 och erbjuder en modern och öppen atmosfär som genomsyrar hela hemmet. Det nyrenoverade köket utstrålar både funktionalitet och elegans. Med en öppen planlösning som flödar in i vardagsrummet, skapas en harmonisk atmosfär som är perfekt för såväl vardagliga måltider som för att umgås med vänner och familj. Här bjuds man på en känsla av lyx och omsorg, som följer det övergripande temat av kvalitet som genomsyrar hela lägenheten. Från vardagsrummet når man lägenhetens stora uteplats i ett klockrent sydvästläge med sol från morgon till kväll! Här kan man umgås och grilla med familj och vänner under ljumma sommardagar och kvällar. Rofyllt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och god förvaring med garderobsvägg. Fräscht och helkaklat badrum med golvvärme och tvättmaskin. Goda förvaringsmöjligheter i lägenheten samt i ett tillhörande källarförråd.

Brf Palsternackan 5 är en stabil och välskött förening som äger marken med god ekonomi! Föreningen består av 47 lägenheter samt finns 14 garageplatser med tillgång till laddstationer för elbilar och på gården finns 23 parkeringsplatser. Placeringen är oslagbar - i det anrika området Gamla Enskede. Här får du fördelen av en modern fastighet byggd 2011, samtidigt som du kan njuta av områdets historiska charm och atmosfär. En perfekt balans mellan det nya och det traditionella.

Anmäl intresse för mer information!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 0 av 3, hiss finns. Föreningen Brf Palsternackan 5.

Byggnadssätt

Ventilation: F med återvinning.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 597 kr (Värme (tillägg om 125kr för bredband) ingår).

Driftskostnad

Totalt 650 kr/mån (7 800 kr/år) varav El 500 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Angivna driftskostnader är baserade på säljarens faktiska kostnader med 1 vuxen i hushållet. Driftskostnader förändras beroende på antal personer i hushållet, avtalstyp och leverantör.

Föreningen
Brf Palsternackan 5 bildades 2008 och fastigheten färdigställdes 2011. Det finns totalt 47 lägenheter i föreningen som alla är bostadsrätter. Föreningen äger marken.

Tidigare års genomförda åtgärder

2022 - Nyanlagd gräsmatta samt upprustad innergård. Skrapar och lackat träpartier kring entréportar.

2020 - Reparation av föreningens värmesystem. Installation av solceller på taken.

2019 - Installation av laddstolpar i förenings garage.

2018 - Underhållsspolning av samtliga avlopp. Installering av dörrautomatik.

2017 - Byte kompressor till värmepump. Monterat galler under trappan i källarplanet i tre portar, Sockenvägen 398-402. OVK med efterföljande arbeten.

2016 - Målning fasad och sophus.


Kommande renoveringar
Eftersom fastigheten är nybyggd planeras inga renoveringar de närmsta åren. Föreningen har en underhållsplan och avsättning sker fortlöpande varje år till ett konto för framtida underhåll/renoveringar mm.

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns tvättstuga, cykelförråd, källarförråd och gemensam innergård med lekplats.

TV- och internetanslutning
För närvarande har föreningen Telia som TV- och internetleverantör.

Bilplats
Garage finns i fastigheten och föreningen har 16 bilplatser och 2 MC-platser. Hösten 2019 installerades laddstationer till el- och hybridbilar vid alla garageplatser. Infarten till garaget är från Handelsvägen 48. Föreningen har även 23 p-platser på innergården med framdraget för motorvärmare. 

Kommande avgiftsförändringar
Det finns i dagsläget inga planer på att höja månadsavgifterna Om det finns intresse av att förhöra sig mer detaljerat om föreningens ekonomi hänvisas till föreningens ordförande eller kassör. Bägge nås bäst genom att utnyttja kontaktformuläret på föreningens hemsida.

Ägande
Föreningen godkänner i regel delat ägande om det rör sig om makar, samboförhållanden eller nära släktskap såsom föräldrar/barn. Juridisk person godkänns ej.

Hemsida

För mer information se föreningens hemsida: http://palsternackan-5.bostadsratterna.se/

Områdesbeskrivning

Allmänt om Gamla Enskede
Gamla Enskede är Sveriges första trädgårdsstad bebyggd på tidigt 1900-tal och är idag fortfarande är ett av Stockholms mest eftertraktade områden. Karaktären av lummig småstad nära stadens centrum gör intresset enormt stort. Vackra pampiga villor blandas med idrottsområde, parker, restauranger och cafeér. I mitten av området ligger den fantastiska Margaretaparken och triangelparken med en mysig julmarknad. Andra smultronställen är Gamla Enskede bageri, Enskede matbod och Svedmyraskogen för promenader för dig med hund och Skogskyrkogården som bjuder på sköna promenader i världsarv.

Närservice
Populära Ica Bea har det mesta att erbjuda, en välsorterad matvarubuk med en hel undervåning innehållande ett stort utbud av det som behövs i vardagen. I närheten finner du även Coop i Sockenplan. 
En liten promenad bort finns hela Globen Shopping, Tele2 Arena och Tolv Stockholm med ett stort utbud av butiker, nöjen, restauranger och barer. 

Kommunikationer
Endast ca 5 minuters gångväg till t-bana (Sockenplan eller Svedmyra) som tar dig till Centralen på ca 15 minuter. Även gångavstånd till t-banestationerna Skogskyrkogården och Sandsborg för alternativ resa till centralen samt för den som vill åka mot Farsta. Bussförbindelser vid stationerna som tar dig tvärgående. Nynäsvägen och Södra länken tar dig smidigt in och ut ur stan.