BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Globen

Skulptörvägen 6

  • 3 rum och kök
  • 74 kvm
  • 3.750.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

- Stilrent renoverad 
- Välplanerad trea 
- Genomgående fiskbensparkett 
- Två rofyllda sovrum 
- Brf äger marken 
- Utmärkta kommunikationer 
- Nära naturområden och stadspuls 

Varmt välkomna till denna smakfullt renoverade trea, belägen på Skulptörvägen 6. Här erbjuds ett optimalt boende för såväl paret som familjen. Flexibel planlösning som går att göra om till en fyra! Bostaden är stilrent renoverad i fina materialval. 

Här bor ni på utmärkt läge med närhet till allt! Förstklassiga kommunikationer vid Gullmarsplan samt all närservice vid både Gullmarsplan och Globen. Gångavstånd in till Södermalm och underbara promenadstråk med badmöjligheter vid Årstaviken.

Varmt välkommen med din intresseanmälan! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan BV, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 8. Föreningen BRF Skulptrisen.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.750.000 kr. Månadsavgift 5 044 kr (Värme och vatten ingår). Andel i föreningen är 8.09 %.

Driftskostnad

Totalt 990 kr/mån (11 880 kr/år) varav El 810 kr/mån, Försäkring 180 kr/mån. Antal personer: 3. Angivna driftskostnader är baserade på säljarens faktiska kostnader med 2 vuxna och 1 barn i hushållet. Driftskostnader förändras beroende på antal personer i hushållet, avtalstyp och leverantör.

Överlåtelseavgift

1 313 kr. Betalas av köparen.

Föreningen
Brf Skulptrisen, bildades 2011-04-01, förvärvade 2013-06-26 fastigheten Torson 1 med adress Skulptörvägen 4-6 i Johanneshov. Fastigheten består av en huskropp med 15 lägenheter varav 14 är upplåtna med bostadsrätt, samt två hyreslokaler. 3-Fas El finns indraget till lägenheterna.

Utförda renoveringar
2013 Byggnadens vatten-och avloppsstammar bytts
2013 Två stentrappor har lagts om
2013 Plattsättning har utförts i entrén till Skulptörvägen 4
2014 Ommålning av trapphus
2014 Byte tak
2014 Fiber från Ownit indraget i fastigheten
2014-2015 Byte av elstigar till 3-fas. Nya gruppcentraler i alla lägenheter
2016 Ny dränering av fastigheten färdigställd
2017 Stambyte i källaren. Hela fastigheten stambytt
2018 Ny tvättstuga i källaren, nya kärl för sophantering byggda, med lagring under mark
2019 Två barnvagnsförråd färdigställdes, ett i varje trappuppgång, tomtytor inkl. stödmur, parkering & stängsel färdigställt

Kommande renoveringar
Inga stora renoveringar.

Tv och bredband
Bredband via Ownit.

Gemensamhetsutrymmen
I Källarplan finns allmänna utrymmen såsom barnvagnsförråd och tvättstuga (renoverad 2018).

Parkering
Boendeparkering i området via Stockholmsstad, ca 500 kr/mån. Föreningen har även parkeringsplatser som kan hyras av medlemmarna för 500 kr/mån, det är separat kö.

Kommande avgiftsförändringar
Inga beslut om kommande avgiftsförändringar.

Mark
Föreningen äger marken.

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande.

Överlåtelseavgift
1313 kr. Debiteras köparen.

Pantsättningsavgift
525 kr.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
Styrelsen@brfskulptrisen.se

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall med ljusgröna väggar och mörka golv. Goda avhängningsmöjligheter. 

BADRUM 
Badrum med ljust kakel och blått klinker. Utrustat med WC, handfat, spegelskåp och dusch. 

KÖK
Stilrent renoverat kök med fiskbensparkett på golvet och ljusa väggar. Köket är utrustat med kyl/frys, ugn, fläkt, häll, diskho och integrerad diskmaskin. Generös arbetsyta samt got om förvaring bakom mörkgröna skåpluckor. Plats för stort matbord intill två stora fönsterpartier. Möjlighet att dela av köket för att få ytterligare ett sovrum. 

VARDAGSRUM 
Härligt vardagsrum med fiskbensparkett på golvet och gröna väggar. Förvaringsmöjligheter i två inbyggda originalgarderober. Spännande vinklar som ger möjlighet till flera olika typer av möblemang. Här finns plats för soffgrupp, Tv och matsalsbord om så önskas. Stort fönsterparti i vinkel och utgång till balkong. 

BALKONG 
Mysigt balkong som nås via sovrummet. Här finns plats för blomsterarrangemang och balkongmöbler. 

SOVRUM 1
Rofyllt sovrum med fiskbensparkett på golvet och blåa väggar. Plats för dubbelsäng och sovrumsmöbler. Stort fönsterparti mot husets baksida. 

SOVRUM 2
Mysigt sovrum med fiskbensparkett på golvet och ljusgråa väggar. Plats för dubbelsäng och sovrumsmöbler. Förvaringsmöjligheter i förråd/klädkammare. 

Områdesbeskrivning

Här bor du i trevliga Johanneshov med byggnader uppförda främst kring 1940- och 50-talet. I Johanneshov har man både Globen och Tele2-arenan som granne och T-banans gröna linje finns på nära gångavstånd. I Globen city finns ett stort utbud av butiker, restauranger, mataffär, banker, gym, servicebutiker samt idrotts- och konsertevenemang. Runt omkring finns flera gröna parker och många jogging- och cykelvägar. Ett boende nära city men i lugnare omgivningar.

Området präglas av lättillgänglighet, med närhet till innerstaden, utmärkta kommunikationer och Slakthusområdet som är en ny spännande och växande mötesplats för mat och restauranger. Stockholm Stad har även lagt flera olika arkitektförslag för att binda samman Globenområdet med Gullmarsplan.