BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Stortorp

Hjärtervägen 13

  • 8 rum och kök
  • 189 kvm
  • 7.395.000 kr Accepterat pris.
Värdera din bostad

Beskrivning

Accepterat pris. Ring för visning: 0793 11 27 27. 

Välkommen till ditt drömhem! Denna fantastiska villa med inomhuspool har en totalyta om 322 (189+133) kvadratmeter är belägen på en hörntomt, omgiven av naturskön skönhet och bekvämligheter. 

Villan ligger bara en kort promenad från busshållplatsen, vilket gör pendlingen till jobbet eller skolan enkel. För sportälskaren ligger hockyhallen inom bekvämt avstånd. Skola och förskola är också bara en stenkast bort, vilket gör det till den perfekta platsen för familjer med barn. Och naturskönheten är runt hörnet, vilket ger dig möjlighet att njuta av lugnet och friden i din omgivning.

Entréplanet är designat för bekväm och funktionell vardag. Här finner du två rymliga sovrum. Ett stort allrum/matsal ger gott om utrymme för familjemiddagar och umgänge. Härifrån når man även den stora altanen och trädgården.

Köket är stort och välutrustat, med plats för många. Ett arbetsrum ger dig möjlighet att arbeta hemifrån med full koncentration, och tvättstugan gör de tråkiga hushållsuppgifterna till en enkel match. Ett badrum på detta plan ger extra bekvämlighet.

På övre plan väntar en oas av komfort och utrymme. Ett stort allrum ger dig möjlighet att skapa din egen retreat, med plats för avkoppling och underhållning. Två rymliga sovrum erbjuder gott om plats för familjen, och det ena sovrummet kan enkelt delas upp till två om så önskas. Ett stort badrum gör morgonrutinerna till en fröjd.

På nedre plan  finns gott om ekonomiutrymmen för förvaring och praktiska ändamål. Det stora poolrummet är en plats för familjens roliga stunder och har en öppen spis för extra mysiga kvällar. Ett avkopplande relaxrum med dusch och bastu är perfekt för att varva ner och återhämta sig. Och för de som gillar att underhålla finns en bar för att ta emot gäster och njuta av sociala tillfällen.

Huset har även gott om plats för parkering i antingen garaget, carporten eller uppfarten som rymmer två bilar.

 

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 8 rum och kök varav 3 - 5 sovrum.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 7.395.000 kr Accepterat pris.

Driftskostnad

Totalt 4 420 kr/mån (53 044 kr/år) varav El 3 417 kr/mån, Vatten/Avlopp 424 kr/mån, Renhållning 204 kr/mån, Försäkring 375 kr/mån. Antal personer: 1. I kostnaden för el ingår även uppvärmning. Säljaren gör av med ca 23 362 kWh/år .

Fastighetsbeteckning
Huddinge Valthornet 1

Fastighetsrättsliga förhållanden
Självständig, friköpt

Tomt
853 kvm, friköpt

SMÅHUSENHET, helårsbostad för 1-2 familjer (220)
Byggnad, totalt värde: 3 250 000 kr
Mark, totalt värde: 2 075 000 kr 
Summavärde: 5 325 000 kr
Taxeringsår: 2021
Byggår: 1977
Värdeår: 1977

Antal rum
8 varav 3-4 sovrum

Boarea/Biarea
189 kvm/ 133 kvm

Areauppgift
Lantmäteriet

Fullvärdesförsäkrad
Ja 

Fakta byggnad
Byggnadstyp: 11/2 plans hus med källare
Grundläggning: Källare, lättbetong
Stomme: Trä
Fasad: TegelFönster: Isolerglas
Yttertak: Betongpannor ovan pappbeklätt underlagstak
Ventilation: Mekanisk till och frånluft med återvinning.
Uppvärmningssystem: Luft/luft-värmepump, el-elelement, el-golvvärme samt två braskaminer
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten och avlopp

Renoveringar
2005: Ny ventliation, Heru 180SEC
2010: Fönsterbyte
2011: Insats till öppna spisen i vardagsrummet
2011: Ny varmvattenberedare
2012: Fiber
2014: Stenläggning av garageuppfarten
2017: Byte av säkringsskåp
2017: Glidskydd
2017: Altan 
2018: Vattenfelsbrytare
2020: Hängrännor
2022: Ny Luft/luft-värmepump


TV & Internet
Fiber

Parkering
Garage med plats för en bil. Carport med plats för en bil. Uppfart med plats för två bilar. 

Uteplats
Stor trädäckad altan som nås från vardagsrummet.

Radon
Korttidsmätning utförd 2023 med ett motsvarande årsmedelvärde på 55 Bq/m3, Gränsvärdet är 200 Bq/m3

Inteckningar/pantbrev Totalt antal inteckningar: 10
Total belopp: 4 384 000 kr
Vid uttagande av nya pantbrev erläggs en avgift på 2% av pantbrevsbeloppet samt en administrationsavgift. Betalas av köparen.

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Planbestämmelser
Stadsplan: Stortorp III gällande

Servitut
Avtalsservitut ledning, Förmån

01-IM7-76/10130 - 1

Officialservitut vatten-och avloppsledning, Last
0126K-9701 - 1

Besiktning
Denna fastighet är besiktigad. Besiktningsprotokollet som finns tillgängligt ger information som är en viktig del i de överväganden en köpare ska göra. Som slutgiltig köpare har du även möjlighet att få en genomgång av protokollet på telefon med ansvarig besiktningsman. Denne kan svara på frågor och redogöra för besiktningens alla delar. Vill du ha en genomgång på plats i huset kan du få det mot en mindre kostnad.


Kommunal avgift
Storleken på fastighetsavgiften beräknas med hjälp av taxeringsvärdet men kan aldrig bli högre än takbeloppet, som är 9287 kronor för inkomståret 2022 (deklarationen 2023). Takbeloppet är indexbundet och följer den årliga förändringen av inkomstbasbeloppet. Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

 Övrigt 
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.