BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Stureby

Bastuhagsvägen 55

  • 4 rum och kök
  • 84.5 kvm
  • 4.550.000 kr / Såld
  • 2710
  • 888
  • 5790
Värdera din bostad

Beskrivning

 Söker du en bostad med radhuskänlsla? Vill du dessutom bo i gavelläge och ha möjlighet att göra om bostaden till en femma om du behöver ett extra rum i framtiden?

Då har du hittat rätt!

Detta förstklassiga boende erbjuder en uteplats mot innergården. Här kan du sitta med en kaffekopp i handen och njuta av ett läge med utsikt över innergården samtidigt som du kan ha översyn över barnen då de leker gården. Här har du en oas av sol från morgon till ca 13 på eftermiddagen. Här kan du inreda med jacuzzi eller hängmatta för att njuta av lata dagar.  Endast fantasin sätter gränserna på denna 17 kvm stora uteplats!

Denna lägenhet är i absolut toppskick. Bostaden är optimalt planerad med fönster i tre väderstreck. Öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum vilket gör bostaden perfekt för sociala tillställningar med långbord ända ut i vardagsrummet. Behöver du istället fler rum går det enkelt att dela av vardagsrummet då bostaden har gavelläge och  därmed fönster i tre riktningar. Vardagsrummet har en fransk balkong. Se alternativ planlösning.

Här erbjuds sobra och tidlösa färger på materialvalen och flertalet påkostade tillval vid nybyggnationen.  Bostaden är inredd med målade väggar, fondtapeter och en genomgående välvårdad parkett. 

Kök i klassiskt vitt med bänkskiva i grått med grått kakel ovantill. Här finns moderna vitvaror i form av dubbla ugnar varav den ena är en mikrovågsugn, fläkt, fullhöjd kyl och frys och en diskmaskin. 

Badrummet är helkaklat, här finns bland annat en praktisk duschhörna. I övrigt är badrummet utrustad med, spegel samt WC och handfat i vitt porslin. En tvättmaskin och torktumlare finns installerad för att göra vardagen bekvämare, bänkskiva och väggskåp ovantill för enkel tvätthantering. 

Gästtoalett utrustad med WC, handfat samt förvaringsskåp.

Stort sovrum med plats för dubbelsäng och annat möblemang, här erbjuds även mycket gott om förvaringsutrymme. Rummet är så pass stort att det kan användas som vardagsrum om man gör om bostaden till en femma. Du skulle då även kunna ta bort väggen mot hall och kök för att öppna upp mellan de sociala ytorna - du skulle då även kunna flytta på kyl och frys för ett flöde mellan vardagsrummet och köket.  Observera att du alltid måste ansöka om tillstånd från bostadsrättsföreningen innan du gör ändringar i väggar. Om väggen inte kan tas ned, kan den eventuellt breddas. 

Stor uteplats mot föreningens lugna innegård med utgång från det stora sovrummet eller det alternativa vardagsrummet. Här ryms den stora loungegruppen och för den med gröna fingrar eller den som hellre står vid grillen en sen sommarkväll. 

Ett av sovrummen har ett sovloft som ytmaximerar rummet, om sovloftet inte önskas- tala med säljaren genom mäklaren för eventuell borttagning. Övriga sovrum är placerade mot den lugna innergården.  

Hall med bra plats för ytterkläder och förvaring. En garderobsvägg med även städskåp, utmärkt förvaring med andra ord. 

Till bostaden ges även nyttjanderätt till generös förvaring i form ett förråd i källaren om ca 6-7 kvm.

Föreningen har en lånebild om ca 11500kr per kvm viket är normalt för nyproduktion efersomh huset är nybyggt och inte har behov av renoveringar. De äger dessutom marken. Bredband ingår i den redan i redan låga avgiften. Föreningen har ett garage och parkeringsplatser. På föreningens gård finns utemöbler och grill - där det går att bjuda in familj och vänner på kalas och kräftskivor. Det här är hem för minnesvärda sällskapliga stunder med nära och är sannerligen ett drömboende med stor charm och hög trivselfaktor.

Bostaden ligger enbart 640 meter från tunnelbanestationen Stureby, härifrån tar du dig till Södermalm på 10 minuter till T-centralen på ca 15 min.

 

Stureby, ett av söderorts äldre och mest populära villaområden. Stureby började på allvar bebyggas i slutet av 1800-talet och då först med storstadsbornas sommarbostäder för att senare under 1920-talet allt mer bebyggas med villor för permanentboende. Tidigare fanns här en lokal biograf samt ett flertal småbutiker, och där tunnelbanan går idag gick tidigare spårvagnen. Idag ligger Stureby mycket centralt i förhållande till stan och det tar cirka 15 minuter in till city. Stureby är ett barnvänligt område med trevliga grönområden och parker, exempelvis Vårflodsparken med plaskdamm, gräsytor och närheten till fotbollsplan där möjlighet finns att spela fotboll i Stureby SK. Runt husknuten finns ett skogsparti som leder till Hemskogen och den närliggande Vivstavarvsparken. På promenadavstånd finns tillgång till trevliga Enskede Deli där man ta en en AW och äta en god bit mat. Med en promenad eller en tur med cykeln ligger Enskede Värdshus där man tex kan avnjuta en söndagsbrunch i solskenet på uteserveringen. Det finns ett café precis uppe vid korsningen Bastuhagsvägen som är mycket populärt,  https://www.facebook.com/kafeingenstans.

 

Ytterligare en liten bit bort ligger Enskede rackethall med bl.a. tennis, squash och badminton. För den hästintresserade är det nära till den populära och välbesökta Enskede Ridskola. Vid närliggande Enskede IP ges möjlighet till att träna fotboll och friidrott. Serviceutbud erbjuds även vid närliggande Sockenplan. Där finns bland annat omtyckta Sockenplans Thai restaurang och bageriet Gateau där man kan köpa nybakat bröd på morgonen. Här finns även T-bana, pizzeria, kiosk, Coop m.m. Närhet även till Globen Shopping med all tänkbar service och shopping såsom dagligvaruhandel, banker och restauranger.

Inom cykelavstånd från Bastuhagsvägen finns badhus, träningscenter, köpcentrum (innehållande div. utbud som t ex systembolag) i Högdalen. På cykel kan man även ta sig till ICA Kvantum (BEA), apotek och Stureby vårdcentral.

 Det finns ett stort antal förskolor samt Sturebyskolan åk f-9 och Enskedefältets skola åk f-6. I närområdet finns ett flertal förskolor, de närmaste är Stureby förskola på Ramviksvägen 205, Terrassen på Tussmötevägen 195 och Globen- Kulans förskola på Tussmötevägen 177. Grundskolor i området är Sturebyskolan, Enskedefältets skola, Enskede skola och Enskede byskola. Specialskolor är Kunskapsskolan, Engelska skolan i Gubbängen och S:t Eriks katolska skola. I Gubbängen finns även Gubbängsskolan med Hammarby fotbollsakademi och dramaklass.  

 

ÖVRIGT: 

Målat och tapetserat 2021

Skjutdörrsgarderob sovrum 2021

Nytt överskåp och underskåp till handfat 2022