BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Mariaberget

Tavastgatan 15, 1tr

  • 2 rum och kök
  • 42 kvm
  • 4.475.000 kr / Såld
  • 3152
Värdera din bostad

Beskrivning


På den högsta punkten av Mariaberget, en av de mest attraktiva adresserna på Södermalm, finner du denna exceptionellt genomtänkta och renoverade tvårummare. Det gula huset, numera klassificerat som kulturhistoriskt värdefullt (k-märkt), stod färdigt år 1942 och uppfördes av den framstående arkitekten under funkis-eran, Daniel Helldén.

Lägenheten erbjuder en inbjudande layout samt en trevlig panoramautsikt från fönstren som är vinklade mot Mariatrappan och sträcker sig hela vägen ned till Mariatorget. När du kliver in i lägenheten, som verkar betydligt större än dess 42 kvadratmeter, möts du av en varm och öppen atmosfär, belyst av naturligt ljus som strömmar in och smyckad med en vacker mörkbetsad fiskbensparkett.

Ta gärna en stund och beundra den fascinerande och enastående utsikten från köksfönstret, där känslan av äldre kvarter likt Gamla Stan framträder, med hus som nästan tycks krama varandra.

Föreningen är välskött och har en stabil ekonomi samt äger marken där fastigheten står. Överst i huset hittar du en rymlig takterrass med en hisnande vy över hustakens nockar. Placeringen på eftertraktade Mariaberget ger dig tillgång till pittoreska kullerstensgator, charmiga caféer, restauranger och en av Stockholms mest framstående platser för att beskåda solnedgången över Riddarfjärden.

Rumsbeskrivning

När ni kliver in genom den inbjudande hallen öppnar sig vardagsrummet framför er. Här möts ni av en imponerande rymd och en öppen layout som smidigt ansluter till köksdelen. Möjligheten att smidigt arrangera både en mysig soffgrupp och en praktisk matgrupp i detta utrymme är påtaglig, utan att det skapar trängsel. Ett stort gavelfönster eller burspråk, som vetter österut mot Blecktornsgränd (Mariatrappan), fyller rummet med naturligt ljus och ger en pittoresk utsikt.

Köket är präglat av en stilren elegans som harmonierar med dess praktiska funktionalitet. Generösa arbetsytor och gott om förvaringsmöjligheter utmärker detta kök. Ett fönster ramar in en rogivande vy mot de vackra sekelskiftesfasaderna. I köket finns allt som behövs, inklusive spis, ugn, diskmaskin samt kyl och frys.

Sovrummet bjuder på generös rymd som enkelt kan rymma en stor dubbelsäng, sängbord och en praktisk byrå eller skrivbord. En integrerad garderobsvägg löper från ena väggen till den andra och erbjuder utmärkt förvaring.

Badrummet har genomgått en smakfull renovering och presenterar ljusa nyanser som matchas av infällda spotlights i taket. Det är utrustat med alla nödvändigheter inklusive handfat, toalett, dusch, handdukstork och en vägghängd hylla. Dessutom finns tillgängligt utrymme för en tvättmaskin.