BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Sofia

Renstiernas Gata 30, 2tr

  • 2 rum och kök
  • 52 kvm
  • 4.800.000 kr / Såld
  • 6133
  • 1533
  • 6802
Värdera din bostad

Beskrivning

I hjärtat av SoFo finner ni denna pampiga 2 rok i en fastighet med historia!
Varmt välkommen till denna underbara bostad med fina 
tidstypiska detaljer från 1930-talet så som generös takhöjd på 2.80m, vackra fiskbensparkettgolv och furugolv i sovrummet, samt höga fönster med djupa nischer. Bostaden återfinns i en förtjusande byggnad anno 1930, belägen i en av de mest önskvärda delarna av Söderort. Det är ett område som lockar med sin charmiga och grönskande atmosfär, med förtrollande gårdar och parker som präglar den äldre, pittoreska delen av Södermalm.

Brf Bondesonen 2 är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. Föreningen består av 50 bostadslägenheter samt två lokaler med olika verksamheter som ger hyresintäkter. Föreningen har också en hyresrätt vilket utgör så kallad "dold tillgång" som kommer att säljas av vid tillfälle.

Och så läget! Lägenheten är idealiskt belägen i det fantastiska kvarteret Sofo på Södermalm. Den är placerad längs den charmiga Renstiernas gata och har närhet till några av Söders mest älskade platser som Nytorget, Medborgarplatsen och Skanstull. Inom några få steg hittar du mysiga bagerier, trendiga restauranger och en mängd små butiker. Endast en kort promenad från stadens puls, öppnar sig den vidsträckta och grönskande Vitabergsparken, där en rofylld promenad runt Sofia Kyrkan väntar. Inte långt bort finns även Årstaviken, som inbjuder till bad på sommaren och avkopplande promenader året runt. Goda kommunikationer i form av tunnelbanelinjer och busslinjer finns ett par minuter från lägenheten. Här bor man perfekt på Södermalm. 

Varmt välkommen till Renstierna Gatan 30, 2 tr!
- Sällan ute på den öppna marknaden!
- Välplanerad planlösning.
- Balkong från 2022. 
- Stabil förening med god ekonomi.
- Låg avgift, 2 809 kr (Värme, VA, kabel-tv och fiberbredband (1000/ 1000 mbits).
- Fräsch bostad i utmärkt skick, fina pasteller och stilrena materialval.
- Generös takhöjd, 2.80m.
- Genomgående vackra trägolv, enstavsparkett i hallen som ansluter fint med fiskbensparkett i kök och vardagsrum samt furugolv i sovrum.
- Praktiskt och funktionellt kök med exklusiva detaljer och matplats.
- Stambytt
- Duschrum med tvättmaskin.
- Extra förråd i vinden tillkommer.
- Nära till T-bana (Medborgarplatsen).
- Lätt möblerade rum.
- Rikligt ljusinsläpp från två väderstreck.
- Vacker innergård med grönska och lekplats för barn samt grillplats att nyttja.
- Gemensamma utrymmen: tvättstuga och innergård.
- Fantastiska promenadstråk med massor av fina parker för alla åldrar.
- Rikligt utbud med service och kommunikationer.

Hall – Inbjudande och praktisk
Trevlig hall med bra förvaringsmöjligheter bla via kapphylla. Plats för förvaringsmöbel. Målade väggar i vitt och på golv finns enstavsparkett i ek.

Vardagsrum – Rikligt ljusinsläpp med halvöppen planlösning till köket
Vackert och stort vardagsrum som karaktäriseras av vackra fönsterpartier som medför rikligt med ljusinsläpp. Rummet har mycket bra möblerbarhet och här finns gott om plats för såväl soffgrupp, matbord som övrigt passande möblemang. Ett rum gjort för umgänge med familj och vänner med social öppenhet till köket. 

Kök – För den som älskar att laga mat
Stort kök som har mycket god förvaring bakom köksluckor, köksskåp och hyllor. Praktiska arbetsytor i massivt ek och rostfritt stål med kakel ovanför bänkytan som stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, induktionshäll, exklusivt varmluftsugn och fläkt från märket SMEG,  samt kyl/frys och integrerad microvågsugn. I anslutning till köket finns det plats för en matgrupp intill den framtagna tegelväggen som ger bistro känsla. Målade väggar med fina pasteller, tegelvägg och golv i fiskbensparkett.

Sovrum –  Ljust, balkong och utsikt mot innergården
Mycket rogivande sovrum med begränsad insyn. Plats för dubbelsäng samt övrig möblering som byrå alternativt sängbord. Här kommer man även ut till lägenhetens nyproducerade balkong via dubbel dörrar. Vackra stora fönsterpartier som ger ett härligt ljusinsläpp. Målade väggar och furugolv i fint originalskick. 

Duschrum – Stort, fräscht med tvättmaskin
Praktiskt i anslutning till hallen ligger ett trivsamt badrum med hel kaklade väggar och klinkergolv. Badrumsutrustningen består i övrigt av dusch med dubbla glasväggar, WC, tvättmaskin, handfat, kommod, spegelskåp med belysning samt handdukstork med vattenburen värme. Väggar av vittkakel, klinkergolv i melerad gråfärg, och belysning via vägglampa.

Solig balkong   Färdig byggd 2022, sydvästläge och utsikt över innergården
Här har man sin egen oas som suddar ut gränsen mellan ute och inne. På balkongen som har sol på eftermiddagen finns plats för en loungedel eller utemöbler som bord och stolar. Här får man ett perfekt läge att luta sig tillbaka och njuta av det fina vädret och den härliga utsikten över avlånga innergården med grönska. Balkongen byggdes fram år 2022 med eleganta svarta balkongräcken och trätrall på golvet.

Övrigt - Bostaden erbjuder ett externt förråd
Vindsförråd för optimal förvaring.