BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Aspudden

Olof Skötkonungs väg 2, vån 3/3

  • 2 rum och kök
  • 59 kvm
  • 4.995.000 kr / BUD
  • 6335
Värdera din bostad

Beskrivning

ASPUDDENS FINASTE VINDSVÅNING!

På attraktiv adress i Aspuddens idylliska kvarter finner ni denna unika tvåa, ett hem att stoltsera med. En bostad som präglas av vindskarraktär, en ljus och öppen känsla, flertalet fönster och synliga takbjälkar. Här bor ni bland trädkronorna, ett högt och insynsskyddat läge med himlen som närmsta granne. En enastående vacker vy över sekelskifteshus, takåsar och grönska. Läget är lugnt och rofyllt, samtidigt som man bor nära Aspuddens trevliga restauranger, caféer, butiker och tunnelbana.

Den vackra utsikten är lika behaglig som insidan av denna charmiga vindsvåning. Detta är ett genomtänkt och socialt hem som borgar för härliga middagar med dess stora kök och öppna planlösning mot vardagsrummet. Kökets utformning ger generöst med plats för matlagning och förvaring som bara går att drömma om. Invid köket finns plats för stort matbord, se även den alternativa planlösningen för möjlig trea. I vardagsrummet finns gott om plats för både större soffgrupp och skrivbordshörna. Sovrummet är ljust och luftigt med takfönster och platsbyggt elfasystem. Stort badrum med ljusinsläpp från takfönster. Här finns tvättmaskin med inbyggd torktumlare, dusch med glasväggar, handfat med kommod och  gott om förvaring. I hallen finns flertalet garderober och säkerhetsdörr är installerat.

Brf Stenskvättan 13 är en stabil och trygg förening med ordnad ekonomi som äger marken. Föreningen har en låg belåningsgrad om endast ca 1944 kr per/kvm enl. årsredovisningen 2022. Eftersom föreningen äger marken finns det således inga risker för förhöjda tomträttsavgälder eller liknande. Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett vindsförråd. I källarplan finns cykelrum, tvättstuga och föreningslokal.

Här bor ni mitt i idylliska Aspudden med endast ett stenkast från Aspuddens Centrum med T-bana, ICA (öppettider kl. 07-23), bussar, restauranger, apotek, bibliotek, bokhandel och trevliga caféer. Tvärsöver gatan ligger den populära restaurangen Bar Libertin och alldeles runt knuten ligger Fabelbar.

Området erbjuder även grönområden kring Vinterviken med klippbad i underbara Mälaren, Vintervikens Trädgårdscafe samt Winterviken och vackra promenad- och joggingstråk. En station bort på tunnelbanans röda linje finner ni Liljeholmen som erbjuder stor galleria samt kommunikation i form av tvärbana, bussterminal och flygbussar. Åker ni två, hamnar ni innanför tullarna, i Hornstull.

Detta är ett hem att minnas, vindsvåning med det lilla extra - Hjärtligt välkommen att kontakta ansvarig mäklare!

- Total golvyta om 77 kvm
- Vindsvåning med bevarade takbjälkar
- Modernt kök med köksö och plats för stor matgrupp
- Vackert ljusinsläpp från flertalet fönster
- Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum
- Ombyggnadsmöjlighet till 3 rok
- Nyslipat parkettgolv hösten 2023
- Vacker utsikt över de grönska, trädtoppar och takåsar
- Insynsskyddat och privat med fantastiskt ljusinsläpp
- Modernt badrum med kombitvättmaskin
- Stabil förening som äger marken och med låg belåningsgrad
- Endast två minuters promenad till Aspuddens centrum och tunnelbana

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 3 av 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 28. Föreningen Brf Stenskvättan 13.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4.995.000 kr / BUD. Månadsavgift 4 336 kr (Värme, VA, kabel-TV samt fiberbredband 250 Mbit/s ingår. 263 kr/mån i obligatoriskt tillägg för uppvärmning ingår ej). Andel i föreningen är 5.036 %.

Driftskostnad

Totalt 500 kr/mån (6 000 kr/år) varav El 221 kr/mån, Försäkring 279 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är individuella och kan skilja sig beroende på avtal, förbrukning och antal boende.

Byggnadsår
1938

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Brf Stenskvättan 13 bildades 1982 och omfattas av 28 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Huset är byggt 1938 och arkitektritat av den välkända arkitektbyrån Bocander & Cronvall. Föreningen äger marken.

Renoveringar
Genomförda:
2022 - Renovering av fönster mot gatan
2021 - OVK
2021 - Stamspolning
2020 - Ny utrustning i tvättstuga
2019 - Energideklaration
2019 - Målning av fönster mot innergård
2019 - Utbyte tvättmaskin
2018 - Trapphusmålning & inredning styrelserum
2015 - OVK-kontroll
2015 - Dränering runt huset
2014 - Renovering fasad mot gatan
2004 - Renovering fasad mot gård (lekparken)
2004 - Renovering och målning av fönsterkarmar, ny plåtbeslag
2004 - Indragning av bredband
2003 - Ny eldragning till belysningsarmaturer i trapphus
2003 - Ny undercentral för fjärrvärme
2003 - Elstigar, eltavlor, ny belysning i trapphuset
2002 - Säkerhetsdörrar installeras
1996 - Stambyte
1996 - Takomläggning

Kommande renoveringar:
2024 - Renovering av takfönster i vindslägenheten

Föreningens ekonomi
Föreningen äger marken(=ej tomträtt) samt har en låg belåningsgrad om ca 1944 kr per/kvm enl. årsredovisningen 2022. Föreningen höjde avgiften med 10% 1 januari 2024. I nuläget finns inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat med styrelsen 2024-02-27). För mer information om föreningens ekonomi se bilagd årsredovisning 2022.

Gemensamhetsutrymmen
I källarplan finns två cykelrum, föreningslokal samt tvättstuga.

Tv och bredband
I avgiften ingår Kabel-TV och Fiberbredband.
Bredband via Bredbandsbolaget 250 mbit/s.
Kabel-TV via Comhem.

Förråd
Till varje lägenheten hör nyttjanderätten till ett vindsförråd.

Parkering
Föreningen har 7 st parkeringsplatser för 250 kr/mån. I dagsläget är det 4 st i kö till parkeringsplatserna (kontrollerat 2024-03-03). I området råder parkering enligt skyltning.

Mark
Föreningen äger marken.

Ägande
Delat ägande är godkänt, minsta ägarandel 10%.
Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift
2,5 % av nuvarande prisbasbelopp. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
1 % av nuvarande prisbasbelopp. Betalas av pantsättaren.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
Styrelsemail: stenskvattan13@gmail.com