BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Saltsjö-Boo - Kummelnäs

Kummelvägen 8D

  • 5 rum och kök
  • 133 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till drömhemmet i Kummelnäs! Här är din chans att äga ett av de mest eleganta parhusen i området. Beläget i slutet av en lugn återvändsgata, erbjuder detta arkitektritade paradis en unik livsstil som kombinerar modern komfort med naturens skönhetMed en hedervärd andraplats i Nacka Kommuns stadsbyggnadsutmärkelse är detta parhus en verklig pärla.

Detta familjevänliga område är omgivet av lugn och natur, med Orminge centrum inom bekvämt räckhåll. Ljuset strömmar in genom stora fönster och skapar en inbjudande atmosfär. Den genomtänkta planlösningen maximerar både utrymme och funktionalitet. Här kan du njuta av ett bekvämt och kostnadseffektivt boende, med en stabil förening som ger trygghet och låga boendekostnader.

Gör entré i hallen där du möts av målade grå väggar och ett elegant klinkergolv. Här finns även ett praktiskt förråd under trappan samt Det den pålitliga värmepumpen har sin plats och arbetar tyst i bakgrunden.

Duschrummet på entréplan är stilrent med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Här finns allt du behöver, inklusive handfat, toalett och en takdusch bakom en elegant glasvägg.

Köket är en kulinarisk oas med ljus inredning och en tidlös sten/komposit-bänkskiva. Stora arbetsytor och moderna apparater, som induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin, varmluftsugn och kombinerad kyl/frys, gör matlagningen till en fröjd.

Det generösa vardagsrummet, öppet anslutet till kök och matplats, erbjuder utrymme för både avkoppling och underhållning. Stora fönster släpper in naturligt ljus och skapar en känsla av rymd. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar ger en modern och luftig atmosfär.

Uteplatsen är en dröm för utomhusälskare. Det rymliga trädäcket har plats för stort matbord och den platsbyggda loungemöbeln blir den perfekta platsen för en lugn stund med din favoritbok. När dag går till kväll gör du rätt i att bjuda in vänner och familj till en middag du lagar i det fantastiska uteköket. Njuta av soliga dagar och varma kvällar, tack vare det oslagbara söderläget. 

På övre planet fortsätter lyxen med ett badrum där helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Detta praktiska badrummet är utrustat med handfat, toalett, handdukstork, badkar, tvättmaskin och torktumlare i pelare.

Sovrummen är alla belägna på det här våningsplanet. Förvånande vinklar och vita väggar skapar en fräsch och inbjudande atmosfär och i två av sovrummen ligger fönsterna i hörnen vilket skapar en charmigt annorlunda panoramavy.

Den öppna vinden är en mångsidig plats som kan anpassas efter dina behov. Här finns idag en extra sovplats i en sovalkov, stort förrådsrum, arbetsplats samt soffgrupp som gör vinden till ditt andra vardagsrum, möjligheterna är oändliga.

Området runtomkring förgyller din vardag året om, vackra promenadstråk och Sågsjön bara två minuter bort erbjuder skridskoåkning på vintrarna och bad på somrarna. Nackas natursköna omgivning när den är som bäst.

Resvägarna in till Stockholm city är många och varierade; båt, buss och bil. Cykla ner till båten vid Hasseluddens brygga som tar dig snabbt in till centrala Stockholm. Ta bussen från hållplats Kummelnäs, Kvarnsjön eller Korset som tar dig in till Slussen. Eller varför inte bil som endast tar 20 minuter.

Välkommen till det perfekta hemmet i Kummelnäs, där komfort, design och natur möts på ett fantastiskt sätt!

Kontakta mäklaren för mer information!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Bostadsrätt. 5 rum och kök varav 3 sovrum. Lägenhetsnummer 4. Föreningen Brf Kummeln 8.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 5 200 kr (V/A & parkering ingår). Andel i föreningen är 25.0 %.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Byggnadsår
2014

Uppvärmning och ventilation
Luft/vatten värmepump samt mekanisk frånluft

Utförda renoveringar
Nybyggt hus.

Kommande renoveringar
Nybyggd hus, därav inga nära förestående stora renoveringar.

Föreningen och Fastighet
Brf Kummeln 8 äger fastigheten Nacka Kummelnäs 1:1144 och 1:765 bestående av två parhus med totalt fyra bostäder.

Via medlemskap i en samfällighet finns även möjlighet att nyttja en bastuflotte i Sågsjön med tillhörande roddbåt som man som medlem i föreningen kan nyttja. En fin chans att njuta lite extra för både familj och vänner.

TV- och internetanslutning
Bostaden är förberedd för fiber, dock ej ännu ansluten.

Bilplats
Varje bostad har tillgång till 2 st parkeringsplatser med eluttag.

Förråd
Till varje bostad hör ett förråd om ca: 5 kvm i en separat byggnad.

Kommande avgiftsförändringar
Inga beslut om kommande avgiftsförändringar.

Ägande
Juridisk person godkänns ej som medlem.

Områdesbeskrivning

Här bor man naturskönt i en idyllisk miljö, men ändå i ett "nära" läge. Många barnfamiljer väljer att flytta till Kummelnäs då man uppskattar närheten till hav, båtar och naturen men ändå vill ha ett praktiskt och enkelt liv nära city och med bra skolor, förskolor och all service på kort avstånd. 

Underbara promenadslingor finns runt knuten från denna fastighet; utmed vattnets kant vid Höggarnsfjärden och i Velamsunds naturreservat. Där återfinns även ett 2,5 km långt elljusspår och Nacka Ridskola med tillhörande hagar. Längst in i Velamsundsviken, blott 20 minuters cykling från detta parhus, ligger Långa Raden som är en trevlig restaurang vid båtbryggorna och där man sommarkvällar kan njuta livemusik. 

Waxholmsbåten lägger till vid Risets brygga vilket är 3km från bostaden. Många boende båtpendlar året runt till arbete i city. Till Slussen och Strömkajen vid Grand Hotel kommer man på 36 till 46 min beroende på turen och det går bra att åka på SL-kortet. Vissa båtar stannar även vid Nacka Strand. Täta turer går även ut mot skärgården och varför inte ta båten till Waxholm, Grinda eller Sandhamn över dagen? 

Bussen går från hållplats Kummelnäs som ligger ca 10 minuter från bostaden. I rusningstrafik på morgnar och eftermiddagar går buss 441 direkt in till Slussen på ca 45 min.

Från Orminge går sedan tät busstrafik mot staden med direktbussar till Slussen och T-centralen på ca 20 minuter. Där finns även stora infartsparkeringar.

In mot city finns det även fina cykelvägar hela vägen. Cykelvägar som är separerade från bilvägen och har bra belysning. 

Närmaste grundskola är den populära Backeboskolan med årskurs f-6. Barn i området går antingen här eller på Sågtorpskolan (f-6) eller på Myrsjöskolan (f-9).

Även Kummelnäs Förskola och Backebo Förskola nås på kort avstånd - endast 1,4km.

I det närbelägna centrumet, Orminge Centrum, uträttar man alla sina ärenden på en gång. Här finns flera mataffärer, Lindebergs bageri, florist, bibliotek, apotek, Systembolag, vårdcentral med närakut, barnavårdcentral samt flera restauranger och butiker.