BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hägerstensåsen

Lotterivägen 41

  • 3 rum och kök
  • 67 kvm
  • 5.200.000 kr / BUD
  • 2568
Värdera din bostad

Beskrivning

Denna välplanerade gaveltrea med en fantastisk utsikt över den mysiga innergården i föreningen erbjuds nu högst upp i byggnaden. Köket har genomgått en smakfull renovering med noggrant valda material och rymmer en matplats. Det ansluter direkt till vardagsrummet, vilket skapar en harmonisk, öppen atmosfär. Från vardagsrummet har du tillgång till en solig balkong med sydvästläge, och dessutom med en härlig utsikt över innergården. Vardagsrummet är prytt med vacker fiskbensparkettgolv, medan de övriga rummen har genomgående ljust golv. Väggarna är målade i lugna, samstämmiga ljusa färger, och de stora fönstren i tre riktningar fyller varje rum med naturligt ljus. Sovrummen är välarrangerade och inkluderar rymliga inbyggda garderober. Badrummet är helkaklat och har ett bekvämt badkar.

Lägenheten är belägen på en fridfull återvändsgata och har ett bekvämt avstånd till mataffärer, restauranger och dessutom i en högst stabil och välskött förening, som redan har utfört flera betydande renoveringar. Föreningen äger marken och har en låg belåningsgrad på endast 5109 kr per kvadratmeter. Inom kort gångavstånd finns tunnelbanestation, skolor och flera förskolor. Området erbjuder även utomhusbad, minigolf och självklart det charmiga Vinterviken med dess klippbad och mysiga caféer. Tveka inte att kontakta mäklaren om du har några frågor!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 3 av 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 05. Föreningen Brf Skattsedeln 3.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5.200.000 kr / BUD. Månadsavgift 4 607 kr (Värme, Vatten ingår). Andel i föreningen är 3.47 %.

Driftskostnad

Totalt 460 kr/mån (5 520 kr/år) varav El 300 kr/mån, Försäkring 160 kr/mån. Antal personer: 3.

Föreningen
Brf Skattsedeln 3 bildades 2004 och upplåter 35 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet och en lokal med hyresrätt.

Utförda renoveringar
1997 byttes samtliga V/A-stammar och el-stigar
2006 installerades två bergvärmepumpar och samtliga balkonger renoverades. Garagedörrar och plåtdörrar målades samt lokal ställdes i ordning
2007 installation av energiåtervinning av frånluft
2010 utfördes OVK-besiktning
2011 nya trapphusportar och sopluckor installerades
2015 dränerades kortsida vid port 41 och man anlade uteplatsen på innergården. Samma år renoverades också en lokal och man genomförde en ventilationsrengöring
2016 målning av garagedörrar och stamspolning av fastighet
2017 byte av stamventiler, installation av koddoser och fläktar på taket
2018 installerades ett nytt torkskåp, nya säkerhetsdörrar till hyreslägenheter och bullerreducerande mattor till tvättmaskiner
2019 Installation av matavfallsskåp, obligatorisk OVK, energideklaration utfördes och taksäkerhetsarbete
2020 Trapphusmålning
2021 Underhåll av skyddsrum
2022 Byte av delar i bergvärmesystemet
2023 Stamspolning

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har en mycket trevlig innergård med sittgrupper och grillmöjligheter.

Tvättstuga
Tvättstugan är belägen i källaren.

TV och internet
Föreningen är ansluten till TV via Tele2 (f.d. ComHem) och internet via Telenor (fiber).

Parkering: I föreningen finns 7 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 900 kr/månad. I området råder parkering enligt skyltning.

Överlåtelseavgift
1433 Kr

Pantsättningsavgift
573 Kr

Områdesbeskrivning

Här bor du i ett mycket eftertraktat område med närhet till både grönområden, cityspuls och all tänkbar service. I området finns goda kommunikationer med bl.a tunnelbana och buss (buss 147 till Liljeholmen), livsmedelsbutiker, restauranger och pizzerior. En kort promenad bort ligger Telefonplan med Konstfack, flertalet omtalade restauranger, SATS, apotek, bank, bibliotek, större livsmedelsbutiker och mycket mer. Vid Telefonplan finns även en av Europas bästa klätteranläggningar. För den som gillar att bada finns Hägerstensbadet (Personnebadet) med utomhuspool och nybyggt utegym samt Västertorps idrotts- och simhall.

Här erbjuds flera rekreationsmöjligheter och mysiga naturområden vid Mälaren, omtyckta Vinterviken samt Örnsbergsklipporna där bad, båtliv, fiske, skridsko- och skidåkning är möjliga aktiviteter. På sommaren kan du njuta av utomhusteater i området samt Aspuddens parklek med ett litet fik, grill, djur och både inom- och utomhuslek.

In till city tar det ca 15 min med T-bana. På cykel tar du dig till Södermalm på ca 10 min.