BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Örby

Björnlundavägen 4A

  • 3 rum och kök
  • 88 kvm
  • 3.300.000 kr / Såld
  • 3452
  • 1016
  • 2986
Värdera din bostad

Beskrivning

Etagelägenhet med egen ingång, uteplats och två toaletter! Det här hemmet skiljer sig från mängden, har en massa charm, är i fint skick och bör tilltala den som söker något extra. Den egna entrén och uteplatsen ger hemmet en påtaglig radhuskänsla. På entréplanet väntar en hall, ett stort kök, gästtoalett och ett rymligt sovrum. Den häftiga spiraltrappan leder ned till källarplanet där ett stort sällskapsrum tar vid. På det nedre planet finns bostadens andra sovrum, badrum och ett stort förråd. 

Charmiga Örby består av låga lägenhetshus samt villagator med både gamla och nya hus.
Strax utanför dörren trafikerar buss 161 och 163 som snabbt tar dig vidare till T-banans gröna och röda linje. Det är även kort promenadavstånd, ca 10 min, till Älvsjö station och pendeltåget. Buss 165 trafikerar också i närheten och tar dig till bl.a Liljeholmen och Farsta C. Restauranger, gym och övrigt serviceutbud finner du också på nära avstånd.

Spännande planer finns för området! I Örby centrum planeras det för ny bebyggelse som bl.a skall innehålla butiker, verksamhetslokaler och bostader. Den befintliga centrumbyggnaden kommer att ersättas av ny bebyggelse på samma plats. Efter bostadsbyggnationen så anlägger staden ett nytt torg. Syftet med det nämnda projektet är att göra Örby till en mer levande stadsdel med fler bostäder och lokaler för verksamheter samt nya gemensamma ytor.

I närområdet, en cykeltur bort, finns bl.a Långbro Park. Parken är en populär plats för alla åldrar och speciellt sommartid tillsammans med vänner och en picknickkorg i solen. Långbro Värdshus ligger också i parken och där kan du njuta av trevliga luncher och middagar. Nuvarande ägare brukar också cykla till Älvsjöskogen, där finns upplysta motionsspår och vintertid plogade skidspår. Under varma sommardagar är Långsjön ett bra alternativ för den som vill bada.

 

ENTREPLAN
Hall
Den egna entrén med trappan upp ger bostaden en påtaglig townhouse-känsla. Innanför ytterdörren finns det plats för att hänga av familjens ytterkläder och skor. Härifrån får du en fin vy över entréplanet som bl.a stoltserar med ett stort kök. 

Uteplats
Vid entrén finns en stenbelagd uteplats som under sommarhalvåret nyttjas ofta! Här samlar man gärna familj och vänner för luncher och middagar varma sommardagar. Läget bjuder på härliga soltimmar från ca kl. 10 fram till ca kl. 16:30 sommartid. Plats finns för bl.a en matgrupp och grill. För morgonkaffet kommer den charmiga stentrappen till användning.

Kök
Ett underbart kök med gott om plats för ett stort matbord! Vita släta köksluckor ger ett modernt intryck. Från fönsterpartiet får du en fin vy över grönskan utanför. Längs ena väggen finns en hel kyl och frys. Köket är vidare utrustat med diskmaskin, induktionshäll, ugn och micro. 

Sovrum
Sovrummet på entréplanet, till höger om hallen, är ljust och trivsamt utan någon direkt insyn. Här finns plats för säng, nattduksbord och förslagsvis en läshörna.  

WC/gästtoalett 
Att det finns två toaletter underlättar vardagen för familjen. På entréplanet finns denna gästtoalett som går i en tidlös färgskala. Här finns handfat, badrumsskåp, ett högskåp samt WC. 

KÄLLARPLAN
Vardagsrum

Den spiralformade trappan är ett smycke i sig och ger bostaden mycket karaktär. En våning ner finns det trevliga sällskapsrummet som har gott om möbleringsmöjligheter. Här finns bl.a plats för soffa, TV och läshörna/hemmakontor.

Sovrum
Det här är ett riktigt drömsovrum, rofyllt beläget utan insyn och med gott om garderobsförvaring! Här finns bl.a plats för en säng, nattduksbord och läsfåtölj. Härifrån nås också det trevliga badrummet. 

Badrum
I anslutning till sovrummet på det nedre planet ligger badrummet. Helkaklat i en klassisk färgskala. Längs ena väggen finns handfat, badrumsskåp, en praktisk arbetsbänk samt tvättmaskin och torktumlare. Längs en annan vägg finns WC och dusch med glasvägg. Golvvärme finns vilket uppskattas extra mycket under vinterhalvåret. 

Förråd
På det nedre planet, i anslutning till badrummet, finns ett förråd som rymmer mycket i kläd- och prylväg.