BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm / Mariaberget

Bastugatan 19

  • 3 rum och kök
  • 97 kvm
  • 11.050.000 kr / Såld
  • 13785
  • 1116
  • 6239
Värdera din bostad

Beskrivning

Nu ges tillfälle att förvärva en ljus och välplanerad drömlägenhet i pittoreska kulturkvarter på omåttligt populära Mariaberget med fantastiska vyer över Riddarfjärden! Genomgående fina ytskikt och en social och öppen planlösning som inbjuder till umgänge och stora middagar. Följa alla årstider och se Stockholmspulsen i realtid med utsikt över tinnar och torn!

När jag tänker på Mariaberget ser jag trapporna upp för blecktornsgränd och vidare över kullerstenarna till utsikten över Stockholm vid Monteliusvägen. Just här ligger denna lägenhet med 97 generösa kvm och arkitektritad interiör disponerad med tre och ett halvt rum och öppen eldstad. Hörnläget här på Bastugatan är ett av Södermalms bästa lägen med en grönskande trädgård som närmsta granne. Utsikten över kvarteret ger känslan av att bo i villa och kunna följa årstiderna utanför. Just nu när grönskan myllrar, en solig januaridag när utsikten är fri mot Riddarfjärden eller en förväntansfull vårdag med blommande syren utanför. Du blickar dessutom stadshusets tre kronor från frukostbordet.

En välskött fastighet med god ekonomi och föreningen här äger marken. Här gjordes stambytet 1986 och med totalt 6,5 mil i lån är belåningsgraden på 2 678 kr/kvm låg. Föreningen gjorde stora renoveringar 2017 då fönster och fasad mot gatan renoverades. Det finns även cykel och barnvagnsrum beläget på bottenvåningen. Och på baksidan en mysig trädgård. Utöver de 37 lägenheterna med bostadsrätt får föreningen in extra pengar från två st hyreslokaler. På plats är den naturliga ingången entrén från Blecktornsgränd alldeles intill caféet, här kommer du direkt in till hissen. 

Läget och dess omgivningar ger inte mer att önska, här bor man intill Ivar Los Park och Monteliusvägen med makalös vy över stan samtidigt som man bor granne med Mariatorget. Under sommaren är detta en grönskande oas och under vintern erbjuds en fantastisk vy över Riddarfjärdens vatten och stadens alla takåsar. Stabil förening med samtliga större renoveringar utförda, låg belåning samt låga avgifter och en gemensam trevlig innergård.

-       Modernt renoverat badrum med stilrena material och fint badkar
-       Välplanerat kök med gott om förvaring, arbetsytor och samtliga vitvaror
-       Välskött fastighet anno 1929 med samtliga stora renoveringar utförda, stabil ekonomi och trevlig innergård
-       Mariatorget runt hörnet samt Monteliusvägens utsiktsplatser över Riddarfjärden och Ivar Lo´s Park direkt utanför
-       I direkt närhet till restauranger, mysiga caféer, pubar och trendiga butiker
-       Goda kommunikationer i form av T-bana Mariatorget och Slussen samt en rad innerstadsbussar