BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Landfjärden

Lindvretsvägen

  • 5598 kvm
  • 7679
  • 654
  • 2845
Värdera din bostad

Beskrivning

Stor tomt i idylliska Landfjärden med väldig potential för en framsynt ny ägare.

En mycket fin tomt i väldigt bra läge i mysiga Landfjärden. Fastigheten kan troligen i kommande detaljplan delas till tre, kanske fyra mindre fastigheter. 

 

Här finns Havet, Ängar och hagar med hästar och kor strax söder om Tungelsta. Du når Stockholm på ca 30 minuter via närliggande motorväg 73 och till Västerhaninge är det ca 10 minuter med bil. Tomten ligger ligger fint med härligt solläge och kvällssolen faller härligt in från väst. 

 

Området står inför ny detaljplan (se länk) och kan vara en rejäl tomt för en ägare eller troligen möjligt att dela till tre tomter, ev fyra. Den planerade detaljplanen, obs! - ännu ej fastställd, har en trolig minsta tomtstorlek om 1500 kvm och en trolig minsta byggyta om 140-150 kvm (större tomt får ännu större byggyta) och troligen enplans med inredningsbar vind. Det planeras även för anslutning till kommunalt V/A. Se vidare bifogad länk och kontaktuppgift till Nynäshamn kommun.

 

Vägarna i området sköts av en samfällighet. När tomten/tomterna bebyggs tillkommer en mindre årsdebitering för vägunderhållet.

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Tomt - Friköpt.

Byggnadssätt

Vatten och avlopp: Vatten saknas/Avlopp saknas.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.150.000 kr eller högstbjudande.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Områdesbeskrivning

Ca 15 min med bil till Tungelsta med pendeltågstation, skola, livsmedelsbutik, bensin, restauranger, idrottsplats etc

I Segersäng (ca 4 km) finns förskola och pendeltågstation.

Badplats i närheten är  Östnora, några kilometer bort mot Tungelsta. Här finns även en liten lekpark, minigolf, beachvolleyplan och fotbollsmål i samband med campingplats. Här finns även ytterligare båtklubbar än de som finns precis i Landfjärden. Östnora är ett stort bad vid havet med strand och flera bryggor. Toalett, kiosk, grillplats mm. Stor parkering.

 

Landfjärden är omgivet av härlig natur och anrika Häringe slott med naturminnesekar och grönska. Här finns bl a Ösmo båtklubb om du söker båtplats. 

Bara ca 35 min med bil till Stockholm city. Ca 15 min med bil till Tungelsta/Västerhaninge eller till Ösmo som båda har all service och pendelstationer. 7-8 minuters promenad till buss 847 till antingen Ösmo station eller Västerhaninge station. 

 

Nära skärgårdsstaden Nynäshamn med glassbodar och Gotlandsfärjan. Nynäshamn bjuder på skärgårdsmiljö med livskvalité men samtidigt kan du relativt snabbt ta dig närmare Stockholm. Här  finns service, matbutiker, shopping, sjukvård och i hamnen finns mysiga restauranger, rökeriet, fisk & skaldjur, och båttrafik. varför inte ta en tur ut i skärgården? Eller besöka det lokala bryggeriet?

Men Nynäshamn bjuder även lantbruksnatur och stora naturområden. Kanske vill du surfa ute vid Stenstrand (Torö)?

 

Kommunen planerar även en ny detaljplan och kommunalt V/A för delar av Landfjärden, För frågor om detta kontakta Nynäshamn kommun. Se även bifogad länk.