BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Bagarmossen

Fogdevägen 41

  • 4 rum och kök
  • 88 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

- Social planlösning mellan kök och vardagsrum  
- Tre sovrum 
- Diskmaskin 
- Balkong i bästa solläge 
- Gavelläge med fönster i två väderstreck 
- Badrum med tvättstation och separat WC 
- Stabil och välskött Brf 
- Gemensam tvättstuga i samma hus 
- Nära till centrum och kommunikationer 
- Promenadavstånd till Nackareservatet 

Missa inte denna pärla på Fogdevägen 41! Perfekt bostad för familjen som önskar ett bekvämt och välplanerat boende i trevliga Bagarmossen. En trappa upp nås bostaden som erbjuder en social planlösning mellan vardagsrum och kök, tre bra sovrum, badrum med tvättstation, separat WC och en magisk balkong med eftermiddags- och kvällssol. En optimal planlösning för att kunna umgås, men även känna att det går att gå undan. I bostaden finns gott om garderober och ett externt förråd hör till bostaden. I huset finns även barnvagns- och cykelrum samt en gemensam tvättstuga. Dessutom finns grillmöjligheter i direkt anslutning till lägenheten utanför fastigheten. 

På en kort promenad från bostaden nås Bagarmossens centrum med livsmedelsbutiker, torghandel, kaféer, restauranger, apotek, bibliotek, kulturinrättning och blomsteraffär. Flertalet grönområden, utegym och lekparker i nära anslutning till bostaden. Nackareservatet med dess natur, badsjöar och golfbana (Björkhagens GK) nås på några minuters promenad. 

Här finns även T-bana, grön linje, som tar dig in till innerstaden på under 15 minuter och bussar till olika platser i söderort däribland buss 161 (som går till Gröndal via Älvsjö station och Midsommarkransen). 

Måste upplevas på plats! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Våningsplan 1 av 4, hiss finns. Lägenhetsnummer 222. Föreningen Brf Fogdevägen .

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 5 754 kr (Värme och vatten ingår). Andel i föreningen är 1.69905 %.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år). Antal personer: 3. Driftkostnader är individuella och kan variera beroende på leverantörer och avtal.

Lägenhetens nettoskuldsättning

553 089 kr Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer huvudsakligen från föreningen senaste årsredovisning samt uppgifter inhämtade från lägenhetsutdraget.

Överlåtelseavgift

1 313 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

525 kr.

Föreningen
Föreningen består av 74 bostadsrätter belägna i fem stycken femvåningshus. Husen färdigställdes och tillträddes 2008 och är fördelade på 2-4 rum och kök. Föreningen är mycket välskött och har avfallshantering samt cykelställ under tak utanför portarna. I varje hus finns barnvagns- och cykelförråd. Gemensam tvättstuga finns på entréplan i port 41.

I början av 2024 beslutade föreningen att höja avgiften med 10% på grund av ökade driftkostnader. Stämt av med styrelsen 2024-01-28.

Utförda renoveringar
Målning av entréer Brytskydd har installerats i samtliga portar och på vindarna. Avloppsstammarna har spolats i förebyggande syfte. Telenor har uppgraderat fibernätet. Åtgärdat brister i ventilationen, OVK. Föreningen har ordnat med grillplatser och pergolas på alla gårdar. Ytbehandling entrédörrar. Energideklaration och elbesiktning har gjorts samt bytt belysning i trapphusen till rörelsstyrd.

Kommande renoveringar
Radonmätning samt stamspolning 2024

Gemensamhetsutrymmen
Tvättstuga finns i hus 41 samt cykelrum och barnvagnsrum finns i fastigheterna. Gemensamma uteplatser finns.

Parkering
Det finns 50 st parkeringsplatser som går att hyra vid Fogdevägen 37 (bredvid hus 39) och 49 för ca 250 kr/mån. De parkeringsplatser som finns vid entrén till husen kostar ca 350 kr/mån, separat kö. Det finns lediga platser, stämt av med styrelsen 2024-01-28. I övrigt råder det boendeparkering i området för ca 300kr/månad.

Mark
Föreningen innehar tomträtten till fastigheten Krigsrådet nr 4. Tomträtt omförhandlas 2026-12-31.

Rumsbeskrivning

Entréhall 
Hallen bjuder in er till bostaden. Här finns gott om plats för hela familjens ytterkläder och skor. 

Vardagsrum 
Välplanerat vardagsrum i gavel med ett flödande ljus och i en öppen planlösning mot köket. En naturlig plats för hela familjen! Här finns gott om plats för möblering av soffa, fåtölj, hylla, förvaring, bord med sittplatser mm. Möjligheten finns även att sätta upp en vägg mellan vardagsrum och kök för att separera rummen. 

Kök
Fint kök med gott om plats för matlagning och förvaring i över- och underskåp. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar en genomgående känsla i lägenheten. Den maskinella utrustningen består av spis, ugn, fläkt, diskmaskin, kyl/frys. 

Sovrum 1 
Ett av bostadens större sovrum finner ni i anslutning till hallen. Här finns plats för möblering av stor säng. Förvaring finns i en generös garderobsvägg. 

Sovrum 2 
Bostadens andra sovrum kan möbleras med säng, skrivbord och förvaring. Rummet lämpar sig även för större sängar, arbetsrum och gästrum. 

Sovrum 3 
Från köket nås bostadens tredje sovrum. Här finns plats för möblering av dubbelsäng och förvaring finns det gott om i garderober. 

Badrum 
Badrum är i ett stilrent utförande med klinkergolv med golvvärme och kaklade väggar. Badrummet är utrustat med förvaring i platsbyggda skåp, avlastningsyta, tvättmaskin, torktumlare, WC, badkar, handfat och spegelskåp. 

WC
Separat toalett utrustad med WC, handfat och golvvärme. Perfekt när ni är flera i hushållet eller har gäster.

Förråd 
Till bostaden hör ett förråd.