BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Skarpnäck

Skarpnäcks Allé 7

  • 5 rum och kök
  • 104 kvm
  • 4.795.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna sällsynta och fantastiska lägenhet belägen i eftertraktade Skarpnäck och välskötta Brf Navigatören! Här erbjuds en rymlig och välplanerad bostad på 5 rum och kök, med 2 st badrum som möjliggör ett boende för den stora familjen. Lägenheten har tre rum som kan disponeras som sovrum, ett vackert allrum (matsal) som ansluter till köket och till det stora vardagsrummet. Från allrummet kommer man ut på en rejäl balkong med plats för matbord.
Hela lägenheten är ljus och luftig. Dessa lägenheter är mycket sällan till salu och nu är ett unikt tillfälle att förvärva en sådan här stor och fin lägenhet i Skarpnäck. Området är populärt och har mycket att erbjuda med närhet till både natur och stad.

Välkommen till ett hem att trivas i!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 5 rum och kök . Våningsplan 2. Lägenhetsnummer 205-33. Föreningen Navigatören.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4.795.000 kr. Månadsavgift 6 645 kr.

Driftskostnad

Totalt 915 kr/mån (10 980 kr/år) varav El 500 kr/mån, Försäkring 250 kr/mån, Övrigt 165 kr/mån.

Överlåtelseavgift

1 313 kr

Pantsättningsavgift

525 kr.

Föreningen
Brf Navigatören är en äkta förening som består av 331 lägenheter och 3 hyreslokaler. Byggstarten skedde i november 1984 och inflyttningen påbörjades i januari 1986. Föreningen upplåter marken med tomträtt.

Uppvärmning
Fjärrvärme

Byggår
1984

Ventilation
Mekaniskt frånluftssystem

Kommande renoveringar: 
-Inga större renoveringar närmaste året. (Styrelsen Navigatören, 17 Maj -23) 

Utförda renoveringar
2017 ny undercentral
2018 byttes samtliga hissar
2018/2019 renoverades fönstren
2019 byttes värmecentralen, ventiler cch termostaterna. Värmesystemet injusterades.
2019 stammarna har filmats och inspekterats och bedöms vara i mycket gott skick
2019 upprättades en underhållsplan

Gemensamhetsutrymmen
Övernattningslägenhet som är utrustad med dusch och pentry.
Festlokal med plats för ca 35 personer.
Snickerilokal utrustad med verktyg och maskiner. En årsavgift tas ut om 150 kr/år för att nyttja lokalen.
Gym (500:-/år) och bastu.
Innergårdar med grillmöjligheter
Tvättstugor
Miljörum

Internetanslutning
Obligatoriskt tillägg för bredband om 165:-/mån .

Parkering
I föreningen finns två garage med totalt 206 garageplatser (390:-) Laddstolpar finns också (550:-) och 9 uteplatser.
Separat kö

Kommande avgiftsförändringar

Förvaltning
Fastighetsägarna

Mark
Tomrättsavtal: 
Nuvarande avtal löper ut 2024-12-31

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens hemsida
https://www.navigatoren.se/

Områdesbeskrivning

Områdesbeskrivning

Allmänt om Skarpnäck
Skarpnäck är ett stadsdelsområde i Söderort i Stockholms kommun och omfattar stadsdelarna Hammarbyhöjden, Björkhagen, Enskededalen, Kärrtorp, Bagarmossen, Skarpnäcks Gård, Flaten, Orhem och Skrubba. Skarpnäck är en växande populär stadsdel som ständigt är under uppbyggnad. 1922 var tanken att Skarpnäck skulle bli ett flygfält men tillslut riktade man istället in sig på Bromma, idag Bromma flygplats. Historien om idéen är kvar i området som speglar sig i gatornas alla namn.

Närservice
Här finner ni livsmedelsbutiker som ICA, Coop och Hemköp-, bankomat, restauranger, caféer, apotek, frisör, gym, konditori, vårdcentral, skomakare, kulturhus samt bibliotek. Det finns också ett välsorterat antikvariat, flera secondhandbutiker, kemtvätt, fruktaffär, bilverkstad m.m, En ny handelsplats med bl.a. Willys, Plantagen och Systembolaget är klar vid korsningen Nynäsvägen/Tyresövägen i Sköndal.
Ett gediget shoppingutbud på ca 150 affärer finner ni även i Farsta Centrum. Skarpnäcks kulturhus har aktiviteter på skolloven, musik- och teaterföreställningar, kurser för barn och vuxna. Sportfältet har flera fotbollsplaner, basebollplan och utegym. Intill sportfältet ligger ett prunkande kolonilottsområde med en kötid på c:a 2 år.  I Bagarmossen och Kärrtorp finns ytterligare kulturaktiviteter, tex biografen Reflexen i Kärrtorp.

Skolor och förskolor
Det finns gott om skolor i området, både kommunala och fristående grundskolor. Skarpatorpskolan, Tornadoskolan och Filosofiska i Skarpnäck (Åk F-9). Ur och skur skola och förskola med profil på natur och friluftsliv. Här finner ni även populära Skarpaby parklek med möjlighet till lek och rörelse för alla åldrar med öppen förskola, plaskdamm, lekutrustning, lekplatser, skateboardramp, bollplan. Från Vinggatan kan barnen ta sig till park, sportfält och till flera av skolorna utan att korsa en gata.

Kommunikationer
Mycket bra kommunikationer med buss och tunnelbana. Endast en kort promenad till tunnelbanan där grön linje tar er till T-centralen på 19 minuter och 10 minuter till Södermalm. Fina cykelbanor för den som föredrar cykel finns hela vägen in till Skanstull och vidare in mot city.
Buss 172 trafikerar Hökarängen, Huddinge, Norsborg. Buss 173 trafikerar till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens Kurva. Buss 180 och 181 trafikerar Kärrtorp och Farsta via Farsta centrum samt buss 816 trafikerar mot Gullmarsplan.

Natur
Som boende i Skarpnäck har ni naturen utanför porten. Skogen mellan Skarpnäck och Bagarmossen har ett rikt fågelliv. Med en kort promenad är man inne i härliga Nackareservatet med upplysta motionsspår, sjöar och svampskogar. Vid klassiska Flatenbadet finns flera stränder och klippbad, utegym och motionsslingor. Föredrar man långfärdsskridskor plogas en två mil lång skridskobana i Dreviken vintertid.  Fotbollsplanerna spolas på vintern och skidor kan man spänna på sig utanför porten. I närheten finner ni även Hellasgården och Söderbysjön för ytterligare bad och skogspromenader. Runt omkring Skarpnäck finns en stor mängd kolonilottsområden, både med och utan stugor. I Skarpnäck går det att leva hållbart.