BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Liljeholmskajen

Sturehillsvägen 20, högst upp

  • 3 rum och kök
  • 86 kvm
  • 5.995.000 kr /bud
Värdera din bostad

Beskrivning

Sällan till salu! På höjden ovanför Liljeholmskajen ligger denna ostörda gavel-3:a högst upp i huset med magisk utsikt över Stockholm och så långt ögat når. En riktig pärla med smakfulla materialval, generösa sociala ytor och stora fönsterpartier som gör att hemmet badar i ljus. Pricken över i:et är de dubbla balkongerna, varav 11 kvm soldränkt i syd/väst-läge och 7 kvm i nord/väst-läge, som erbjuder sol från lunch till solnedgång. Här kan man låta odlingsintresset flöda, beundra den fria utsikten över takåsar och njuta av de sista solstrålarna.

Lägenheten är stilren och modern med en mycket välplanerad layout där man har en god balans mellan de sociala ytorna och de rymliga sovrummen. Det stora smakfulla köket har stenskiva, rostfria vitvaror och plats för stort matbord. Det väl tilltagna badrummet har påkostade och tilltalande materialval samt gott om förvaringsutrymme. I lägenheten finns även 2 rymliga sovrum med fri utsikt och optimala förvaringsytor med flertalet inbyggda garderober som rymmer säsongens alla kläder. Här möter man toppskick med genomgående behagliga färgval och där allt är noggrant utvalt för att tillsammans bilda en genomtänkt helhet.

Ett boende att trivas i året runt, i stabil förening med bästa läge. På Sjövikshöjden har man närhet till det mesta. Närområdet är perfekt för barnfamiljen med korta gångavstånd till flera populära skolor, förskolor och lekplatser. Både nya Sjöviksskolan (F-9) och Årstadalsskolan (F-6) ligger precis bakom knuten och nås utan att passera vägar. Förskolorna finns närmare än så, på samma gata finns 3 st populära förskolor. Utanför porten finns flertalet lekplatser, fotbollsplan och promenadstigar/joggingspår runt Årstaviken. I Liljeholmskajen finns ett stort utbud av restauranger, caféer, glassbar och matbutiker. Kommunikationerna är dom bästa med pendeltåg, tvärbana och bussar som nås med kort promenadavstånd. Pendeltåget tar dig till city på 6 minuter och med cykeln tar du dig över Årstabron till Södermalm på 7 minuter. Liljeholmens galleria nås på 15 min till fots och har all tänkbar service med ett 90-tal moderna butiker, restauranger, mataffärer och service som Systembolaget och apotek.

En spektakulär familjetrea med goda kommunikationer i ett barnvänligt område, med närhet till både Södermalm och naturen.

Här trivs man och det är bara att flytta in! 

Generellt om lägenheten

Hall – Inbjudande och ljus
Välkomnande hall som öppnar upp lägenheten på ett mycket trevligt sätt med ljusa väggar. På golvet ligger ett vackert ekparkettgolv som löper vidare i hela bostaden. Hallen har säkerhetsdörr och erbjuder bra förvaringsytor med inbyggd garderobsvägg med skjutdörrar.          

Hemtrevligt kök  – Plats för stora sällskap
Smakfullt kök med fokus på njutning och umgänge. Goda förvaringsmöjligheter bakom gråa stilrena skåp och tilltalande arbetsytor med stenskiva med vitt kakel ovanför. Köksutrustningen består av hel kyl och frys, induktionshäll, integrerad diskmaskin samt inbyggd varmlufts- och mikrovågsugn. Allt smakfullt och påkostat i rostfritt. Här finns även matplats för det stora sällskapet med fri utsikt via stora fönsterpartier. 

Balkong 1  Extra rum på 11 kvm
Från vardagsrummet och köket når man en stor solig balkong om 11kvm som blir en som blir en naturlig förlängning av vardagsrummet. Balkongen erbjuder underbar fri utsikt över Stockholms takåsar med flertal kända landmärken i blickfånget. Balkongen ligger med bästa solläge med sol från lunch till solnedgång. Här kan ni njuta av sena sommarkvällar ostört på första parkett och blicka ut över Stockholms takåsar. Balkongen storlek gör att den kan nyttjas med matbord, loungedel eller solsängar. Välj själv hur du vill njuta av solen, markis finns om det behövs. 

Balkong 2  – Sommarens räddning 
Rymlig balkong som erbjuder underbar fri utsikt över takåsarna och så långt ögat når. Balkongen som ligger med högt och fritt läge har underbar eftermiddag och kvällssol. 

Vardagsrum – Fokus på umgänge
Stort vardagsrum i öppen planlösning till köket. Rummet karaktäriseras av generösa fönster som medför härligt ljusinsläpp. Här finns mycket bra möblerbarhet och gott om plats för såväl soffgrupp som övrigt passande möblemang. Ett rum gjort för umgänge med familj och vänner. Härifrån nås även det andra rummet för avkoppling, den magiska balkongen. 

Sovrum 1 – Stort och rogivande
Stort sovrum med plats för dubbelsäng och arbetshörna. Rummet ligger med ostört gårdsläge, utan insyn. Bra förvaring via rymliga inbyggda garderober. 

Sovrum 2 – Lugnt och ostört läge
Ligger med härligt gavelläge med stora fönsterpartier som genererar rikligt med ljusinsläpp och fri utsikt över gården och takåsar. Rummet passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. 

Badrum – Stilrent och påkostat
Stort och stilfullt badrum med helkaklade väggar i vitt med grått klinkergolv. Badrumsutrustningen består av toalett, handdukstork, tvättställ med tillhörande underskåp samt himladusch med glasad duschvägg. I badrummet finns även en tvättmaskin och torktumlare med praktisk bänk yta med förvaring ovanför. 

Förråd
Till lägenheten hör ett mycket rymligt källarförråd.

 

 

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 4/4, hiss finns. Lägenhetsnummer 51402. Föreningen Brf Sturehillshöjden .

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5.995.000 kr /bud. Månadsavgift 6 101 kr (Värme, Kallvatten & förråd ingår). Andel i föreningen är 1.32572 %.

Driftskostnad

Totalt 1 060 kr/mån (12 720 kr/år) varav El 450 kr/mån, Vatten/Avlopp 120 kr/mån, Försäkring 270 kr/mån, Övrigt 220 kr/mån. Övrigt avser Kabel-tv och bredband.

Byggnadsår 
2015-2016

Förening och fastighet
Brf Sturehillshöjdens tre hus är dom sista i JMs nyproduktion på Sjövikshöjden ovanför Liljeholmskajen. Det är totalt sex trapphus och 82 st lägenheter om totalt 6329 kvm samt en stor lokal för uthyrning till en förskola om 975 kvm.

Parkering
Föreningen har ett garage(med kameraövervakning) under de tre fastigheterna med 52 platser för personbil, varav 26 med möjlighet att ladda elbil, 3 handikapplatser samt 4 platser för MC/moped. 
Ni kan nå garaget via den främre hissen i alla tre fastigheter, ner till våning -1, alternativt trappan bredvid hissen. Kostnaden för en garageplats är idag: Personbil: 1 400 kr/månad, Personbil med laddning (11kw): 1 550 kr/månad och MC: 500 kr/månad.

Ekonomi
Ingen planerad avgiftsändring

Gemensamma utrymmen
Kameraövervakad Cykel- och barnvagnsrum. Finns även rum för källsortering. Övernattningslägenhet finns att hyra. Bokas via föreningens hemsida.

Tv och bredband
Föreningen är ansluten till Telia "Triple Play", vilket innebär att Telia levererar både Internet-anslutning, digital-TV och bredbandstelefoni. En obligatorisk avgift om 220 kronor adderas på din avgift.

Områdesbeskrivning

Liljeholmskajen
Vid Kajen har en ny stadsdel med riktig innerstadskänsla växt fram. Här bor man med direkt närhet till stora grönområden, Mälaren och innerstaden. Här finns det verkligen något för alla!

Kommunikationer
Liljeholmskajen har ett utmärkt läge oavsett om man åker kollektivt, med egen bil, cyklar eller går. Att kajen är en del av innerstaden märks också på det stora utbudet av kollektivtrafik som erbjuds. Tvärbanan går genom området med stationen Årstadal. Liljeholmstorget, som ligger en kort promenad bort eller en minut med tvärbana eller buss, är knutpunkt för kollektivtrafiken med både bussar, t-bana och tvärbana. I närbelägna Årstaberg stannar även pendeltåget. Med bil är det enkelt att komma direkt upp på Essingeleden.

Service och butiker
På Kajen finns flertalet populära kaféer, restauranger, livsmedelsbutiker och butiker. Liljeholmsgallerian ligger även inom bekvämt gångavstånd från Kajen. Gallerian innehåller ett 90-tal moderna butiker, restauranger, mataffärer och service som Systembolaget och apotek. I området finns flertalet förskolor. Strax intill Hildebergsvägen (100m) finns nybyggda Sjöviksskolan som rymmer f-9:an. 

Fritid, natur och rekreation
Som boende på Liljeholmskajen har man närhet till både vatten, natur och många olika fritidsaktiviteter. Inom kort promenadavstånd ligger det stora orörda naturområdet Årstaskogen som gränsar till Årstavikens strand. Här bor man invid vattnet och kan ta trevliga promenader utmed kajen eller ett dopp direkt från någon av bryggorna. Under kalla vintrar kan man även åka skridskor på Årstaviken.

Närmsta grannen Södermalm
Bekvämt gång- och cykelavstånd till Södermalm via såväl Årstabron som Liljeholmsbron. På Södermalm finner man ett mycket rikt utbud av restauranger, pubar och caféer som mättar den mest kräsne gourmanden.