BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarbyhöjden

Petreusvägen 6

  • 2 rum och kök
  • 45 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Denna fantastiska lägenhet erbjuder allt ni någonsin kan önska er för en lyxig och bekväm livsstil, Lägenheten erbjuder en modern och fräsch atmosfär som genomsyrar varje rum. Belägen högst upp i huset, här kan nu njuta av den soliga balkongen, inbäddad i grönska, som en oas där ni kan njuta av solen och koppla av medan ni omges av naturen

Här kan ni njuta av lugna stunder eller bjuda in vänner för att avnjuta en härlig utomhusmåltid.

 En av höjdpunkterna i denna lägenhet är den öppna planlösningen mellan köket och vardagsrummet. Den ger en luftig och rymlig känsla och skapar en perfekt plats för social samvaro och underhållning. Köket är designat med stil och omsorg, och är utrustat med all den moderna utrustning som ni kan tänkas behöva för att tillaga gourmetmåltider och skapa minnesvärda matupplevelser. 

Badrummet är också renoverat och erbjuder en elegant och tidlös design. Det är helkaklat och utrustat med både fönster och en praktisk tvättmaskin.

I hallen finns gott om förvaringsutrymme för att hålla ordning på era kläder och tillhörigheter. Sovrummet är rymligt och välkomnande, och erbjuder ytterligare plats för förvaring samt en bekväm plats att vila och slappna av på. Här kan ni enkelt möblera med en dubbelsäng och skapa er egen personliga oas.

Men det är balkongen som verkligen sticker ut och gör denna lägenhet till något utöver det vanliga. Med solens flitiga närvaro under dagen kan ni njuta av många soliga timmar och känna er som om ni befinner er i en privat trädgård. Dess närhet till den gröna häggen ger er en känsla av lugn och ro, och möjligheten att uppleva naturens skönhet på nära håll.

Detta är verkligen en lägenhet som erbjuder en harmonisk och elegant livsstil. Varje rum är omsorgsfullt utformat för att skapa en perfekt atmosfär, och varje detalj är noggrant genomtänkt för att tillfredsställa era behov och önskemål. Missa inte möjligheten att bli ägare till detta enastående hem. Kontakta oss idag för att boka en visning och upptäcka allt som denna lägenhet har att erbjuda.

Föreningen är lågt belånad, vilket ger dig en trygghet och ekonomisk stabilitet. Dessutom är föreningen familjär och välorganiserad, vilket skapar en trevlig gemenskap för boende.

Läget är perfekt med närhet till tunnelbanan, vilket gör det lätt att ta sig till city på endast 13 minuter. Dessutom är Sjöstan och Sickla bara en kort promenad bort, vilket ger dig tillgång till olika shopping- och fritidsaktiviteter. Om du är i behov av något snabbt finns en närlivsbutik i grannhuset, vilket är mycket praktiskt.

Slutligen är naturen nära till hands, vilket ger möjlighet till frisk luft och avkoppling. Du kan njuta av långa promenader längs sjön eller ta en cykeltur i det vackra området.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 3av3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 305. Föreningen Brf Petrejusvägen 2-6.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 475 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV ingår). Andel i föreningen är 5.71 %.

Driftskostnad

Totalt 450 kr/mån (5 400 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 250 kr/mån. Driftkostnaderna för el och försäkring är uppskatt.

Lägenhetens nettoskuldsättning

287 665 kr

Överlåtelseavgift

525 kr

Pantsättningsavgift

1 313 kr.

Byggnadsår
1938
Uppvärmning 
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Föreningen
Brf Petrejusvägen 2-6 bildades 2015 och förvärvade fastigheten Flugan 1 i juni 2015. Föreningen består av 22 lägenheter, varav 20 är upplåtna med bostadsrätt och två med hyresrätt.

Föreningen upplåter marken med tomträtt. Tomträttsavgälden omförhandlas 2026-12-31.

Kommande/utförda renoveringar
Inga större planerade renoveringar på gång. (Kontrollerat med styrelsen 15/11-22)

Utförda renoveringar:

2021
- Tilläggsisolering tak

2017
- dränering

2016/2017
- fönsterrenovering

2015
- målning av fasad
- renovering av balkonger
- målning av fönster
- målning av trapphus

1993
- stambyte.

Kommande avgiftsförändringar
Inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen har idag 6 miljoner i lån och även 2 hyresrätter kvar. (Kontrollerat med styrelsen 15/11-22)

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns källarförråd, cykelrum och tvättstuga.

TV- och Bredband
Tv: Telia och bredband: Telia. Bostadsrättshavaren tecknar och bekosta själv sitt abonnemang och medlemskap.

Parkering 
Föreningen tillhandahåller fyra parkeringsplatser, samtliga är f.n. uthyrda. Kostnaden är 700 kr/mån. 

Ägande
Delat ägande godkänns, minsta ägarandel är 10%. Juridisk person godkänns inte.

Överlåtelseavgift
1313 kr. Debiteras köparen. 

Pantsättningsavgift
525kr. 

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Övrigt Angivet andelstal är för avgiften med två lägenheter som fortfarande är upplåtna med hyresrätt. Enligt ekonomisk plan är andelstalen enligt följande: Insats: 5,4299 % Avgift: 5,1226 %

 

Områdesbeskrivning

Hammarbyhöjden "den vita staden" är Sörmlandsledens första etapp och en kuperad stadsdel precis söder om Stockholm. Hammarbyhöjden byggdes under 30 och 40 talen och består till största delen av låghus.

I närheten finner man Nackareservatet som är Sveriges mest besökta friluftsområde. Här finns möjlighet till aktiviteter som längdskidåkning, löpspår och promenadstråk. Utöver detta finns det möjlighet till flera aktiviteter i närområdet; utomhusbassäng, skidbacke, golfbanor, parklek och elljusspår. Hammarbyhöjden gränsar till Hammarby Sjöstad med dess bryggor, restauranger och cafeér, Globen shopping med massor med butiker, Gamla Enskede, Kärrtorp och Björkhagen. Läs mer om kommunen, skolor och planering på www.stockholmstad.se

I området finns det mesta; Konsum, Apotek, videobutik, blomsteraffär, optiker, klädaffärer, café, restauranger, BVC, 7eleven m.m. I närliggande områden som Kärrtorp och Björkhagens centrum finns bl.a. butiker, teater, vårdcentral, folktandvård, medborgarkontor, bibliotek, flera idrottsföreningar samt annan samhällsservice. En liten bit bort finner man även Globen Shopping med ett stort utbud av butiker, restauranger, banker osv.

Från Hammarbyhöjden tar det 6 min med T-bana till Södermalm. Tidtabeller för T-bana och bussar hittar du på SL:s webbplats (www.sl.se). Tvärbanan går förbi Gullmarsplan som också är en knutpunkt för busstrafiken i hela Söderort. Nynäsvägen och Södra Länken tar dig smidigt in och ut ur stan.

I och omkring Hammarbyhöjden finns flera förskolor och grundskolor. Närmaste gymnasium finns i närliggande Kärrtorp. I Hammarby Sjöstad finner ni Kulturama Fria Gymnasium och Fryshuset Gymnasium.