BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Tungelsta

Orrvägen 14

  • 5 rum och kök
  • 121 kvm
  • 4.195.000 kr Utgångspris
  • 10193
  • 2378
  • 10110
Värdera din bostad

Beskrivning

Detta 1,5 plans kedjehus ligger i ett lugnt och barnvänligt område, en perfekt miljö för familjer. Renoverat kök och badrum vilket ger det en modern känsla samtidigt som det behåller sin klassiska charm.

Villan har tre rymliga sovrum som alla erbjuder gott om utrymme för möblering efter eget tycke. Vardagsrummet är ett särskilt inslag i huset med gott om naturligt ljus och utrymme för att koppla av eller underhålla gäster. Allrummet tillför extra vardagsyta, vilket gör detta hem mycket flexibelt.

Garaget erbjuder säker parkering eller ytterligare förvaringsutrymme om så önskas. För de som föredrar att koppla av finns en bastu tillgänglig, ett perfekt sätt att varva ner efter en lång dag. Förrådsrummet ger extra lagringsutrymme, vilket är perfekt för att hålla hemmet organiserat.

Förutom husets inre fördelar är den välskötta tomten något som verkligen skiljer denna fastighet från mängden. Trädgården är lummig och erbjuder gott om plats för utomhusaktiviteter eller bara njuta av lugnet i ditt eget privatliv.

Villan ligger på Orrvägen i Tungelsta, ett attraktivt bostadsområde. Detta område kombinerar bekvämligheten med nära till staden med lugnet och skönheten i de mer landsbygdsmässiga delarna av området.

Sammanfattat är detta en fantastisk möjlighet att äga en vackert underhållet hus i ett mycket eftertraktat område. Med sina många bekvämligheter och dess utmärkta läge kommer denna fastighet inte vara tillgänglig länge.

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 5 rum och kök varav 3 - 4 sovrum.

Byggnadssätt

Grund: Gjuten betongplatta. Stomme: Trä. Bjälklag: trä/betong. Fasad: Trä. Tak: Takpannor. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp. Fönster: 2-glas.

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4.195.000 kr Utgångspris.

Driftskostnad

Totalt 3 167 kr/mån (38 000 kr/år) varav El 2 500 kr/mån, Vatten/Avlopp 450 kr/mån, Samfällighet 67 kr/mån, Renhållning 150 kr/mån.

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 705 000 kr
Mark, totalt värde: 1 180 000 kr ().
Summavärde: 2 885 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1962
Värdeår: 1962

Pantbrev
10st totalt 3 740 060kr

Parkering
Garage för 1 bil samt uppfart med plats för 1 bil.

Fastighetsavgift
9 287 kr/år.

Kommunal avgift
Fastighetsskatten har ersatts med en kommunal avgift om 0,75 % av taxeringsvärdet eller max 9 287 kr/år för småhus deklarationen 2023 (inkomståret 2022). Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen (Storleken stämmer inte överens med verkligheten. Detta får man som spekulant titta till själv om det är av stor betydelse.) Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

 

Områdesbeskrivning

Det är en speciell känsla att bo i Tungelsta, fundera på om du ska spendera dagen vid havet, i skogen eller i shoppingcentrumet. Tungelsta är den lilla orten med det stora utbudet och har närhet till det mesta. Här kan du leva den lantliga drömmen samtidigt som pendeln bara tar 30 min till Stockholm C. Förutom det lantliga lugnet finns ett brett utbud av aktiviteter så som ridning, golf, naturreservat och parker. Här finns något för alla!