BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Mariefred

Skalla hamnväg 14E

  • 5 rum och kök
  • 116.5 kvm
  • 3.995.000 kr /Budstart
Värdera din bostad

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 5 rum och kök varav 3 - 4 sovrum. Föreningen Bostadsrättsföreningen Ekviken i Mariefred.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.995.000 kr /Budstart. Månadsavgift 6 276 kr (VA & p-plats ingår). Andel i föreningen är 4.938 %.

Driftskostnad

Totalt 2 782 kr/mån (33 384 kr/år) varav El 2 333 kr/mån, Renhållning 199 kr/mån, Försäkring 250 kr/mån.

Allmänt om föreningen
Trivsam bostadsrättsförening med 20 radhus i fyra huskroppar byggda 2019.

Byggnadsår
2019

Uppvärmning
Frånluftsvärmepump från Nibe. Vattenburen golvvärme på nedervåning, samt kompletterande radiatorer på övervåningen.

Vatten
Föreningen har en schablonavgift på 500 kr/hushåll för vattenförbrukning. Avläsning av vatten görs 1 gång per år och då regleras kostnaden per hushåll i efterhand. Dvs har man förbrukat större andel än beräknat kan man få betala in lite extra, har man förbrukat mindre än beräknat får man istället pengar tillbaka. 
 

Ventilation
Frånluft med återvinning.

Fönster
3-glas

Internet
Öppet fibernät via Fibra. Bostadsrättsinnehavaren har eget abonnemang för dessa tjänster.

Radon
Mätt med godkända resultat 2021-05-11.

Bilplats
En parkeringsplats per hus.
Varje hus har 1 st parkeringsplats. Det finns 5 st carportplatser som kostar 300 kr/månad, separat kölista. Man kontaktar styrelsen för att ställa sig i kö. 

Kommande avgiftsändringar

Kommande renoveringar
Föreningen har gjort en 2-års besiktning. Föreningen har inget beslutat om kommande renoveringar. Föreningen Inget planerat om kommande renoveringar. 

Mark
Föreningen äger marken.

Förråd
Tillhörande förråd i anslutning till entrén. 

Ekonomisk förvaltning
Nabo

Rumsbeskrivning

RING FÖR VISNING. Unikt radhus ett stenkast från Mälaren och 40 minuter från Stockholm! Optimal tomt med gavelläge vilket ger större yta, lugnet på hörnet utan trafik och med sol som når hela tomten. Natursköna och idylliska Ekviken i Mariefred med egen tågstation för ångloket precis intill vattnet är ett drömboende för många! Här får du bo i ett fantastiskt radhus med välplanerade ytor som har en smakfull engelsk prägel. Stor altan via dom stora altandörrarna från allrummet. Sol från morgon till kväll gör att du kan njuta av trädgården och uteplatsen. Huset har en genomtänkt design och materialval med panel av cederträ vilket smakfullt smälter in med naturen som du har runt knuten. Med badrocksavståd kan du ta dig till bryggan. En parkeringsplats tillhör huset. Hela huset genomsyras av smarta lösningar och smakfulla materialval av hög standard.

Entré
Välkomnande hall med gott om förvaringsmöjligheter i klädkammaren under trappan. Enstavsparkett av ek i hela huset.

Tvättstuga
Rymlig tvättstuga med grått klinker på golvet och väggarna i ljus ton. Här finns både tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk, ho och värmepannan.

Badrum
Ovanligt vackert badrum med grå klinker på golvet och vitt kakel i halvförband på väggarna. Utrustat med WC, inkaklat badkar med duschvägg, handfat med kommod, spegel och handdukstork. Spotlights för optimalt ljus.

Kök & matplats
Stort och vackert kök i öppen planlösning intill matplatsen. Köksskåp i mörkgrå ton med snygga läderhandtag och arbetsbänk av vacker marmor. Från köksbänken kan du titta ut över trädgården genom det mysiga fönstret. Generöst med både arbetsyta och förvaring. Fullt utrustad maskinpark med kyl, frys, diskmaskin, spishäll, ugn och fläkt. Spotlights för bra belysning.

Intill köket finns matplatsen med möjlighet till bord för 10 personer. Invid det stora fönsterpartiet som vetter mot altanen och baksidan finns gott om plats fört större matplats om så önskas. 

Vardagsrum & arbetsrum
I öppen planlösning med köket ligger vardagsrummet där det finns plats för soffgrupp och en naturlig plats för tvn. Längst in finns ett extra litet rum man kan dela av eller bara stänga om sig med gardiner för att sitta och jobba i lugn och ro i det mysiga arbetsrummet med fönster åt två håll. 

ÖVRE PLAN- mörkgrå trapp med handledare leder dig upp

Master bedroom
Stort sovrum med plats för större dubbelsäng samt en hel garderobsvägg för bra förvaring. Snygga gröna väggar och enstavsparkett på golvet.

Sovrum 2 & 3
Två perfekta barnrum som rymmer allt man kan önska av ett barnrum. Det största rummet har fönster åt två håll. Vitmålade väggar och enstavsparkett på golvet.

Vardagsrum
Stort rum med fönster åt två håll som alternativt kan användas som extra sovrum. Enstavsparkett på golvet och rosamålade väggar.

Badrum
Även här finns ett iögonfallande vackert badrum med grått klinkergolv och kaklade väggar i halvförband. Takdusch med vikväggar, WC, handfat på kommod, spegelskåp och handdukstork. Golvvärme och spotlights.

Övrigt
Garderober och badrumsinredning från Ballingslöv.

Områdesbeskrivning

Mariefred- en pärla 40 minuter från Stockholm
Fantastiska Mariefred med dess otroliga historia är ett idylliskt samhälle precis invid Mälarens vatten. Förutom Gripsholms slott, anrika Gripsholms Wärdshus, har vi en egen ångbåtsbrygga, golfbana, flera restauranger och fantastiska små butiker. Mariefred stadskärna som har cirka 5 000 invånare. Staden ligger vid en vik av Mälaren i Södermanland, och den riksintressanta stadskärnan utmärks av sina promenadvänliga gator med 1700-talshus, caféer och välsorterade småbutiker. Mariefred är starkt präglat av kungliga Gripsholms slott som är en stor sevärdhet för såväl Mariefredsbor som långväga besökare. Varför inte ta en promenad i Hjorthagen precis invid slottet och den vackra äppelodlingen, kanske ta en fika på Callanderska välbevarade gård därefter. I Mariefred finns det mycket att uppleva året runt förutom julmarknad, visfestivalen, food-truck festivalen, och alla föreställningar i Gustav III:s teater.  

Marielundsviken/Ekviken
Barnvänligt område där barnen kan cykla till skolorna via den trygga cykelbanan längs Hjorthagen. Både Marielundsviken och Ekviken har en egen hållplats tillhörande det gamla ångloket som tar dig både till Mariefred, Hedlandet och Taxinge. Dessutom finns en egen restaurang i området "Skalla Hamn". 

I Mariefred hittar du allt du behöver i stadskärnan cirka 2 kilometer bort. Vill du besöka en stormarknad finns det i Strängnäs på 1,8 mils avstånd. Kommunikationerna i och omkring Mariefred är goda och du tar dig snabbt fram på cykel eller med buss. Det är enkelt att pendla från Mariefred till större orter. Från Läggesta station, cirka tio minuters promenadväg från området, når du Stockholms central på bara 40 minuter. Påfart till motorvägen hittar du några minuters bilväg bort.

Förskola & skolor
Med lyxigt gångavstånd från huset finns populära Marielunds Förskola. Förutom de kommunala förskolorna finns Strängnäs enda föräldrakooperativ Ängshyddan i Slottsbrinken 5 minuter bilväg härifrån. Populära Gripsholmsskolan ligger precis invid slottet, och Mariefredsskolan ligger inne i stadskärnan. 

Båtplats
Möjlighet finns för den som vill överta båtplats i båtklubben. Som medlem i båtklubben har man tillgång till den vedeldade bastun nere vid båtbryggan som används året om. Där finns också en vak som hålls öppen för vinterbadare.