BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Bromma - Mariehäll/Annedal

Askängsbacken 20

  • 4 rum och kök
  • 92 kvm
  • 5.800.000 kr / ACCEPTERAT PRIS
Värdera din bostad

Beskrivning

* Utsikt över Bällstaån från varje fönster
* Garage tillgängligt vid inflytt. Direkt access via hiss
* Oslagbart läge, ca 300m från Sundbyberg


Välkommen till denna drömbostad belägen längs med Bällstaån med utsikt över Mariehäll och Sundbyberg. Fördelat på 4 rum och kök, erbjuder denna bostad ett hem utöver det vanliga. Här flödar ljuset in från de stora fönsterpartierna från två olika väderstreck. Med ett underbart läge mot ån ger detta hela lägenheten en speciell och härlig känsla. Balkongen med en härlig och ostörd utsikt ger extra krydda och livskvalitet. Lägenheten erbjuder generöst med sociala ytor vilket ger möjligheter till önskad möblering. Köket, som ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet, inbjuder till mingel och middagar såväl till vardag som fest för hela familjen. Lägenheten har 3 sovrum, 1 badrum med tvättmaskin och torktumlare, 1 gäst-wc, 1 stor balkong. Bekvämligheter som garage, eget förråd och tvättstuga nås med direkt access via hiss.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Våningsplan 4, hiss finns. Lägenhetsnummer 99-3799-1-8-3. Föreningen Brf Margretero 1.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas. Eldstad: Nej.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5.800.000 kr / ACCEPTERAT PRIS. Månadsavgift 6 206 kr (Värme, kallvatten, basutbud TV, Bredband 100mbit (ownit), källarförråd ingår ingår). Andel i föreningen är 0.90111 %.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Föreningen
Brf Margretero är en äkta förening med 134 bostadsrätter fördelat på fyra huskroppar med lägenheter samt en länga med 12 st stadsradhus. Föreningen upplåter tre lokaler vilka består av en förskola, ett fastighetsmäklarkontor samt ett företag. Föreningen äger marken.

Gemensamhetsutrymmen
Tvättstuga (port 52 eller via garage), soprum och cykelförråd/barnvagnsrum.

TV- och internetanslutning
250/250 Mbit bredband (fiber) och fast avgift bredbandstelefoni ingår i månadsavgiften. Leverantör: Ownit.

Bilplats
135 st garageplatser, ingen kö för tillfället. 1100kr/mån och 1400kr/mån för elplats
MC-plats: 300 kr/mån

Kommande avgiftsförändringar
Föreningen har haft 5% hyreshöjning per 1 januari. Dock regleras den först Retroaktivt för Jan,Feb och Mars med påslag under april, maj och juni. (Kontrollerat 2023-03-15).

Ägande
Föreningen tillåter inte juridisk person, enligt föreningens hemsida.
Föreningen tillåter delat ägande, minsta ägarandel 10%.

Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift: 1190 kr, betalas av säljaren.
Pantsättningsavgift: 476 kr, betalas av pantsättaren.

Övrigt
Kostnaden för varmvatten debiteras i efterskott efter faktisk förbrukning.
Rubb & Stubb är förvaltare av markskötsel. Det innebär att det är de som städar gården, rensar rabatter, klipper gräs och krattar löv.

På gården, placerade utanför port 48, vid lekplatsen samt utanför port 52 finns soprör för dina hushållsopor. Du öppnar luckorna med din lägenhetsnyckel/portnyckel.
Miljörummet finns på gaveln ut mot gatan i port 52-huset.

Områdesbeskrivning

Bostaden ligger i populära Mariehäll som ligger intill Bällstaån som i sin tur angränsar till mysiga Sundbyberg med dess känsla av småstad. Här finns bl.a Sundbyberg Centrum och nya Signalfabriken. I centrum finns ett stort utbud av kommunikationer, service, restauranger, caféer, SATS samt både större och mindre butiker. 

De senaste åren har området utvecklats enormt med flera nyöppnade restauranger, här finns även en av Stockholms mest populäraste sushirestauranger, MGL sushi och succén Brödernas som ligger vid Mariehällstorget där du även hittar en välsorterad ICA-butik.

I barnvänliga Annedal finns Mariehällsskolan, Adolfsbergsskolan, flertalet förskolor och lekplatser. I Annedalsparken finns det gott om aktiviteter som bad i plaskdammen, en stor bollplan som på vintern förvandlas till en skridskobana. Här kan du även ta snowracer ner för den härliga pulkabacken och ta en fika på Annedals café & bageri. I området finns även populära Kratsbodaparken med plaskdamm samt bubbelparken. 

För den promenerande binds Mariehäll på ett fint sätt samman med Sundbyberg, Solna och Stockholms innerstad tack vare den vackra strandpromenaden. Långa sträckor går längs Huvudsta strand i Solna och passerar Pampas Marina och Karlbergs slott. Närliggande Marabouparken är ett verkligt smultronställe med stora gräsytor, lekplats, plaskdamm, konstverk och restaurang Dolks kök. 

Likt Sundbybergs Centrum ligger även Bromma Blocks och Bromma flygplats inom promenadavstånd med ett stort utbud av shopping och all tänkbar service. Stockholms city når man på tio minuter med tunnelbanan från Sundbyberg. Ännu snabbare går det med pendeltåget.