BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Årstavägen 10

  • 3 rum och kök
  • 89 kvm
  • 4.975.000 kr
  • 3952
  • 476
  • 10794
Värdera din bostad

Beskrivning

Allmänt om bostaden - Trea om 89 kvm med två badrum och magnifik takhöjd
Här presenterar vi en elegant och smakfullt designad trea som sträcker sig över generösa 89 kvadratmeter. Direkt vid entrén möts du av en rymlig hall, som inte bara välkomnar dig hem, utan även erbjuder gott om plats för avhängning och smart förvaring. Säkerhetsdörr är installerad.

Lägenheten bjuder på en öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet, vilket skapar en naturlig och harmonisk atmosfär som främjar social samvaro. Den moderna designen smälter samman de två utrymmena på ett sofistikerat sätt och ger en känsla av rymd och ljus.

Badrummet är rymligt och praktiskt utformat med alla bekvämligheter du behöver. Här finner du en tvättmaskin och torktumlare, tillsammans med en dusch och wc. Möjlighet till badkar finns. Dessutom finns en separat WC för gäster, vilket är både praktiskt och funktionellt.

Köket är utrustat med toppmoderna apparater och imponerande funktioner. Dubbla kyl- och frysenheter erbjuder utrymme för alla dina matvaror, medan den fullständiga maskinella utrustningen gör matlagningen till en fröjd. Köket är inte bara en plats för matlagning, det är även en plats för kreativitet och gemenskap.

En av höjdpunkterna, förutom den generösa takhöjden, i denna bostad är den inglasade balkongen i gavelläge. Här kan du njuta av naturens skönhet och friska luft året runt, samtidigt som du har enastående utsikt och privat utrymme att koppla av i.

Lägenheten har två välproportionerade sovrum, varav det ena kommer med en rymlig klädkammare. Här finns gott om förvaring för din garderob, skor och andra tillhörigheter, vilket bidrar till att hålla ditt hem rent och organiserat.

Sammanfattningsvis, denna stilfulla trea om 89 kvm erbjuder inte bara ett visuellt tilltalande utseende utan även praktiska lösningar för vardagens behov. Med öppen planlösning, moderna faciliteter och genomtänkta detaljer, är detta en bostad som harmoniserar komfort och elegans på bästa sätt.

- Hiss i huset
- Rymlig trea om 89 kvm
- Generös takhöjd
- Badrum och separat WC
- Inglasad balkong
- Klädkammare
- Garage i huset
- Gemensam takterrass
- Tvärbana ett stenkast bort
- Nära natur och service

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 1, hiss finns. Lägenhetsnummer 11101. Föreningen Brf Lindes Terrass, Årsta.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4.975.000 kr. Månadsavgift 5 729 kr (Värme, kallvatten, kabel-tv och internet ingår. Debitering av varmvatten (Efter förbrukning) ingår ej). Andel i föreningen är 1.87794 %.

Driftskostnad

Totalt 400 kr/mån (4 800 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Observera att driftskostnaderna endast är en uppskattning och kan komma att variera beroende på antal i hushållet och förbrukning.

Lägenhetens nettoskuldsättning

1 183 009 kr

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Föreningen
BRF Lindes Terrass är en stabil förening bildad 2016 bestående av 60 bostadsrätter och 37 garageplatser. Föreningens adresser är Årstavägen 4, Årstavägen 10 och Ralångsvägen 1A.
Föreningens hus färdigställdes 2017 och byggdes av JM.

Tomträtt
Föreningen äger marken, varför ingen tomträttsavgäld behöver betalas.

TV och bredband
Det finns ett avtal mellan bostadsrättsföreningen och Telia, avgiften om 220 kr/mån är inkluderad i redovisad avgift. Bredbandsnätet består av en fiberkabel med så kallad Triple Play-funktion som levererar Digital-tv, telefon och Internetanslutning. Internetanslutning med en hastighet på 100/100 Mbit per sekund.

Varmvatten
Huset har mätare installerade till varje lägenhet för att mäta varmvattenförbrukningen. Varmvattnet debiteras respektive bostadsrättshavare relaterat till förbrukning.

Genomförda renoveringar
Då husen byggdes 2017 har inga renoveringar utförts. Sedvanligt underhåll. Inget större underhåll/ renovering är heller inte planerat.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en fantastisk gemensam takterrass med utsikt mot globen. Under sommarmånaderna finns här grill och trevliga umgängesytor med sittbänkar och plats att njuta i solen. Föreningen har en privat innergård på baksidan med cykelförråd. På Ralångsvägen 1 finns barnlvagnsförråd på -1 tr och utgång till garage. I trappuppgången Årstavägen 4 finns cykel- och barnvagnsförråd samt ingång till garage och förråd. Till lägenheten hör ett källarförråd vid ingången till garaget i markplan.

Sophantering och källsortering
Varje bostad är utrustad med kärl för källsortering av hushållsavfall under diskbänken. Avfallet lämnas i föreningens miljörum vid Årstavägen 10 eller Ralångsvägen 1A.

Parkering
Totalt finns det 37 bilparkeringsplatser och tre MC-platser i föreningens garage. Tre av bilplatserna är handikappanpassade och tre är med laddningsmöjlighet för elbil. Det finns inga besöksparkeringar som tillhör bostadsrättsföreningen. För besökare hänvisas till de kommunala gatorna i närområdet. Parkeringsgaraget är uppdelat i ett nedre och ett övre plan.

För mer information besök gärna föreningens informativa hemsida: https://brflindesterrass.se/sidor/allmant/startsida

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm (hållplats Valla Gärde m fl.) och skogen ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (hållplats Valla torg/Linde), flertalet bussar (hållplats Valla Gärde m fl.) och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.