BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Solberga - Älvsjö

Folkparksvägen 174, vån 5

  • 3 rum och kök
  • 77 kvm
  • 4.310.000 kr / Såld
  • 4745
  • 512
  • 4722
Värdera din bostad

Beskrivning

Attraktivt läge högt upp i huset med vidsträckt utsikt över omgivningarna, härifrån kan du bl.a skymta Globen! Det höga läget resulterar i en privat oas med härlig utsikt. Balkongen är inglasad vilket gör att den går att nyttja i princip året runt. 

Planlösningen är väl genomtänkt med de två sovrummen i anslutning till badrummet och köket i anslutning till vardagsrummet. Stora fönsterpartier i två väderstreck i kombination med det fria läget ger ett ljust och trivsamt hem.
Badrummet är rymligt och har bl.a härlig golvvärme och hallen är alldeles lagom stor med plats för garderobsförvaring och en hallmöbel, byrå och spegel.

Som boende här har du tillgång till bl.a pool, bastu, gym, festlokal, fyra tvättstugor, övernattningslägenheter, garage samt ett stort källarförråd. 

Cirka 5 min promenadväg bort nås Älvsjö torg och nya Älvsjöstaden med caféer, restauranger, mataffär, butiker och bra allmänna kommunikationer.
Det finns gott om grönområden i närheten, bl.a Solbergaskogen och Älvsjöskogen. Lite längre bort finns vackra Långbro Park samt Långsjön där man gärna badar varma sommardagar.

Området är också omtyckt bland barnfamiljer då det finns många förskolor- och skolor.

Området är i ett expansivt skede och flera bostäder planeras att byggas, bland annat längs Folkparksvägen. För mer information om vad som planeras byggas vänligen besök https://vaxer.stockholm


Hall 
Hallen är alldeles lagom i storlek och har gott om plats för garderober längs ena väggen. Det finns också plats för hatthylla, byrå och en spegel. På golven i alla rum, utom badrum, ligger en enhetlig parkett som nuvarande ägare har låtit slipa och lacka i en mörk nyans.

Sovrum 1
Bostadens största sovrum är ljust och rofyllt, utan någon direkt insyn. Från fönsterpartiet har du en vidsträckt utsikt. Längs ena väggen finns plats för garderober. Rummet har gott om plats för en större säng och nattduksbord. Nuvarande ägare nyttjar rummet som ett musik- och arbetsrum. Nuvarande ägare har dragit in fast nätverkaskabel i uttaget, vilket gör att det är utmärkt som arbetsrum, då du slipper Wifi och kan koppla upp datorn direkt med kabel.

Sovrum 2 
Det andra sovrummet är även det ljust och i bra storlek med plats för säng, nattduksbord och bokhylla. Här är väggarna målade i en sober beige nyans.

Badrum 
Det rymliga badrummet går i en ljus färgskala och har bland annat härlig golvvärme, dusch samt tvättmaskin och torktumlare. Ovan handfatet med kommod så finns ett badrumsskåp med spegelglas. 

Klädkammare 
Rymlig klädkammare som har plats för mycket i kläd- och prylväg. För de ting som inte ryms inne i bostaden så kommer källarförrådet till användning. Källarförrådet är beläget i grannföreningen mitt emot (kan nås via garaget).

Vardagsrum 
Ett riktigt sällskapsrum med fönsterpartier i två väderstreck! Härifrån har du en underbar utsikt över trädtoppar som under sommarhalvåret är i full grönska. Här finns utrymme för en soffa, bord och fåtölj. En snygg detalj är den platsbyggda bokhyllan med flera hyllplan och inbyggd plats för TV. Bokhyllan är LED-belyst, så den ger ett underbart ljus på mörka höst- och vinterkvällar. Även här har nuvarande ägare dragit in både el och nätverk i underskåpen, vilket ger en kabellös TV-installation. Väggarna i rummet är målade i en snygg mörkgrön ton.

Kök 
Från det stora fönsterpartiet i köket har du samma trevligt utsikt som i vardagsrummet. Intill fönsterpartiet brukar nuvarande ägare duka upp ett matbord för upp till 6-10 personer. Det ljusa köket har gott om skåpförvaring och bänkyta. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys med ismaskin, mikro, diskmaskin, ugn och hällspis. Family Hub från Samsung är ett riktigt smart kyl & frysskåp med en touchskärm som låter dig hantera dina matvaror, kommunicera med familjen och underhålla dig och dina gäster. Kameror på insidan av kylskåpet tar bilder på dina livsmedel, så att du enkelt kan se i din telefon vad som behöver handlas på vägen hem. Du kan dessutom skapa shoppinglistor direkt på kylskåpets touchskärm så att du verkligen inte missar något när du är ute för att storhandla.

Balkong
Balkongen blir verkligen till ett extrarum under större delen av året, tack vare inglasningen! Härifrån bjuds du på en underbar utsikt över omgivningarna, bl.a Globen, och det höga och fria läget gör balkongen till en privat oas. Extra effektfull blir utsikten på nyårsafton när du får en riktig panoramavy över fyrverkerierna!
Plats finns för en utemöbel och en massa växter. Här kommer många dagar att tillbringas, speciellt med tanke på placeringen intill köket! Här skiner solen från tidig morgon fram till ca kl. 13/14 sommartid.