BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Haninge - Brandbergen

Vädurens gata 231

  • 2 rum och kök
  • 56 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till Vädurens gata 231 i Brandbergen - en stilren och praktisk 2-rumslägenhet i en av Sveriges största bostadsföreningar.

Denna 56 kvadratmeter stora lägenhet erbjuder en genomtänkt planlösning med välplanerade ytor och smakfulla materialval. När du kliver in genom dörren möts du av en stor och hall med gott om plats för att organisera och förvara dina saker. Sovrummet erbjuder en bekväm storlek med utrymme för en större säng och andra möbler. Förvaringsmöjligheter finns i garderob och det finns även ett fönster mot vardagsrummet som släpper in naturligt ljus och ger en extra touch.

Badrummet är fräscht och har en wc, handfat med kommod och ett badkar med förberedelse för tvättmaskin. Det rymliga köket är en dröm för matlagning och sociala sammankomster. Här finns gott om bänkytor och generös förvaringsutrymme i skåpen. Här finns även plats för en matplats för 4-6 personer, perfekt för trevliga middagar. Ljust och luftigt vardagsrum som erbjuder generösa sällskapsytor. De stora fönsterpartierna släpper in rikligt med ljus och ger en öppen och inbjudande känsla. Från vardagsrummet når du även den stora balkongen, som är inglasad och riktar sig mot en lugn innergård.

Lägenheten har närhet till bra busskommunikationer, naturområden, förskolor och skolor. Det finns även bekvämt gångavstånd till närbutik, Brandbergens centrum och fina strövområden. Dessutom är det en familjevänlig miljö med lekplatser och grönområden i närheten, perfekt för barnfamiljer att trivas i.

Missa inte möjligheten att bo bekvämt och praktiskt på Vädurens gata 231. Kontakta oss idag för mer information samt eventuell förhandsvisning.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Föreningen HSB BRF Väduren i Haninge.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 146 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV ingår).

Driftskostnad

Totalt 425 kr/mån (5 100 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 175 kr/mån. Antal personer: 2. I avgiften ingår värme, vatten, tv (basutbud). Bredband 39 kr/mån.

Lägenhetens nettoskuldsättning

235 235 kr Föreningens nettoskuld beräknas enligt följande formel: "Räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar och likvida medel". Nettoskuldsättningen, det vill säga det resulterande värdet, har multiplicerats med den aktuella bostadsrättens andelstal för avgifter till föreningen för att få fram bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning. Denna utredning baseras på uppgifterna som finns i den senast fastställda och ingivna årsredovisningen samt det andelstal som är registrerat på den aktuella bostadsrätten. Det är viktigt att påpeka att eventuella amorteringar eller nya lån som har upptagits sedan den senast fastställda årsredovisningen inte har beaktats i denna beräkning.

Överlåtelseavgift

Betalas av säljaren.

Byggnadsår
1969-1972

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
BRF Väduren bildades den 1 december 1967 och registrerades den 19 januari 1968, detta är en av Sveriges största bostadsrättsföreningar. Bostadsrättsföreningens fastigheter färdigställdes mellan åren 1969 - 1972. BRF Väduren är medlem i HSB vilket innebär att alla BRF Vädurens medlemmar även måste vara medlem i HSB. Föreningen har inga hyresrätter utan endast bostadsrätter samt lokaler och bilplatser för uthyrning.

Brf Väduren består av 912 lägenheter i 7 höghus (med hiss) och 22 låghus (utan hiss) på följande adresser:
Oxens gata 246-254, 257-266 
Vädurens gata 201-226, 228-234
Fiskarnas gata 154-158, 176-180 
Vattumannens gata 124-134, 148-153 
Stenbockens gata 101-113, 118-121

https://vaduren.bostadsratterna.se/brf-vaduren

Utförda renoveringar
2017:
Fortsatt installation av bergvärme
Stambyte Stenbockens gata 118
Modernisering av föreningens 25 hissar påbörjades
Ommålning av cykel och barnvagnsrum
Ommålning av garagetak G4 och G5
Nybyggnation av sju kulvertar
Inventering och statusbedömning av avlopp i låghusen
Filterbyte i garage
Fönsterrenovering
Asbestsanering
Uppsättning av parkeringstavlor
Ventilationsunderhåll
Fortsatt ombyggnad av gårdar och förädling av mark
2018:
Injustering av bergvärme påbörjats
Planering och förstudie för markprojekt
Modernisering av föreningens 25 hissar slutförd
2020:
Spolning och filmning av föreningens avlopps- och dagvattenstammar
Fortsatt färdigställande av bergvärme
OVK låghus påbörjades under hösten men avbröts på grund av pandemin
2021:
OVK höghus och OVK låghus
Fortsatt spolning och filmning av föreningens avlopps- och dagvattenstammar
Ventilbyte i lägenheterna sker vid behov
Byte av bokningstavlor i tvättstugor
Färdigställande av bergvärme
Undercentraler färdigställda

Kommande renoveringar
Föreningen har påbörjat förarbete, med stämma och samtycke, inför ett kommande stambyte. Själva det praktiska arbetet beräknas komma igång efter nyår. Just nu pågår fönsterbyte, byte av tak på höghusen samt underhåll av ventilationen på taket i låghusen - uppgifter hämtade från föreningen 2023-06-07.

Kommande avgiftsförändringar
Avgiftshöjningar sker vanligtvis vid årsskiftet. - uppgifter hämtade från föreningen 2023-06-07.

Tv och bredband
Bredband i Brf Väduren levereras av Ownit. Alla lägenheter i föreningen har ett nätverksuttag (RJ-45) innanför ytterdörren. För att få det inkopplat behöver man teckna ett avtal med Ownit AB. Föreningen har en gruppanslutning till bredbandet, vilket innebär att samtliga lägenheter har tillgång till bredband, 1000 mb. En obligatorisk kostnad om 59 kr tillkommer på månadsavgiften.
Föreningen har gruppavtal med Tele2 gällande kabel-TV. Alla lägenheter har tillgång till 14 fria digitala kanaler.

Gemensamhetsutrymmen
På Vädurens gata 224 har föreningen en lokal för uthyrning. Kostnaden för att hyra lokalen är 500kr.

Medlemmar kan hyra ett övernattningsrum på Vädurens gata 229. Ett bra komplement om medlemmen som får många gäster. Övernattningsrummet ligger på Vädurens gata 229 och kan bokas av alla medlemmar. Rummet innehåller en dubbelsäng och en bäddsoffa med två sängplatser. Totalt kan fyra personer sova i rummet. Toalett och dusch finns i rummet men inte något kök. Täcken och kuddar finns men lakan och handdukar får man ta med själv. Övernattningsrummet kostar 500 kronor första natten, därefter 300 kronor för efterföljande nätter. Man kan boka rummet max 7 dagar i sträck.

Tvättstugor finns på följande adresser:
Vädurens gata 207
Vädurens gata 228
Oxens gata 248
Oxens gata 257
Vattumannens gata 134
Stenbockens gata 104
Stenbockens gata 110 
Stenbockens gata 118

I tvättstugorna på Oxens gata 248, Oxens gata 257 och Stenbockens gata 110 finns även grovtvättstuga.

Parkering
BRF Väduren har tre garage med både kall- och varmgarageplatser.
Platserna finns med eller utan bur. Dessa finns på Vädurens gata, Fiskarnas gata samt Vattumannens gata. I anslutning till dessa finns även utomhusparkeringar, dessutom finns det parkeringar på Oxens samt Stenbockens gata. Vid inträde i föreningen har den nya medlemmen rätt till en parkeringsplats i området (på någon av Brf Vädurens parkeringsområden).
Månadskostnad:
Varmgarage 500 kr/mån
Varmgarage med stor bur 700 kr/mån
Kallgarage 400 kr/mån
MC-garage 250 kr/mån
MC-garage egen bur 350 kr/mån
P-plats 200 kr/mån
HKP/bred P-plats 300 kr/mån

Övrigt
Föreningen har ett gemensamt el-avtal vilket innebär att föreningen handlar upp el till hela föreningen och fördelar ut kostnaden till medlemmarna efter förbrukning. Elmätaren sitter i varje lägenhet och avläses automatiskt.

Mark
Föreningen äger marken.

Områdesbeskrivning

Brandbergen
Naturnära Brandbergen är beläget mellan Handen och Vendelsö och granne med Tyresta Nationalpark med en av de största och finaste urskogarna i Sverige. Brandbergen är ett mångkulturellt samhälle med ett färgglatt lokalt centrum med bl. a. bowlinghall och stoltserar med Haninges enda biograf.

Kommunikation
Brandbergen har goda kommunikationer. Lokalbusslinjer till Haninge Centrum och pendeltåg samt till andra kommundelar och Tyresö. Direktbusslinjer till Stockholm och snabbuss till Gullmarsplan. Restid till Stockholms city med bil tar ca 20 min. Brandbergen har ett bra utbyggt nät av gång- och cykelvägar.

Brandbergen Centrum
I Brandbergens centrum har man ett stort utbud av butiker mm. Här finns bl a livsmedelsbutik, restaurang, frisör, apotek, bio och bowling. Det är även nära till alla stormarknader som ligger ut med Gudöbroleden samt till Haninge Centrum.

Skolor och barnomsorg
Brandbergsskolan F-9. Haninges musikklasser Brandbergsskolan 4-9. Brandbergens förskolor; Trombonen, Tamburinen, Trumman och Dragspelet.

Naturområde
I Brandbergen centralt finns ett parkområde och i anslutning till detta finns bl a ett utomhusbad, bollplaner och lekytor. Det finns bostadsnära naturområden med motionsspår. Några kilometer bort från Brandbergen finner man Tyresta nationalpark och i Tyresta by finns café, mindre djurhållning och Nationalparkernas hus. Nära Brandbergen ligger också Skutans Gård som är en ideellt föreningsdriven hästgård för barn och ungdomar i Haninge