BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Huddinge - Gladö Kvarn

Hästvretesvägen 29

  • 2 rum och kök
  • 34 kvm
  • 6.700.000 kr / Såld
  • 6112
  • 2063
  • 3941
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till ett av Gladös bästa sjölägen!

Ett unikt tillfälle ni inte får missa! Här väntar en strandtomt som kommer få hela er familj att njuta i fulla drag. Detta sommarhus har varit i familjens ägo sedan tidigt 70-tal, men nu är det dags för dem att erbjuda det till marknaden och hitta dess nya lyckliga ägare som kan förverkliga sina villadrömmar.

Strandtomtens generösa 1510 kvm är något alldeles extra, med optimalt solläge från tidig morgon till sen kväll samt det ypperliga gavelläget mot allmänningen. Tomten talar sitt egna tydliga språk - här har ni möjlighet att skapa ert drömboende för generationer framöver. Den underbara utsikten över vackra Kvarnsjön följer överallt och den plana trädgårdssidan sträcker sig hela vägen ut mot sjön. Entrésidan är skyddad av en liten bergsknalle, vilket ger er både integritet och insynsskydd från gatan. Ni kan njuta av lugnet och privatlivet i er egen oas. När sommaren hettar kan ni enkelt ta er ner till vattnet och njuta av ett uppfriskande morgon-/kvällsdopp. Det är ett sant privilegium att ha tillgång till sjön på detta sätt och ni kommer inte kunna motstå frestelsen att fördjupa er i den avkopplande atmosfären.

På fastigheten finns sommarhuset samt en gäststuga på den östra sidan. Husen är i behov av renovering och kommer därför säljas med friskrivningsklausul. Säljaren har betalt för vägavgift och kommunalt VA/avlopp till tomtgräns, men ej anslutit det till huset. Vid nybyggnation av hus blir man befriad från kommunal fastighetsavgift de första 15 åren till ett värde om ca 130.000 kr.



Här kommer ett axplock av detaljplanen hur ert framtida drömhus kan se ut:

- Huvudbyggnad får högst ha 150 kvm byggnadsarea (BYA) och max 2 våningar.
- Komplementsbyggnad får sammanlagt ha en högsta BYA om 40 kvm.
- Huvudbyggnad får högst innehålla 2 lägenheter, där den mindre får ha högsta bruttoarea (BTA) om 60 kvm.
- Den sammanlagda byggnadsarean på fastigheten får vara högst 190 kvm.

Högsta byggnadshöjd för huvudbyggnad är 6,5 meter och nockhöjd är 8,0 meter och för komplementsbyggnad 3,0 meter respektive 4,0 meter. Läs mer ingående om planbestämmelserna under fliken dokument.

Gladö Kvarn ligger cirka 10 minuters bilväg från centrala Huddinge med en tydlig naturnära känsla kopplat till sig med all dess skog som området omgärdas av. Inom sfären av ett par minuters promenad har ni det populära badstranden vid Nyboviksbadet, två nyanlagda padelbanor, busshållplats med löpande ruljans till Huddinge. I Gladö Kvarn planeras det byggas förskola framöver, men i dagsläget hittar ni närmsta förskola och grundskola i Västra Balingsnäs som finns på cirka 8 minuters bilväg bort.

Sammanfattningsvis ett unikt tillfälle att förverkliga sina villadrömmar på denna soldränkta och generösa strandtomt i Gladö Kvarn. Meddela ansvarig mäklare innan ni åker till fastigheten.

Välkomna till ert framtida paradis!